Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Недостатъци на самоблокиращият диференциал

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Недостатъци на самоблокиращият диференциал

Вчера се разтърсих,имало лек за мойта болка.Кеф ти обикновенни,кеф ти самоблокиращи.
    За плюсовете знаем, но да видим има ли минуси самоблокиращият диференциал. Чух,че някой чул,че друг казал,че бил чул, че на някой диференциалът зацепил при боксуване,но не отцепил после в завой,и скъсал полуоска.Слухове! Обаче дайте да ги одумаме тези диференциали с палци,и то тези които имат опит с тях.По нежни ли са,надеждни ли са,с какъв ресурс разполагат и тнт.
    Никога съм нямал джип.И сега се късам от питане.Вметвам ,за да не дразни.

До: Недостатъци на самоблокиращият диференциал

Тая тема отсякъде е потрошена от писане в тоя форум. С две думи - от блокируемите дифове има няква мизерна файда понякога. Всичко друго им е лошо.

Коментар

Супер са! Слагай!
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Аз съм забелязал един недостатък. При качване на страничен наклон се опитват да те завъртят в посока на наклона. Което не винаги е добре. А пък не могат да се изключат тогава.
        Но иначе съм с двете ръце за.
        Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
        NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

до колкото знам , при буксуване само намалява процента на преплъзване , тоест когато буксуваш , и подадеш повече газ , буксуващото колело натоварва и другото , но съм забелязал че при много хлъзгава повърхност , да речем лед , при пълен завои трудно завива, просто върви напрет , явно е от високия процент на преплъзване на дифа , някаде го имаше обяснено из форума по научно ,

единствения минус е това че ри лед , остар завои ще ти поднася предницата , е не чак да не завиеш, пробвал съм
          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Крайно опасно заявление.
            Блокиралият преден диференциал прави завиването принципно невъзможно!
            Не вкарвай никого в гроба.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Крайно опасно заявление.
              Блокиралият преден диференциал прави завиването принципно невъзможно!
              Не вкарвай никого в гроба.
              стига бре , какв гроб

не говоря за принодителен пълен блокаж 100 процентов , даже мисля че няма такъв автоматичен
              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                стига бре , какв гроб

не говоря за принодителен пълен блокаж 100 процентов , даже мисля че няма такъв автоматичен
                Колега,ефекта е същият, при кулачковите е достатъчно и двете колела да са на пътя(не във въздуха)за да се сработят ,независимо от сцеплението, и тогава вече никакво управление

Не се заблуждавайте,самоблокиращите особено БТР-те работят като 100%ви АБСОЛЮТНО навсякъде, освен ако някое колело увисне,затова и се пръскат с лекота,просто работят на много високи проценти, а и не забравяйте че не са проектирани за междуколесни-толкова сме я дискутирали тази тема ,че
                sigpic УАЗ-452

Коментар

значи афтоматичен , и е 100 процентов , за това незнаех , защото иначе и един процент да има преплъзване значи не е сто процентов , така го разбирам аз

Коментар

защото иначе и един процент да има преплъзване значи не е сто процентов
                    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

2х2х1. Гробовете обикновенно са такива.
                      Ти знаеш ли кой чете тука? Аз не. За подготвен човек нищо от тука не е важно, и той просто ще види че някой е писал глупости. А като го прочете някой който хабер си няма за кво става дума, види че на някой малко му поднасял предния мост от блокировките, и изпусне завоя кво ще правим, а?
                      Колко процента какво правят няма нужда да ми обръщаш внимание. Чувал съм. Просто следи да не изпускаш пряко опасни твърдения.

Коментар

значи афтоматичен , и е 100 процентов , за това незнаех , защото иначе и един процент да има преплъзване значи не е сто процентов , така го разбирам аз
                        Не е 100%ов, като си на лед, разлигавено и каквото там се сетиш все едно че си с пълен блокаж,става ос и гумите се въртят с еднакви обороти независимо,на къде сочи волана

Виж при винтовите е друга работа
                        sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          2х2х1. Гробовете обикновенно са такива.
                          Ти знаеш ли кой чете тука? Аз не. За подготвен човек нищо от тука не е важно, и той просто ще види че някой е писал глупости. А като го прочете някой който хабер си няма за кво става дума, види че на някой малко му поднасял предния мост от блокировките, и изпусне завоя кво ще правим, а?
                          Колко процента какво правят няма нужда да ми обръщаш внимание. Чувал съм. Просто следи да не изпускаш пряко опасни твърдения.
                          +1
                          sigpic УАЗ-452

Коментар

Еееееееее,,,,,,,,но несъм сагласен че искам да убивам някои ,
                            по тази логика колко подобни иформации има , то и пеша да ходиш пак можеш да се убие човек

Коментар

Еееееееее,,,,,,,,но несъм сагласен че искам да убивам някои ,
                              по тази логика колко подобни иформации има , то и пеша да ходиш пак можеш да се убие човек
                              +1
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X