Здравейте, счупих диференциал , по точно няколко зъба на короната 8- 37. Намерих 2 касети-комплект лагери- корона, заедно с пиньоните от жук 8-41зъба , човека пред мен отвори жуковият мост и ми я даде. Каза да я слагам както е комплект, да не разменям касетите. Подлежи ли на регулировка касетата-лагерите като я сложа на другия мост на уаз 469 . И коя касета да сложа от двете има ли значение по здравина.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Диференциал - касета
Свий
X
-
От: Диференциал - касета
Определено подлежи на регулировка за хлабини и контактни петна. От касетите, короните, пиньоните и лагерите им, две еднакви няма.
За здравината не знам, ама в предния и в задния мост трябва да имаш равен брой зъби, това е абсолютно сигурно.
-
Задължително реглаж и то както си пише по книгите, но от жук мисля не става корона и пиньон на УАЗ.
Касетата е по слаба но става.
Успех."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Oт ЖУК, Ниса /Латвия, Волга,Газела не са/, короната и пиньона са като уаз-овите, реглаж задължително, също не трябва да разменяш короните и пиньоните на комплекта (слагаш ги както са си били). Касетата е здрава ако е отрегулирана добре /уазовата чупи кръстачката но сателити рядко, жуковата обратно/, но тя е отворена и при счупване изпадат в картера на моста и заминава и другото/.Случайни хора УАЗ не карат
Коментар
-
Здравейте. На задния мост сложих жуковата касета както е комплект с лагерите, стана без регулировка, но на пиньона имаше регулировка. Ако сложа на единия мост жукова касета, а на другия уазкова ще има ли разлика в движението на джипа след сглобяването,примерих и двете няма разлика.
Коментар
-
Е те това малко не ми е ясно, как си познал че е станало без регулировка. Петното на контакт добре ли стана?
Иначе за вървенето касетите не са интересни, важни са зъбите на короната и пиньона - отпред и отзад бройките трябва да са еднакви, иначе няма да стигнеш далече.
Коментар
-
Мен пък ме озадачава ,какъв редлаж правите на пинъона ,като там може да се регулира само хлабина на лагера,а не положението спрямо короната.И отворена касета /с два сателита/ на заден мост не бих сисложил на моя,ако е товарна 452 не ми се мисли,по ми се връзва за предно ,ако се ползва по пътища,предниа не се ползва често.
Коментар
-
Аз защо си мисля че пиньона се регулира напред назад посредством пластини след лагера.Отделен е въпроса че аз регулирам само от лагерите на касетата и затягането на лагерите на пиньона ( с пластини м/у 2 та лагера)Където не мога пеш продължавам с Уаза.
Съдействие за закупуване на гуми с отстъпка срещу
Съдействие на закъсали автомобили
Коментар
-
Къде ги виждаш тия пластини,има един пръстен,за който казват че след 19-- година вече не се монтира,но може и да съм в тотална заблуда ,ако съществуват такива с различна дебелина,през няколко десети от милиметъра. http://www.autosoft.ru/online/acat/?...mark=5&atype=0
Коментар
-
На уазовата касета сложих короната от жука с болт и гаика се стяга, лагерите на жуковата касета са по малки от уазковите. На предния мост също ще сложа уазковата касета с короната от жука съответно и пиньона и регулировка на петното- контакт задължително.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнениеКъде ги виждаш тия пластини,има един пръстен,за който казват че след 19-- година вече не се монтира,но може и да съм в тотална заблуда ,ако съществуват такива с различна дебелина,през няколко десети от милиметъра. http://www.autosoft.ru/online/acat/?...mark=5&atype=0
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеОпределено съществуват и не са през няколко десети, а през 5 стотни. Има ги на картинката.Последно редактирано от ivan_; 05-04-13, 01:52.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнениетия от умз са дебилни и труда го нямат за нищо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар