Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся майстор за заден диф на УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся майстор за заден диф на УАЗ

Пичове помагайте !!Счупих два зъба на короната на задния диференциал .
    С разглобяването всичко за сега е наред, но знам че събирането и реглажа на пиньона и короната никак не е лесна работа.
    Молбата ми е ако някой знае майстор, който наистина да е майстор в Пловдив и околността ,да помага с телефон,адрес ,име и тн....

Благодаря ви предварително.

От: Търся майстор за заден диф на УАЗ

Интересувай се за волгов .......по-здрави били.

Коментар

Първоначално публикуван от kosa3612 Преглед на мнение
      Благодаря колега, но не търся части ,а майстор, който да ги сглоби по правилния начин.

Коментар

Като гледам откъде си, май най-лесно ще е да се свържаш с Крум http://www.offroad-bulgaria.com/member.php?u=48 . Той мина през тази операция.

Коментар

Първоначално публикуван от kosa3612 Преглед на мнение
          По-здрави-да,но нищо друго положително.Сменяй си пиньон и корона и си карай с Уазковите.С волгови УАЗа вече не е същият.

Коментар

Няма нищо сложно, трябва само да се спазят луфтовете, има и ремонтна книга качена тук, друг е въпроса ако не ти се занимава или нямаш време, но всеки който има желание може да се справи. Здраво ли е леглото на опорния лагер?

Коментар

Колеги, благодаря на всички ,които драснаха по някой ред.Оправихме диференциала и наистина няма нищо сложно ,пуснахме му едно станиолче от цигарена кутия ,не можа да го скъса.После го намацахме с текст коректор, петното беше почти идеално,малко може би иска пиньона да мине напред, но леглото на опорния лагер го ограничава .Ще правим проба утре и ще се разчуе ,надявам се да няма проблем, че новите корона и пиньон са руски, от старото производство ,всички лагери нови и .... неми се мисли ако трябва пак да го цепим.

Коментар

Първоначално публикуван от dobrito1 Преглед на мнение
                Няма нищо сложно, трябва само да се спазят луфтовете, има и ремонтна книга качена тук, друг е въпроса ако не ти се занимава или нямаш време, но всеки който има желание може да се справи. Здраво ли е леглото на опорния лагер?
                Здраво е леглото и ново лагерче лежи там .

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
                  Колеги, благодаря на всички ,които драснаха по някой ред.Оправихме диференциала и наистина няма нищо сложно ,пуснахме му едно станиолче от цигарена кутия ,не можа да го скъса.После го намацахме с текст коректор, петното беше почти идеално,малко може би иска пиньона да мине напред, но леглото на опорния лагер го ограничава .Ще правим проба утре и ще се разчуе ,надявам се да няма проблем, че новите корона и пиньон са руски, от старото производство ,всички лагери нови и .... неми се мисли ако трябва пак да го цепим.

Чувал съм за това със станиол от цигари, но не съм се интересувал какво точно трябва да стане, но предполагам че поне трябва да го претрие леко, защото луфта почти не трябва да се усеща. Първият път когато счупих короната, опорния лагер го нямаше, като го сглобявахме помолих един "майстор" да ми помогне с луфтовете и тогава остави много голям луфт на пиньон-корона и въпреки, че този път имаше опорен лагер не изкара дълго време така. След това си го правих сам като почти не оставих луфт, а на места даже нямаше луфт, защото при счупването нещо се е деформирало, но всичко е здраво вече доста време.

Коментар

Първоначално публикуван от dobrito1 Преглед на мнение
                    Чувал съм за това със станиол от цигари, но не съм се интересувал какво точно трябва да стане, но предполагам че поне трябва да го претрие леко, защото луфта почти не трябва да се усеща. Първият път когато счупих короната, опорния лагер го нямаше, като го сглобявахме помолих един "майстор" да ми помогне с луфтовете и тогава остави много голям луфт на пиньон-корона и въпреки, че този път имаше опорен лагер не изкара дълго време така. След това си го правих сам като почти не оставих луфт, а на места даже нямаше луфт, защото при счупването нещо се е деформирало, но всичко е здраво вече доста време.
                    Именно протри го ,но не го скъса, опитите бяха няколко, резултата един и същ.Абе като го натиснем по предназначение ,ще си покаже .....

Коментар

Днес направих проба на джипката .......и не мога да повярвам колко безшумна е станала!Преди като карах с 70-80км ,вътре беше едно дрънчене все едно цялата трансмисия е пълна с монети,а като отпуснех газта направо не си чувах мислите. Утре ще правим тест в гората ,ако устиска значи всичко е наред.

Коментар

Първоначално публикуван от Antol Преглед на мнение
                        Днес направих проба на джипката .......и не мога да повярвам колко безшумна е станала!Преди като карах с 70-80км ,вътре беше едно дрънчене все едно цялата трансмисия е пълна с монети,а като отпуснех газта направо не си чувах мислите. Утре ще правим тест в гората ,ако устиска значи всичко е наред.
                        Иди с тия хубостници да я тествате http://www.offroad-bulgaria.com/show...158267&page=11
                        Газ 69 2.4i
                        Густо майна, пътят свърши !!!
                        GSM: О895 7О6О59

Коментар

Страх ме е , ами ако я надраскам

Коментар

Колеги мисля да се захвана да спася един джип от изхвърляне за скрап, но е пообран, най голямата липса е предния диференциал, джипа е 31514 мисля че 2004г. въпроса ми е става ли диф. от 469.

Коментар

Здравей колега,Емил моста като външно е същият няма разлика но първо трябва да провериш с колко зъби е задния и тогава да търсиш за от пред със същия брой зъби.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X