Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замяна на спирачни цилиндри на буханка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замяна на спирачни цилиндри на буханка

Здравейте! Сменям на буханката спирачните цилиндри със саморазвеждащи се.Проблема е , че като отида в магазина и попитам за Волга газ 24 и 2410, почват да ме отрупват с въпроси, каква е резбата, че едните били ф10x1.25, а другите били ф12x1.И, че не били за Волга и куп други глупости.Търсих в техническите описания от линковете тук във форума, но никъде не намерих такива технически данни а само схема и описани общи неща.Търсих и по темите, но нищо.Ще бъда благодарен, ако някой от сменялите подаде повечко информация.Знам, че с дискове си е друго, но толкова пари за тази буханка.... А пък и без спирачки не става.
    Ловът без offroad машина е като ловът без пушка.

До: Замяна на спирачни цилиндри на буханка

Не Ф, ами М12х1. За да са еднакви всичките холендърчета в цялата кола и да не правиш преходници.
    Вземи едно уазово, те са и за ключ 12, и ходи с него по магазините. В които задни стане са от Волга 24, в които предни - от 2410.
    Аман от дебили. Цял ден ще виси в тоя магазин, ще припада от скука, ама няма да намери каталози и да научи кво продава. Правителствата са буклуци, ясно, ами тия кви са ...

Коментар

Благодаря за бързия отговор колега Стефан.Оригиналните на буханката са ми М 10х1,25.Има ли ги със същия размер за Волга Газ 24 и 2410? А колкото до магазинерите, а остави, че и повечето от тях са си и собственици на магазина са абсолютни малоумници. Не стига, че те товарят със 100 и повече процента, ама няма да се научат и коя част за каво е и за кой модел.И трябва да направиш пътека до магазина.

Коментар

Чакай бе, ти ме изкара от релсите. Как 10 ... Тръбичките ти не са ли Ф 6?
        Не, няма. Те затова и отпред и отзад са от различни Волги, само заради тия резби. За да са без преходи.
        Шибания. Тогава трябва да направиш или преходници, или да смениш холендерчетата. Мене ако питаш - направо ги направи от неръждавейка.

Коментар

Така де, търбичките са ми ф6, ама резбата на цилиндърчетата е 10х1,25.Е, ще се наложи наистина да правя преходници.

Коментар

Значи така. Диво се извинявам!
            Резбата на волговите цилиндърчета (предни - 2410, задни - 24) е М 12х1,25.
            Но в предните влизат болтовете на муфите на обводната тръбичка, така че там няма холендри. Влиза направо маркуча.
            В задните влизат холендрите на тръбичките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X