Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изваждане на закъсал Уаз с помощта на ръчна лебедка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изваждане на закъсал Уаз с помощта на ръчна лебедка

Здравейте,колеги!
    Ще ми бъде приятно да Ви споделя и покажа как с помощта на ръчна лебедка и полиспаст успяхме да извадим една закъсала Уазка.
    Но първо малко предистория : Мина повече от половин година,откакто попитах в отделна тема дали има ефект от ръчна лебедка и полиспаст,получих различни мнения,направих си съответните изводи.Измайсторихме си 2 полиспаста,които винаги стоят в джипката при леките й разходки,но въпреки това,не ги бял използвал до преди няколко дена...Междувременно си закупих преди седмица ел.лебедка,но просто не ми остана време да я монтирам.Както и да е,обадиха се познати,че са закъсали с Уазка,уж сравнително леко в гората и ни помолиха (мен и баща ми) да им окажем съдействие за изваждането й..Можехме да разчитаме само на ръчна лебедка и ролки(вкл.хай-джак),тъй като все още не беше монтирана ел.лебедка (ех пуст късмет ) Тръгнахме сутринта в Неделя рано,тъй като по-късно следобяд трябваше да пътувам за София..Наближихме мястото,но на може би половин километър от Уазката видяхме,че коловозите са доста сериозни и преценихме,че пеша ще продължим ,като вземем лебедката,ролките,въжета,лопата, а ако се наложи щяхме да се върнем за джака,защото колкото и да е си тежи пущината ,а отделно и снега допълнително усложняваше достигането до мястото..Позабавих си малко и когато пристигнах вече, баща ми с хората там връзваха Уазката с въжета и подготвяха лебедката към едно дърво.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0065.jpg
Прегледи:1
Размер:271.9 КБ
ID:5962625

Уазката беше затънала в лепкава кал,шофьора е въртял доста гумите,което допълнително ги е окопало.За капак на всичко явно от прекаленото мъчене да се изкарат сами са повредили предното предаване и въртеше само задния мост (красота )
    Изпратихме едно от момчетата,които бяха там да взима джака от Нивата,защото на първо четене без него щеше да ни е много трудно.

Име:Снимка0070.jpg
Размер:275.1 КБ
ID:5962626Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0071.jpg
Размер:236.8 КБ
ID:5962627

Докато чакахме джака( а това се оказа голямо чакане) разринахме около гумите ,направихме под ъгъл "пътче",което да улесни предните колела и баща ми навърза лебедката през полиспаста към Уазката...

Име:Снимка0074.jpg
Размер:178.1 КБ
ID:5962631Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0075.jpg
Размер:281.1 КБ
ID:5962632Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0076.jpg
Размер:276.4 КБ
ID:5962633Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0077.jpg
Размер:320.6 КБ
ID:5962634Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0079.jpg
Размер:186.9 КБ
ID:5962636Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0085.jpg
Размер:184.5 КБ
ID:5962639

И се започна голямото дърпане..Уж такава мижава лебедка,пък се справи доста добре за учудване на всички ни (особено на мен). Явно наистина полиспаста си вършеше работа добре,защото след има -няма 20 мин Уаза видимо беше се преместил над 1 метър - достатъчно,че дори на задно да излезе.За съжаление нямам снимка,точно когато го изкарахме. А както почти винаги става - джака дойде вече,когато събирахме въжетата
    Като обобщение - ръчната лебедка с полиспаст не е за подценяване,вярно с цената на много компромиси и мъки,но когато нямаш друг избор и това е удачен вариант...

P.S. Нямям търпение да се върна в Кърджали и да монтирам електрическата лебедка,за да не се налагат вече такива сериозни физически натоварвания
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

От: Изваждане на закъсал Уаз с помощта на ръчна лебедка

Браво! Чичко Архимед прав е бил!

Коментар

Колеги без да се обиждате , но аз от снимките не виждам някъде да се използва правеният полиспаст като такъв!
      При така приложената схема сте го вързали като шегел и единственият работещ полиспаст е този на куката на самата лебедка.
      Та браво на лебедката че е понесла сама боя!!!
      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Добър фото репортаж,и поучителен. Иводите са доста. Добре сте се справили,като истински ''Макгайвър''- с това което има в наличност.

Коментар

Здравей Колега,
          Според мен една такава система има доста преимущества в сравнение с ел.лебедка.
          Позволява по-голям избор на точки за захващане, но съществен недостатък е дължината на въжето и бавното придвижване.
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
            Здравей Колега,
            Според мен една такава система има доста преимущества в сравнение с ел.лебедка.
            Позволява по-голям избор на точки за захващане, но съществен недостатък е дължината на въжето и бавното придвижване.
            Това го казваш от практика, или само теоретизираш?
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Браво!!Добре сте я измъкнали..Имаше колеги, които изваждат колите си, с колани от камиони(тресчотки)..
              Преди 1-2 години, дирпах дървата за вилата, само с ръчна лебедка и още две въжета(стоманени)но винаги не ми достигаше въже..И реших да премахна куката, която дефакто прави въжето излизащо от лебедката двойно...Така спечелих малко повече въже..Но когато дръпнах едно по сериозно дърво/сериозно, колко да беше сериозно, направо труп за бичене/ се огъна петата..И сега стой в нас и събира прах..Трябва да и измисля някаква пета..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Това го казваш от практика, или само теоретизираш?
                1-во теорията, 2. практиката, а после можеш да направиш изводите.

еееее при някой хора е в обратен ред. иначе браво!!Добре сте я измъкнали
                100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                  Колеги без да се обиждате , но аз от снимките не виждам някъде да се използва правеният полиспаст като такъв! При така приложената схема сте го вързали като шегел и единственият работещ полиспаст е този на куката на самата лебедка. Та браво на лебедката че е понесла сама боя!!!
                  Колега,срам не срам,абсолютно е така...Явно като сме го закачали сме избързали,нямам оправдание.Късмет,че лебедката е издържала.Нищо..за в бъдеще ще го имам в предвид,а мисля,че и на останалите колеги ще им е в полза
                  First Man, then Machine!
                  Lada Niva
                  Honda XR 400

Коментар

Първоначално публикуван от Brazer Преглед на мнение
                    Колега,срам не срам,абсолютно е така...Явно като сме го закачали сме избързали,нямам оправдание.Късмет,че лебедката е издържала.Нищо..за в бъдеще ще го имам в предвид,а мисля,че и на останалите колеги ще им е в полза
                    На лебедката, единственото което може да се счупи, е петата..Другото е силата на този, които работи с нея..По спомен, на такава лебедка и дават до 2 тона, да може да издърпа..Уазката не знам колко тежи..
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Brazer Преглед на мнение
                      Разбира се че ще е от полза, нали за това пишем тук.
                      Със такава лебедка но две вързани взаимно се мъчихме да вадим Фронтерата ми след като бе легнала по корем във лепкав глинен нанос до язовир Цонево. Резултатът бе изкривен палец на храпа който се намира на дръжката.http://www.youtube.com/watch?v=QyZr9...eature=related И Фронтера стояща в калта докато не я дръпнаха едновременно два Жипа на влакче!http://www.youtube.com/watch?v=FQ1-n...eature=related
                      Но палеца бе изправен и лебедката да ден днешен стои в багажника. За всеки случай!
                      Поздрави!
                      Последно редактирано от EXALIBUR; 28-02-12, 20:09.
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от niki armeneca Преглед на мнение
                        1-во теорията, 2. практиката, а после можеш да направиш изводите.
                        Аха, и после теоретиците губят часове там дето практиците се справят за две минути.....

Познато ми е..... И аз мятах като замаян лоста на ръчна лебедка близо 3 часа, докато с електрическа щях да приключа за по малко от 10 минути...... Щото нали разбираш: - За кво да дам иляда лева, кат уйдурма зи пиисет жа ми свърши същата работа...... Ха, балъци, искат да ме набутат.....
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                          Колеги без да се обиждате , но аз от снимките не виждам някъде да се използва правеният полиспаст като такъв!
                          При така приложената схема сте го вързали като шегел и единственият работещ полиспаст е този на куката на самата лебедка.
                          Та браво на лебедката че е понесла сама боя!!!
                          Абе я да погледнем пак снимката. Значи неподвижния край на лебедката е вързан към дървото. При навиване на лебедката ролката на полиспаста се върти и върху макарката се навива два пъти повече въже, от изминатия път.По този начин усилието спада наполовина. При така направената схема не виждам грешка. Ако не съм видял правилно снимката моля да ме извините.

Коментар

Преди една година баш на Гергьовден един младеж ме помоли да го издърпам с "диското" а той се беше окопал с "опел монтерей" до капака на двигателя в един чер път от "бонсови поляни" към Мало Бучино и както става във вицовете: изтеглих го и аз се окопахр за капак се стъмни и заваля дъжд и аз взех управленско решение- младеж утрото е по-мъдро от вечертта. Като се прибрах една китайска лебедка/ верижна 2тона/ и направих дръжка, като махнах втората верига и на другият ден се измъкнахме благополучно, съжалявам, че нямама снимки въпреки , че имах на другият ден професионален фотограф с мене/жената/ но при интерес ще кача снимки на лебедката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X