От извесно време задавам въпрос на колеги кой вариант е по добър един 120А или два по 60А акумулатора да сложа на джипката и до момента мненията са 50/50.Моля,за компетентно мнение,или ако има такава тема ми помогнете да я намеря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Един или два акумулатора?
Свий
X
-
От: ЕДИН ИЛИ ДВА АКУМУЛАТОРА ?
Щото два никога не можеш да ги заредиш еднакво.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
А да те плесна мога ли?
Довечерът разбрах че ще се виждате - дай стоката ако може.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от luubo Преглед на мнениеЗащото.... ?
п.с. не ме карай да ровя за стари учебници.
Коментар
-
Ха - те ти пример - що искаш да имаш 4 пружини, като не моеш да ги натовариш РАВНОМЕРНО!
И да ги РАЗТОВАРИШ равномерно!
Нема никво значение дали ще си с 2 или с 1 акумулатор освен напълно практически проблеми от сорта
а) къде ще го/ги сложиш
б) как ще го/ги махаш
Сега като каза "стоката" - ша получа бан - и без тва ме обвиняват, че съм рекламирал някакви "умрели" форуми, са сигур ще ме помислят и за търгаш!Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеЗащото така съм го учил и в техникума и в ВМЕИто. Колкото и отдавна да беше, оловния акумулатор не се е много изменил.
п.с. не ме карай да ровя за стари учебници.
Да кажем законите на Кирхов...
Може някой набеден корифей да го е препоръчвал, но доводи едвали ще се намерят.Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
Коментар
-
Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнениеМисля, че ако си спомниш какво си учил едва ли ще го съветваш по този начин!
Да кажем законите на Кирхов...
Може някой набеден корифей да го е препоръчвал, но доводи едвали ще се намерят.
Коментар
-
Което излезе по евтино и ти харесва на теб избираи този вариант на уаза един голям трябва да го слагаш в купето че направо ще скъса калника ако скочиш по силноаз залагам на два малки
ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ
Коментар
-
Аз бих заложил на един, по-голям.
В темата за акумулаторите Някой беше обяснил следното:
Единия акумулатор е зареден до 13 волта, другия до 12. Общото напрежение ще бъде 12,5 волта, и генератора ще произведе заряден ток като за зареждане на 12,5. Така единия акумулатор ще бъде постоянно презареден, а другия-постоянно недозареден. Което е вредно и за двата.
Цифрите са груби, просто илюстрирах.
Защо искаш много капацитет? Ако е до лебедка-аз по състезания си нося друг акумулатор, несвързан със системата, просто като резервен. Досега не ми се е налагало да прибягвам до помощта на резервния акумулатор.Ама то и лебедки не съм ползвал кой знае колко де, тя витарата си минава без лебедкаИма ли желание-има и начин!
Коментар
-
Когато два акумулатора са свързани успоредно, няма начин единият да е 12, другият 13 волта. Може да има по-малки разлики, само за момент при голям ток на разреждане или зареждане и тогава по-зареденият набързо се разрежда, като с тока си зарежда другия и край на цирка.
Един цял се поврежда два пъти по-рядко, защото има два пъти по-малко части. Но пък струва два пъти повече... и ако смениш само един от една двойка (работещи заедно) започват проблеми с нееднаквите параметри - капацитет, саморазряд, вътрешно съпротивление.
Коментар
-
И заради лебедката.Предстои ми покупка на нов АБ тъй като старите сдадоха.Мястото не ме притеснява,защото новия/те/ ще са отзад и колкото място трябва толкова ще се направи.За сега съм се угледал в БЕРГА необслужваем 3г гаранция .На двата голфа са такива/на 2г и нещо са/ никакви проблеми.Цената на 2бр 65А е горе долу колкото на един 120 или 130А.Алтернатора ми е 150А.Знам за ОПТИМА 75А 1000А стартов ток около 150лв отгоре, но това е крайно решение.Търся някакъв оптимален вариант и много добре знам,че от пр...я боя не става,но ми е необходимо компетентно мнение за да мога да взема решение.0888 50 13 35
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар