Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода в диференциала, дали е възможно ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вода в диференциала, дали е възможно ?

Колеги до преди малко бях затънал с Уаза в една река и мостовете напълно бяха потънали под водата, та въпроса ми е дали има вероятност да е влязла вода във диференциалите от отдушниците
    АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!

От: Вода в диференциала, дали е възможно ?

Ако машината престои известно време в подобно положение,водата си намира пролука,ако минеш и заминеш няма проблем....дори да са подсигурени отдушниците пак влиза водата.Има значение и на каква дълбочина си закъсал и дали има течение водата,ако си на по плитко имаш малко повече време...
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Ясно,значи да ходя да отвъртя пробките да видя какво става

Коментар

Първоначално публикуван от vasko_gaz 66 Преглед на мнение
        Ясно,значи да ходя да отвъртя пробките да видя какво става
        Виж също скоростите и раздатката, много пъти съм ги пълнил и тях с вода.
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

май съм бил късметлия, разминал съм се. Ето и малко снимки
          Прикачени файлове

Коментар

Колега,като гледам до къде ти е нивото на водата и 5мин. да си седял то е напълно достатъчно да се напълнят мостовете. По-добре вземи и източи това масло и го смени.Водата не влиза само през отдушниците,влиза през семеринга на пиньона,през кечетата на сверите на предния мост,през семеринга на главините.Недей да жертваш двата моста заради 5мин. работа и няма и 20 лв. за масло,защото водата в маслото прави ръжда,която като абразив работи по лагерите и се появяват луфтове,което води неминуемо до чупене на диференциала.Това ти го казвам от собствен опит.
            Случайни хора УАЗ не карат! Радослав Стоилов 0899496832

Коментар

Благодаря за съветите, вече всичко е точно и джипа е готов за малко повече вода и кал. Може би не е тук мястото, но да попитам за шнорхел на Уаз някой продава ли или сам да си направя

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=141069 Ето го шнорхела.

Коментар

Колега може и сам да си направиш,но с поставянето на шнорхел няма да намправиш джипа амфибия.За доработването на двигателя за работа под вода трябват доста преработки по запалителната система и херметизацията на двигателя,като например пръчката за маслото и т.н.Но от шнорхела има файда ако караш в много запрашен раьон,аз моя го направих с тази цел,защото лятото като караш по-назад в група и филтъра става на нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от off_roader Преглед на мнение
                    Колега може и сам да си направиш,но с поставянето на шнорхел няма да намправиш джипа амфибия.За доработването на двигателя за работа под вода трябват доста преработки по запалителната система и херметизацията на двигателя,като например пръчката за маслото и т.н.Но от шнорхела има файда ако караш в много запрашен раьон,аз моя го направих с тази цел,защото лятото като караш по-назад в група и филтъра става на нищо.
                    Всеки ден пътувам в прашен раьон и доста често в група с други джипове и мисля, че ще ми е от полза поне за филтъра иначе е ясно че само с това няма да стане за под вода И ако не е проблем може ли малко снимки на твоя шнорхел да видя как се е получил.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнение
                      А диаметъра уточни ли се дали е подходящ ?

Коментар

Ето ти малко снимки,филтъра е от Рено Меган, а горния е циклонов мисляНатиснете снимката за да я уголемите

Име:17082012358.jpg
Прегледи:1
Размер:145.5 КБ
ID:5400306Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17082012359.jpg
Размер:120.8 КБ
ID:5400307Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17082012360.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:5400308Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17082012361.jpg
Размер:74.5 КБ
ID:5400309,че от ЮМЗ и върши страхотна работа изхвърля бая едър прахоляк и надолу минава само по-ситния прашец.Диаметъра на тръбите е 75мм. не гасне по време на движение при изключване от скорост на газ,метан и бензин.Дано съм ти бил полезен.

Коментар

От дясно по ми харесва,а и твоето купе го позволява.При мен седи така,но все още взима въздух от купето.
                          Прикачени файлове

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6264821.JPG
Размер:48.4 КБ
ID:5400338Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6264810.JPG
Размер:64.9 КБ
ID:5400337 и накрая трябва да стане така
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от ivan_; 17-08-12, 18:38.

Коментар

Първоначално публикуван от off_roader Преглед на мнение
                              Ето ти малко снимки,филтъра е от Рено Меган, а горния е циклонов мисля[ATTACH=CONFIG]483418[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]483419[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]483420[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]483421[/ATTACH],че от ЮМЗ и върши страхотна работа изхвърля бая едър прахоляк и надолу минава само по-ситния прашец.Диаметъра на тръбите е 75мм. не гасне по време на движение при изключване от скорост на газ,метан и бензин.Дано съм ти бил полезен.
                              Добре се е получил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X