Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос относно монтаж на двигател исузу на газ 69

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос относно монтаж на двигател исузу на газ 69

Зравейте колеги! Преди да започна темата се извинявам и незнаех къде да я пусна, за това ако съм объркал нещо моля да ме извините!
    имам газ 69 ще му сменям двигателя.... спрял съм се на исузов дизелов двигател... до тук добре ето и проблема
    Ще напасна двигателя и останалата инсталацияо, но какво да правя със скоросната кутия искам да си запазя тройката....
    трябва ли да се прави фланец, какво се прави за да съвпаднат шлиците на вала и съединителя....ето тук не знам какво да направя

От: въпрос относно монтаж на двигател исузу на газ 69

Най-правилно е да сложиш и исузувата скоростна кутия , барабар с раздатката. Те са един агрегат. В тристепенната кутия на текезесарката няма нищо хубаво. С исузувата кутия, освен, че ще избегнеш секса с фланци и съосие ще получиш много по-добри експлоатационни характеристики на джипката+нисък разход. Пък и тя е съвсем безпроблемен агрегат. Друго, което се сещам, че на Исузуто, стартера се хваща към СК, та наистина ще си спестиш куп непредвидени неприятности.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Най-правилно е да сложиш и исузувата скоростна кутия ,.
      Абсолютно прав.
      Може да ти се наложи да скъсиш 1-2 кардана , да завариш 2-3 планки за захващане на ДВ. и СК , но е за предпочитане пред това да куплираш двигател и различна СК
      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

колеги благадоря за съвета... но като използвам скоростната кутия от исузото ще окаже ли някакъв ефект върху проходимоста ? и а нали скоросрната и ръздатаката на исзузото са на един кожух ? или са отделно ?

Коментар

Един агрегат са.
          Проходимостта няма да пострада по никой начин и лостовете няма да са разхвърляни из цялото "купе".
          Друг е моментът че ще върви доста повече, отколкото конструкцията на текезесарката позволява.
          Според мен, вместо да разваляш Исузуто, можеш да го качиш на цели мостове и ще имаш много проходим и надежден автомобил със смислен обем.

Коментар

аз съм направил друго.... текезесарката е с ново шаси от газ 69 и нови мостове от уаз 452
            значи отпада старата ръздатка ?

Коментар

Колега раздатката на газката е с предавателно число 2.78-колко е на Исузото.

Коментар

Мисля, че беше 2,28, но двигателят е много по-мощен и в комбинация с неговите си скорости е доста добре. Освен всичко Газката е доста по-лека от Исузуто, та проблем няма да има със сигурност.

Коментар

Темата за смяна на джигателя е многократно дискутирана има си и отделна тема в раздела Газ 69. Колега най-добре сподели за кво ще ползваш джипът и какво целиш да постигнеш със смяната на двигателя? Аз също съм привърженик на двигател и скорости компект, но в твоят случей, не бих заменил раздатката на газката с тази на исузото, има ли варянт да се куплира само със скорости от друго исузо?
                  Газ 69 2.4i
                  Густо майна, пътят свърши !!!
                  GSM: О895 7О6О59

Коментар

Колеги ще използвам джипа за лов. Искам да постигна мощност и нисък разход на гориво... в момента съм с нисов двигател и на 2-ра с повечко хора нямам сила заглъхвам. Сега има и друго, ако използвам исузовата кутия няма ли да има разминаване на осите спрямо кутията и задния диференциял, защото на газа е в дясно диференцияла а на исузуто е в средата ?

Коментар

Струва ми се,колега ,че си много далеч от това което искаш да правиш .Малко четене ще ти се отрази добре и разглеждане на чертежи и схеми, по -лесно ще ти е!
                      Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Първоначално публикуван от Агоп Серопян (аниматора) Преглед на мнение
                        не бих заменил раздатката на газката
                        Некви плюсове на газковата раздатка?
                        Аре тва че е отделен агрегат позволява като цяло по-високо монтиране и по-висок просвет.
                        Амааа газковата раздатка баш???
                        Аре от гейка да беше - разбирам - синхронизирана е.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Некви плюсове на газковата раздатка?
                          Аре тва че е отделен агрегат позволява като цяло по-високо монтиране и по-висок просвет.
                          Амааа газковата раздатка баш???
                          Аре от гейка да беше - разбирам - синхронизирана е.
                          Освен +сове които избори , здрава поне моята, евтина за подръжка, няма електроники по нея. Всичко това го говорим че базата е Газ 69.
                          Газ 69 2.4i
                          Густо майна, пътят свърши !!!
                          GSM: О895 7О6О59

Коментар

Е щото на изхлузо (което като цяло не е кой знае кво) раздатката е кекава и има електроника
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Е щото на изхлузо (което като цяло не е кой знае кво) раздатката е кекава и има електроника
                              Петъре, що поневгъш преди да пишеш, не се запознаеш с материята? Понеже имам претенции за добре запознат с Исузу, не се сещам за електроника по раздатката или къде да е по него, като изключим интервалите за чистачките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X