Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висок разход на гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Висок разход на гориво!

При -25 трудно се натиска съединителя на Уазката,камо ли друго нещо.Онзи де един комшия ми показа нагледно как са нещата.Беше я запалил на бензин изкарал я от гаража и я прехвърлил на газ.Това в 07.10 сутринта.Но почва да прекъсва,сипва малко вряла вода на изпарителя,и след малко всичко пуши и ремъка на водната помпа свири ужасно.Колко вода е сипвал незнам явно е поливал и ремъка и водната помпа,но перката беше цялата в лед,и ремъка боксуваше на шайбата на водната помпа,която отвън беше цялата в лед.Джипа вдига температура,радиятора целия в лед.Та купон безкрай заради икономия о един литър бензин.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      При -25 трудно се натиска съединителя на Уазката,камо ли друго нещо.Онзи де един комшия ми показа нагледно как са нещата.Беше я запалил на бензин изкарал я от гаража и я прехвърлил на газ.Това в 07.10 сутринта.Но почва да прекъсва,сипва малко вряла вода на изпарителя,и след малко всичко пуши и ремъка на водната помпа свири ужасно.Колко вода е сипвал незнам явно е поливал и ремъка и водната помпа,но перката беше цялата в лед,и ремъка боксуваше на шайбата на водната помпа,която отвън беше цялата в лед.Джипа вдига температура,радиятора целия в лед.Та купон безкрай заради икономия о един литър бензин.
      Замръзнала му е охладителната уредба на човечеца ОТВЪТРЕ поради икономия на антифриз. Никакъв бензин не може да го спаси от това. Освен в тасче под картера, запален. Така за 10-ина минути ще разтопи. Ако не подпали нещо де.

Нали не искаш да ми кажеш, че както се е въртяла водната помпа и шайбата и е замръзнала?

п.п. моят УАЗ е с долни педали. Много искам да видя какво ще ми попречи да натисна съединителя и при -40 ако купето не е пълно с вода.

Коментар

ЧНГ НА ВСИЧКИ !

Тук тази сутрин беше -15,реших да си направя пореден тест и да видя как ще се представи Уазика ноо ме изненада неприятно.От начало запали но започна едно прекъсване,угасна и до там.Не съм наливал гореща вода на изпарителя но повече не смятам и да я мъча,тъй като се уверих в сегашното и състояние на какви градуси пали и на какви не ще.
        jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

+ 1 за Ясен , със антифриз и хубаво масълце пали без дертове и на -25 .
          Газ 69
          Ford Bronko 2
          0888 98 40 81

Коментар

Ясене ти наред ли си-какъв бензин ще палиш под картера? Палил ли си бензин? Иначе за протокола моите горят по 30 тина газ и зиме и лете ,ама това от десният крак.Ако сте с електронно запалване не забравяйте да вържете кабела от съпротивлението до стартера!И пак за протокола двигател 417 съм го палил на -30 градуса на газ , при това с М10Д.Сега на 469 ката съм направил ел .помпа за бензина и реле време за газта и сутринта си запали на - 15 на едно завъртане и то на газ,без натиснат съединител !
            Където не мога пеш продължавам с Уаза.
            Съдействие за закупуване на гуми с отстъпка срещу
            Съдействие на закъсали автомобили

Коментар

Първоначално публикуван от boychoivanov Преглед на мнение
              Ясене ти наред ли си-какъв бензин ще палиш под картера? Палил ли си бензин? Иначе за протокола моите горят по 30 тина газ и зиме и лете ,ама това от десният крак.Ако сте с електронно запалване не забравяйте да вържете кабела от съпротивлението до стартера!И пак за протокола двигател 417 съм го палил на -30 градуса на газ , при това с М10Д.Сега на 469 ката съм направил ел .помпа за бензина и реле време за газта и сутринта си запали на - 15 на едно завъртане и то на газ,без натиснат съединител !
              Колега пак казвам който не е палил или карал УАЗ не е изпитвал никакво удоволстлие от оуфроуд

Коментар

Ясене ти наред ли си-какъв бензин ще палиш под картера? Палил ли си бензин?
                Не, ама съм гасил. Не беше лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от deko les 1 Преглед на мнение
                  Колега пак казвам който не е палил или карал УАЗ не е изпитвал никакво удоволстлие от оуфроуд
                  Точно казано колега! УАЗките са мания!
                  УАЗ 452 OPEL FRONTERA

Коментар

.Ако сте с електронно запалване не забравяйте да вържете кабела от съпротивлението до стартера
                    Я разясни ако може!
                    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Много повече ток дава на бобината докато върти на стартер- по яка искра. Аз на Газковия съм го направил даже и дирекно. То си пише в книгите и рисунките как се свързва. Без такова съпротивление при по дълго каране бобината загрява а по някога и гори.

Предишния ми мотор палеше на газ на миналогодишните студове но не след дълго смених испарителя мембраните заминават.
                      Сегашния на тия температури от онези дни палеше също лесно без да мръзне външно изпарителя /което е признак че не върти антифриза достатъчно бързо/ мисля че беше до -15/17.
                      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

За безконтактно делко ли иде реч, щото ако има допълнително електронно запалване, самото то пази бобината от прегряване и този кабел за шунтиране на вариатора при палене не е необходим а самия вариатор се откача.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Доколкото схващам при въртене на стартера се шунтира /игнорира/ съпротивлението, а след като запали и пуснеш стартера вече тока минава през съпротивлението. Дали разбрах правилно?
                          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Да, при всички по-стари и исконно руски автомобили е така. Само Ладата конструктивно е без вариатор.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Здравейте колеги и аз имам един уаз 469.Закупих го преди 2 години от русе.Джипката е на 30 000км нямаше газова уредба като го докарах в пирдоп първата работа беше газта.Всичко ново бутилка изпарител разхода на газ изван градско 20на100.
                              Последно редактирано от CarTest™; 07-01-15, 11:18. Причина: Правопис

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                                Доколкото схващам при въртене на стартера се шунтира /игнорира/ съпротивлението, а след като запали и пуснеш стартера вече тока минава през съпротивлението. Дали разбрах правилно?
                                Правилно си разбрал но няма смисъл от тази гимнастика. Просто си намери комутатор който започва със 131... и си свържи бобината без вариатор. По-добре - направо бобина с ниско съпротивление като на Самара.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X