Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За карбуратора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За карбуратора

Здравейте, колеги.

Наскоро мой приятел си е купил "буханка" и в момента ще и монтира газова уредба. Сега умува дали да я прави с плочка или да пробие карбуратора. Интересното е че не може да каже какъв е този карбуратор за да потърси плочка за него. Единственото, което пише на него е "пекар". Знае ли някой какво е популярното му наименование и как трябва да го обяви в магазина за да потърси плочка за него?

От: За карбуратора

Пробий го.Добър (стар) газаджия знае как да го пробие и направи.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

мислиш ли, че е по- добре да го пробие и ако е да- защо?

Коментар

здравей колега аз карам буханка с еднокамерен карб.съм разпробит точно над доселовата клапа но и да е двукамерен пак на същото място с разпробива само че с два щуцера това е по добрият начин ,но зависи от газаджията дали му се занимава.УАЗА върви перфектно и нехарчи много.

Коментар

За пробиването, газаджията трябва да е много читав. А той ако беше много читав, нямаше да е газаджия.

Така че - плочка. Резултатът ще е какъвто е винаги (УАЗ е много лесен за газифициране), но даже и газаджията да си остави в нещо ръцете, поне няма да се купува нов карбуратор.

Коментар

Питайте някой който е карал с АГУ 60.При разпробиване за щуцери загубата на мощност достига до 20 %. С плочка 4-5 %.Да сте видяли газов котлон с щуцери?Като изключим ГИ плочката е най доброто.Ако колекторите са Волгови слагаш карбуратор от Жигули и плочка,само сменяш шпилките на карбуратора-трябва да са по-дълги.С поздрав Борето

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
              Питайте някой който е карал с АГУ 60.При разпробиване за щуцери загубата на мощност достига до 20 %. С плочка 4-5 %.Да сте видяли газов котлон с щуцери?Като изключим ГИ плочката е най доброто.Ако колекторите са Волгови слагаш карбуратор от Жигули и плочка,само сменяш шпилките на карбуратора-трябва да са по-дълги.С поздрав Борето
              Kъде да сложи плочката,колко дебела,с какви дифузори?
              Даника

Коментар

Над клапите които дават газ.Плочката има значение горна,долна част,отвори за малките обороти на бензин. Абе няма Лада без газова.Спираш , питаш,гледаш.С поздрав Борето

Коментар

ДА карал съм с ладов страшен карбуратор е ако ще и само на пълна газ да караш повече от 20 газ не вдига разход само където за да включиш 4та и да набира ти трябва леко нанадолнище иначе на равното със 50-60 ако е само за икономичност слагаи но ако искаш потенциал от мотора недеи .
                  ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Няма невъзможни неща,лошото е,че Ясен е прав.
                    Даника

Коментар

Задължително плочка,никакви "дупки"по карба.
                      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

За ладовия карбуратор (за по-стария модел) има и плочка, която се монтира на мястото на негова си текстолитна подложка и става даже много красиво. И за по-старите, и за по-новите плочки за отгоре (във въздушния филтър) се правят и работят добре.

Лошото е, че на този двигател ладовият карбуратор му идва малко тесничък. Около двойно, като се замисля. Оттам и понижената мощност, оттам и преразход на бензин. На газ е както си го направиш, ама магаретата пак ги няма.

Коментар

При мен също е Пекар, но двукамерен, разпробит съответно с два щуцера. Работи си безупречно, не се усеща никаква липса на мощност, а и разходът е повече от приличен за двигателя (2,9 л.).
                          БИО пчелен мед и пчелни продукти
                          0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            За ладовия карбуратор (за по-стария модел) има и плочка, която се монтира на мястото на негова си текстолитна подложка и става даже много красиво. И за по-старите, и за по-новите плочки за отгоре (във въздушния филтър) се правят и работят добре.

Лошото е, че на този двигател ладовият карбуратор му идва малко тесничък. Около двойно, като се замисля. Оттам и понижената мощност, оттам и преразход на бензин. На газ е както си го направиш, ама магаретата пак ги няма.
                            Продава се карбуратор тип ладов за УАЗ - мисля че вече сме го дъвкали някъде
                            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

аз имам комплект карбуратор,плочка и филтер ако те интересува пиши на личен
                              МОИЙТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА ВАС СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X