Колеги,как се справяте с проблема който създава контактниа ключ. Този е вториа който се счупи. Първиа не подаваше контакт на стартер,тоя проблем ,всички го решаваме с пусков бутон,но днес новиа ключ тотално спря да подава и контакт. Карах на фарове и светлините на ремаркето,толкова ли го натовариха,не знам,просто замириса на бакелит и умря всичко. Двайте идеи с какво да го сменя ,че измръзнах жестоко докато се оправя в тъмното.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Контактен ключ
Свий
X
-
От: Контактен ключ
Моето виждане за проблема е натоварването на к.ключ с почти всички консуматори/е на УАЗ-а не са толкова много/ без реле.
Аз на този етап съм го решил с отделянето на някой консуматори/парно, чистачки, прожектор и запалка/ от положението за запалване/клемата ВК/ и съм ги захранил от реле вързано към клемата ПР/ако не бъркам/. Тези консуматори работят както "на контакт", така и на най-лявото положение на к.ключ, но се изключват при положение "стартер". Така пластинката, която е за контакта на к.ключ захранва бобината, контролните прибори, мигачите, фарчето за задна и релето за зареждане.
Коментар
-
Уазков няма да слагам вече,мислех си за някой от камион,трактор, нещо на което да не му се топят контактите. Или да му сложа еднин ключ ''гъба'' за струг.http://www.tpetrov.com/search.php?p=...=&cat=&s=&ord=Последно редактирано от ivan_; 13-12-12, 21:51.
Коментар
-
И аз го имах същия проблем единия ден спря да върти стартера набързо свързах бутона на клаксона да върти за стартера ,че на другия ден имаше разходка а на другия ден спря да дава и контакт свалих ключа вързах контакта та болчето на плюса и изкарах разходката като взех новия ключ махнах всички консуматори освен бобината и се надявам да нямам проблеми занапред иначе другия вариант е с релето .ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ
Коментар
-
Не е трудно да направиш една проста,дори и груба калкулация на мощността на консуматорите,която минава през контактния ключ и да ги отделиш през релета.Чиста работа-намираш качествени реленца или цяло табло с бушони и релета и си ги монтираш на удобно за ревизиране място,по този начин намаляваш и риска от пожар(случвало ми се е подобно нещо).
Идеята за ключ от КамаЗ е много добра!Лесно се намира,не е много скъп,а що пасва и е по-качествен-какво по хубаво от това?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар