Колеги до преди малко бях затънал с Уаза в една река и мостовете напълно бяха потънали под водата, та въпроса ми е дали има вероятност да е влязла вода във диференциалите от отдушниците
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вода в диференциала, дали е възможно ?
Свий
X
-
От: Вода в диференциала, дали е възможно ?
Ако машината престои известно време в подобно положение,водата си намира пролука,ако минеш и заминеш няма проблем....дори да са подсигурени отдушниците пак влиза водата.Има значение и на каква дълбочина си закъсал и дали има течение водата,ако си на по плитко имаш малко повече време...LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.
-
Първоначално публикуван от vasko_gaz 66 Преглед на мнениеЯсно,значи да ходя да отвъртя пробките да видя какво ставаГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
Коментар
-
Колега,като гледам до къде ти е нивото на водата и 5мин. да си седял то е напълно достатъчно да се напълнят мостовете. По-добре вземи и източи това масло и го смени.Водата не влиза само през отдушниците,влиза през семеринга на пиньона,през кечетата на сверите на предния мост,през семеринга на главините.Недей да жертваш двата моста заради 5мин. работа и няма и 20 лв. за масло,защото водата в маслото прави ръжда,която като абразив работи по лагерите и се появяват луфтове,което води неминуемо до чупене на диференциала.Това ти го казвам от собствен опит.Случайни хора УАЗ не карат! Радослав Стоилов 0899496832
Коментар
-
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=141069 Ето го шнорхела.
Коментар
-
Колега може и сам да си направиш,но с поставянето на шнорхел няма да намправиш джипа амфибия.За доработването на двигателя за работа под вода трябват доста преработки по запалителната система и херметизацията на двигателя,като например пръчката за маслото и т.н.Но от шнорхела има файда ако караш в много запрашен раьон,аз моя го направих с тази цел,защото лятото като караш по-назад в група и филтъра става на нищо.Случайни хора УАЗ не карат! Радослав Стоилов 0899496832
Коментар
-
Първоначално публикуван от off_roader Преглед на мнениеКолега може и сам да си направиш,но с поставянето на шнорхел няма да намправиш джипа амфибия.За доработването на двигателя за работа под вода трябват доста преработки по запалителната система и херметизацията на двигателя,като например пръчката за маслото и т.н.Но от шнорхела има файда ако караш в много запрашен раьон,аз моя го направих с тази цел,защото лятото като караш по-назад в група и филтъра става на нищо.И ако не е проблем може ли малко снимки на твоя шнорхел да видя как се е получил.
АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнениеhttp://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=141069 Ето го шнорхела.АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!
Коментар
-
Ето ти малко снимки,филтъра е от Рено Меган, а горния е циклонов мисля,че от ЮМЗ и върши страхотна работа изхвърля бая едър прахоляк и надолу минава само по-ситния прашец.Диаметъра на тръбите е 75мм. не гасне по време на движение при изключване от скорост на газ,метан и бензин.Дано съм ти бил полезен.
Случайни хора УАЗ не карат! Радослав Стоилов 0899496832
Коментар
-
Първоначално публикуван от off_roader Преглед на мнениеЕто ти малко снимки,филтъра е от Рено Меган, а горния е циклонов мисля[ATTACH=CONFIG]483418[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]483419[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]483420[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]483421[/ATTACH],че от ЮМЗ и върши страхотна работа изхвърля бая едър прахоляк и надолу минава само по-ситния прашец.Диаметъра на тръбите е 75мм. не гасне по време на движение при изключване от скорост на газ,метан и бензин.Дано съм ти бил полезен.АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар