Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциал - касета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диференциал - касета

Здравейте, счупих диференциал , по точно няколко зъба на короната 8- 37. Намерих 2 касети-комплект лагери- корона, заедно с пиньоните от жук 8-41зъба , човека пред мен отвори жуковият мост и ми я даде. Каза да я слагам както е комплект, да не разменям касетите. Подлежи ли на регулировка касетата-лагерите като я сложа на другия мост на уаз 469 . И коя касета да сложа от двете има ли значение по здравина.

От: Диференциал - касета

Определено подлежи на регулировка за хлабини и контактни петна. От касетите, короните, пиньоните и лагерите им, две еднакви няма.

За здравината не знам, ама в предния и в задния мост трябва да имаш равен брой зъби, това е абсолютно сигурно.

Коментар

Задължително реглаж и то както си пише по книгите, но от жук мисля не става корона и пиньон на УАЗ.
      Касетата е по слаба но става.
      Успех.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Задължително е и двата дифа да са еднакви,инак ще падат дингили.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Oт ЖУК, Ниса /Латвия, Волга,Газела не са/, короната и пиньона са като уаз-овите, реглаж задължително, също не трябва да разменяш короните и пиньоните на комплекта (слагаш ги както са си били). Касетата е здрава ако е отрегулирана добре /уазовата чупи кръстачката но сателити рядко, жуковата обратно/, но тя е отворена и при счупване изпадат в картера на моста и заминава и другото/.
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Благодаря на всички за информацията. Ще има реглаж и ще сложа моите касети.

Коментар

Здравейте. На задния мост сложих жуковата касета както е комплект с лагерите, стана без регулировка, но на пиньона имаше регулировка. Ако сложа на единия мост жукова касета, а на другия уазкова ще има ли разлика в движението на джипа след сглобяването,примерих и двете няма разлика.

Коментар

Е те това малко не ми е ясно, как си познал че е станало без регулировка. Петното на контакт добре ли стана?

Иначе за вървенето касетите не са интересни, важни са зъбите на короната и пиньона - отпред и отзад бройките трябва да са еднакви, иначе няма да стигнеш далече.

Коментар

Мен пък ме озадачава ,какъв редлаж правите на пинъона ,като там може да се регулира само хлабина на лагера,а не положението спрямо короната.И отворена касета /с два сателита/ на заден мост не бих сисложил на моя,ако е товарна 452 не ми се мисли,по ми се връзва за предно ,ако се ползва по пътища,предниа не се ползва често.

Коментар

Аз защо си мисля че пиньона се регулира напред назад посредством пластини след лагера.Отделен е въпроса че аз регулирам само от лагерите на касетата и затягането на лагерите на пиньона ( с пластини м/у 2 та лагера)
                    Където не мога пеш продължавам с Уаза.
                    Съдействие за закупуване на гуми с отстъпка срещу
                    Съдействие на закъсали автомобили

Коментар

Къде ги виждаш тия пластини,има един пръстен,за който казват че след 19-- година вече не се монтира,но може и да съм в тотална заблуда ,ако съществуват такива с различна дебелина,през няколко десети от милиметъра. http://www.autosoft.ru/online/acat/?...mark=5&atype=0

Коментар

На уазовата касета сложих короната от жука с болт и гаика се стяга, лагерите на жуковата касета са по малки от уазковите. На предния мост също ще сложа уазковата касета с короната от жука съответно и пиньона и регулировка на петното- контакт задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнение
                          Къде ги виждаш тия пластини,има един пръстен,за който казват че след 19-- година вече не се монтира,но може и да съм в тотална заблуда ,ако съществуват такива с различна дебелина,през няколко десети от милиметъра. http://www.autosoft.ru/online/acat/?...mark=5&atype=0
                          Определено съществуват и не са през няколко десети, а през 5 стотни. Има ги на картинката.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Определено съществуват и не са през няколко десети, а през 5 стотни. Има ги на картинката.
                            Нали става дума за детаил ном.- 69-2402046 ,и аз си помислих че може да имат различни дебелини,от което следва че при смяна на корона и пиньон ,няма да минем с 3-4 сглобяваниа и разглобяваниа ,а с N-броя /докъто ни издържи психиката-ха-ха-ха,отделно магазинерите даже ги нямат,ужас и безумие!!!!!!Може би затова , пробата с боята контактното петно не ми се получи идеално а близко до идеалното. При Газ-53 е реализирано по човешки ,тия от умз са дебилни и труда го нямат за нищо.Защото като мръднеш пиньона 0,15мм назад примерно,после трябва да вадиш и добавяш пластини под лагера на касетата.
                            Последно редактирано от ivan_; 05-04-13, 01:52.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнение
                              тия от умз са дебилни и труда го нямат за нищо.
                              Точно. Едно време всички диференциали са били като на УАЗ. Сега всички са като на ГАЗ-53 - изнизваш полуосите и диференциалът излиза сглобен от моста.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X