Проблема е следния карам си редя си скоростите давам 4 та скорос и когато да сменя лоста заяжда и не мога да я изключа имам чуството че ще изкуба лоста а тя не излиза :О Понякога излиза а понякога спирам и мисля че тогава като спра по лесно се изключва .Модела е Уаз 452
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем със скоростите!
Свий
X
-
От: Проблем с скоростите!
Първоначално публикуван от Sasho69 Преглед на мнениеПроблема е следния карам си редя си скоростите давам 4 та скорос и когато да сменя лоста заяжда и не мога да я изключа имам чуството че ще изкуба лоста а тя не излиза :О Понякога излиза а понякога спирам и мисля че тогава като спра по лесно се изключва .Модела е Уаз 452
Предполагам не отделя добре и затова не изключва.
Ако си с помпа (работно цилиндърче) - обезвъздуши го или смени гумичките.
Дори и спирачната течност да смениш е хубаво. Дават и на две години да се сменя заради хигроскопичността (поема влага и престава да е каквато трябва).
Едва след тези дребни неща минавай на ремонти по скорости и лостова система.
Според мен...
Успех !
Коментар
-
От: Проблем с скоростите!
Кутията ако е от този модел, муфтата за 3та и 4та е виновника, както някои го наричат синхронизатор (54 до 59)...
Лоста и капака ако са разбити (което почти винаги става на 1ва,2ра и задна) трудно включва а не че не изключва.
При движение с 40-50км в момента който пусне газта с лекота като бутне лоста трябва да изключи без да ползва съединител, какви помпи какви гумички, палците много лесно се регулират да, като свалиш скороститеСлучайни хора УАЗ не карат
Коментар
-
От: Проблем със скоростите!
Първоначално публикуван от Sasho69 Преглед на мнениеА когато дам първа лоста ми опира в таблото0осем9осем7шест0осем7едно
Миро
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sasho69 Преглед на мнениеА когато дам първа лоста ми опира в таблото дали има нещо общоГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
Коментар
-
Здравейте, колеги! Първо искам да ви честитя новата година с пожелание за много здраве,успехи и много безаварийни километри. Не пиша често, но може би съм изчел по голямата част от темите във форума, но никъде не видях тема с описан проблем като моя. Не исках да отварям нова тема и затова писах в тази защото тази е близка до моя проблем, но ако модераторите преценят да я преместят където трябва. Та на проблема: От 4-5 месеца почна да ми вие и трака нещо отзад и то само когато съм на свободна без значение дали работи мотора или не и точно в момента когато отнемам или подавам газ. Ходих по майстори и професори всеки ми приказва разни работи, но без файда. Решихме да свалим съединителя и да го регулираме защото един майстор ми каза, че може би палците на съединителя удрят аксиалния лагер естествено нямаше такова нещо и проблема не се реши. Не след дълго започнаха да не се включват бавните и предния мост трябваше да ходя на канал и с една щанга с голям зор ги включвах и после си се изключват без проблем и пак не искат да се включват. След това започна да ми изключва 2-ра бавна докато в един момент както си карах нормално на бързите само на задния мост нещо изпращя и какво да видя задния кардан се скъсал и от към задния мост и паднал на земята. Като го свалих и огледах каренцето се беше направо скъсало на две. Оправих го аз сложих ново и пак продължаваше да шуми по стария начин. Скоро като погледнах задния мост на една друга бордова уазка и моя еми кво да видя моя диференциал гледа на горе, а на другата уазка си е нормален гледа напред, та уазката до около месец ще ми трябва така че ако някой има идея от какво се случиха всички тези неща и как да ги оправя ще бъда много благодарен.ФАБИЯ ТДИ-ПД / [COLOR="blue"]УАЗ 452 Д[/COLOR] / ГОЛФ 3 1.9 Д / ФОРД ТРАНЗИТ 2.5 Д/
Коментар
-
Братушките са объркали къде да заварят петите за ресорите,аз съм местил на преден мост бяха поставени по навътре и кривеха ресорите в тампоните и по бързо се износваха,така че разглобяваш режеш и заваряваш на точното място и след това следва разглобяване на раздатката и скоростите за да оправиш да включват бавните и да не изключва втора0885 297985,мтел-Радо
0876 556870,виваком като домашен
Коментар
-
Колега,Благодаря за отговора като разглобя раздатката и скоростите имаш ли представа какво точно трябва да се оправи или какво да се гледа защото аз нямама за задния мост сигурно ще направя така както ти казваш въпреки, че съм почти сигурен че моста не беше така вирнат когато купих уазката, но за съжаление съм изтрил старите снимки и не мога да направя сравнение. Възможно ли е там където двата ръкава се съединяват с диференциала там по някакъв начин да се е разместил нагоре. Благодаря отново!
ФАБИЯ ТДИ-ПД / [COLOR="blue"]УАЗ 452 Д[/COLOR] / ГОЛФ 3 1.9 Д / ФОРД ТРАНЗИТ 2.5 Д/
Коментар
-
Привет Дидо и Честита нова година! Задния мост трябва де се свали и петите да се отрежат и да се залепят наново. Скоростите и раздатката сваляне и разглобяване както ти е казал и Ради.ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
Коментар
-
Е т'ва го виждам за пръв път при УазКолегите са обяснили както точно трябва да се направи
На едно самурайче беше така но с флекса и СО-то го излекувах... теб те чака същото
Поздрави
Ако няма каде да отидеш , ела на себеси
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар