Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тромба/клаксон.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тромба/клаксон.

Въпросът ми е, каква тромба или клаксон да сложа на УАЗ-ката 469. Защото в момента няма никаква и не е много приятно да караш по пътя така. От старата е останал само клаксона отпред с 2 скъсани жици. От както е купен УАЗ-а (преди няколко години) си няма бибитка. Та въпросът ми е, ако някой може да ми разясни кое от къде излиза и къде отива, за да мога да си монтирам нова. Пускам темата просто защото не намерих в форума обяснение.

Поздрави.
    "Но там, където добрата стара УАЗ-ка може да издрапа, достигат само високопланинските кози."

От: Тромба/клаксон.

В кормилния прът трябва да има кабел, а на кормилото - копче, с което този кабел се дава на маса. Кормилният прът отдолу е отворен и кабелът излиза оттам и отива на (-) на клаксона. (+) се взема от някой бушон - не помня кой, ама не зависи от контактния ключ.

Коментар

Мерси много, а за нещо от този сорт ми трябва компресор, нали? Трудно ли би било поставянето на нещо подобно или да не се занимавам, а да си сложа един нормален клаксон? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:page234.JPG
Прегледи:1
Размер:29.5 КБ
ID:5393036
      "Но там, където добрата стара УАЗ-ка може да издрапа, достигат само високопланинските кози."

Коментар

В СТЦ тия са по 20 лв съсе компресора. И не, не е сложно.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е сложно, ама е безсмислено.

Коментар

Слагай яки тромби/клаксони ,нахалните се плшат от две неща,тромба от камион и ужасното скърцане на Уазковите спирачки-при последното може да е късно за всичко

Коментар

А бе то май в старата има живот още... оказаха се кабелите скъсани доста зверски ( някой и се е ядосал явно...). А да използвам темата и за още един въпрос свързан с жици: левия стоп и мигач светят мнооого много слабо. Видяхме навсякъде жиците отзад, изолирахме ги като хората, запоих имаше няколко не както трябва скъсани и пак не иска да свети ноемално. Също така при натискане на стоп светят и трите лампи. Според мен някъде подава маса, някакво друго мнение?

Коментар

Разбира се, че ще се ядоса човек на клаксона на УАЗ. Тая жица, която минава през кормилото, долу се претрива и започва да контактува към маса. Клаксонът писва - само в някои положения на кормилото, после - постоянно.

И оправи масата на левия заден фар.

Коментар

Ако ти е само един - пищи съвсем безобразно. Или разгледай твоя да видиш нисък ли е, или висок, и ми кажи, или мини през къщи да избираме още един от сандъчето с клаксони.

Коментар

Стефане, човека не е в час.

Колега, на някои руски коли(вероятно и на УАЗ щом Стефан казва) клаксоните са два-за нисък и висок тон. Свирят едновременно, и общия им звук е много приятен. Поне за мен де.
                    На корпусите им пише-"тон ниский" и "тон високий".
                    Вече би трябвало да ти е ясно.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Абе нали разчиства спирачния път, не го натиска човек толкова лесно, че да го мисли за тон и акорд.

Коментар

В такъв случай да слага тромбите. По-ячки...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Как да я оправя масата на стопа?

Коментар

Първоначално публикуван от hah Преглед на мнение
                            Как да я оправя масата на стопа?
                            Като го разглобиш и проследиш къде е лошият контакт.

Коментар

Да, беля. Разглобяваш го, и тръгваш по жицата, додето намериш засадата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X