Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз с Уаз

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз с Уаз

Здравейте колеги,най на края ми се збъдна и мойта (както и на всяко момче) мечта:да имам Уаз.
    Преди време бяхме в един разсадник на горското в Мъглиж по работа и гледам една Уазка,която вече не се ползва.Попитахме началника и казва ще има търг другия месец,ако искаме да се явим.Само това чаках.Помолих ги да ме уведомят кога точно е търга за да може да купим документи и да участваме,Измина известно време и търга се състоя и за мои късмет нямаше други желаещи за това руско сауръжение.Всичко мина по добре от очакванията ни и днес вече е със сменен собственик Аз.Двигателя доколкото можах да разбера е ЗМЗ 24Д,работи много добре има си и газ,бавните работят и май си има и шпер на задния мост(но това ще го разбера утре като я обслужвам).
    Имам само един въпрос:трябва ли да шлаифам главата???
    Приятна вечер на всички.
    п.с.А сега да пия една ракия че още съм развълнуван.

От: И аз с Уаз

Честито!
    Не се брои обаче, докато не кажеш какъв модел е УАЗ-ката! И снимки няма...
    Защо мислиш, че трябва да шлайфаш главата?

Коментар

Честита УАЗка и наздраве колега
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Със здраве да е караш честито

Коментар

Честито!Не,че разбирам много ама УАЗ и шпер нещо не ми се връзва.Главата не пипай(С 0.9мм вдигаш мощността с 12-15кс и до там.По нататък само ще товариш КВ.Отделно-фрезованата глава предполага полирани колектори,сдвоени ВЕБЕР-и и т.н.)С две думи наздраве и не се занимавай с глупости.Успех и експлоатация без аварии!

Коментар

Благодаря колеги,за главата да се шлаифа съм чел тука че се вдигали конете,та за това.
            Уазката е 469 ,77-ми набор,ама е доста добре поддържана по мотора няма къде да се изцапаш и днес вдигна повече от 90км/ч.

Коментар

Главата се шлайфа ако вече не е шлайфана. С този двигател трябва да вдига поне 110-115км/ч, ама ако не можеш да я удържиш в пътя не опитвай. Отделно че горивото при такава скорост просто изчезва с магия.

Да знаеш, че трябва да си вземеш гумички към филтъра за масло.

Коментар

Благодаря за инфото.За удържането няма проблем,няма луфтове,джипа си върви супер ама ме дострашя повече.
                А на колко градуса работи този мотор,че мисе струва малко множко за руска машина около 85-90.

Коментар

Първоначално публикуван от jecho_lz Преглед на мнение
                  Благодаря за инфото.За удържането няма проблем,няма луфтове,джипа си върви супер ама ме дострашя повече.
                  А на колко градуса работи този мотор,че мисе струва малко множко за руска машина около 85-90.
                  Добре е да не надвишава 80 градуса.
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Руска, не руска, предвиден е да работи точно между 75 и 90 градуса. Като стане зима ще се ядосваш че не ги достига.

Коментар

За температурата може и да не показва вярно защото като дам контакт и отива около 45-50 градуса още преди да я запаля.Днес ще пробвам с друг часовник.
                      Хубав ден на всички!!!
                      Отивам да я изрежа ,че не съм спал от мерак.

Коментар

Първоначално публикуван от jecho_lz Преглед на мнение
                        За температурата може и да не показва вярно защото като дам контакт и отива около 45-50 градуса още преди да я запаля.Днес ще пробвам с друг часовник.
                        Хубав ден на всички!!!
                        Отивам да я изрежа ,че не съм спал от мерак.
                        Честито и от мен!Не барай манометъра(часовника),смени датчика...
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Честито и от мен! Много да те радва!
                          SUBARU FORESTER 2.0XT '03
                          УАЗ

Коментар

В полка в Ямбол имах такъв-469Б.Скорост:115-120 но на пълна газ.Много е неустойчив на шосе над 80км,но пък на черно няма равен.Не пипай главата-не ти трябва таралеж за възглавница.със здраве да го караш!

Коментар

Благодаря момчета,днес не остана време от работа за Уаза,само го препалих над вечер.За съжаление ще си ходя до морето по работа и като се върна го почвам редовно каране.Днес се запознах и с Белата и чакаме само кал да има,а ако не може да се справи Уаза си карам Витарата и пак в калта.
                              Лека и спокоина вечер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X