Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика между 21 и 24 Глава?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлика между 21 и 24 Глава?

Имам няколко въпроса, да разгадаем една глава ЗМЗ
    1.Вярно ли е че на цилиндрова глава от ГАЗ 21(с квадратните колектри) нестават колектори от 24 кръглите за двукамерния карбуратор?
    2. И на ЗМЗ глава къде пише от кой модел е ( 21 или 24)?
    3. И и двете ли стават на двигател УМЗ 417-10....

Кой каквото знае да споделя, мерси предварително
    Случайни хора УАЗ не карат

Re: Разлика между 21 и 24 Глава?

1.Вярно
    2.От страната на делкото (гледана когато е не двигатреля) там пише каталожния номер и номера с който започва такава е главата 21,24
    3.Стават само не съм сигурен,дали шпилките нема да се явят къси или дълги обаче не виждам смисъл на двг 417 да се слага глава 21 пълна безсмислица е това според мен
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Да и за мен няма файда, ама така го купих, през циалото време мислех че е 24 докато не се загледах много внимателно

Това е въпросната глава не се виждат много ясно номерета, но който разбира знае къде да гледа , можете ли да кажете със сигорност дали е от Газ21
      Поздрави
      Прикачени файлове

Коментар

Не виждам връзката между 417 двигател и ЗМЗ глава.
        Главата е 24 на ЗМЗ. Или 24-1003010.
        По височината винаги може да се различи 21 от 24.
        Второ 21 глава е на старите колектори само.
        След нея излиза 414 та, 417 и 421./о забравих след нея 451 -ва /.
        ГАЗ-21 - 24,402,4021/УАЗ и някои газели/ и т.н.
        only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
          Не виждам връзката между 417 двигател и ЗМЗ глава.
          Главата е 24 на ЗМЗ. Или 24-1003010.
          По височината винаги може да се различи 21 от 24.
          Второ 21 глава е на старите колектори само.
          След нея излиза 414 та, 417 и 421./о забравих след нея 451 -ва /.
          ГАЗ-21 - 24,402,4021/УАЗ и някои газели/ и т.н.
          Е защо да няма връзка
          На предишната 417 може да и се е случило нещо и стария собственик да е намерил тази и я е заменил но дали е по- добре незнам това искам да разбера
          А орегиналната глава за 417.10 е пак с такива колектори и двукамерния карбуратор нали?
          Мерси uazik и Tsvetan
          Последно редактирано от Nik; 19-05-07, 16:56.

Коментар

Да оригиналната глава на 417 е пак с такива колектори и двукамерен карбуратор
            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Глава 21 няма с обли колекторни тръби.

Колекторните тръби на различните модификации също са различни и внимавай особено ако ще слагаш карбуратор К151 на които отворите са 32 и 36 мм защото ако сложиш на колектор с отвори 32 на 32 се получава един ръб около 2 мм в радиус .

Па такава гарнитура нема никъде все са за по стария карбуратор К126

Коментар

Ако снимките са верни.Т.е колекторите.
                Не виждам логиката въобще да се говори за 21 глава.
                Но все пак двигателя ЗМЗ ли е ли не . Защото говорим за глава.
                А за блока нищо не разбрахме. 24-1002015 пише или нещо такова.
                Пиша по памет.
                Главата показана на снимката си е 24. Ако не се лъжа.
                А колектора - долната част е с един и същ номер - без значение 24 или т.н.
                Разликата е във втората половинка - а от там и захващането на карбуратора.
                only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Ако снимките са верни.Т.е колекторите.
                  Не виждам логиката въобще да се говори за 21 глава.
                  Но все пак двигателя ЗМЗ ли е ли не . Защото говорим за глава.
                  А за блока нищо не разбрахме. 24-1002015 пише или нещо такова.
                  Пиша по памет.
                  Главата показана на снимката си е 24. Ако не се лъжа.

Двигателя е УМЗ със сигурност - липсва тялото на филтъра.

Главата трябва да е 24 поне таз цифра ме навежда на тези мисли(снимката долу)

За да сме по точни нека го наречеме смукателния колектор
                  Прикачени файлове

Коментар

Двигателя е 417-10 на УМЗ (неможе да се збърка че е ЗМЗ), но всичките ми притеснения идват от точно това дето е оградил Tsvetan на снимката поше си"К-Т-21", а никаде по главата няма 24
                    Мерси на всички

А Всмукателните колектори за двукамерните карбуратори (било то Волгови или УМЗ) на всички ли дупките дето се падат под дроселовите клапи са две (нали за тях става дума 32х32/36мм), а няма ли колектори като на Лада и Фиат с един общ елипсовиден отвор
                    и може ле да се направи такъв и ще има ли полза от това (примерно с карбуратор К-151 или някой ДААЗ)

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                      но всичките ми притеснения идват от точно това дето е оградил Tsvetan на снимката поше си"К-Т-21", а никаде по главата няма 24
                      Мерси на всички

А Всмукателните колектори за двукамерните карбуратори (било то Волгови или УМЗ) на всички ли дупките дето се падат под дроселовите клапи са две (нали за тях става дума 32х32/36мм), а няма ли колектори като на Лада и Фиат с един общ елипсовиден отвор
                      и може ле да се направи такъв и ще има ли полза от това (примерно с карбуратор К-151 или някой ДААЗ)

А бе на мене много ми прилича това да е 24 а не 21 цифрата ама може и аз да не довиждам все пак е снимка де.Разгледай хубаво неможе да не пише некаде каква е главата

А за отвора- да ти кажа не съм виждал такъв,а мисля,че даже и няма.А дали има файда - щом не са го направили сигурно няма знам ли.

Коментар

21 е, не е 24 и аз за това се чудя иначе сичко друго е като на 24
                        В Уазбука казаха че била 24** но много не го разбирам руския и се чудат защо водната помпа е на главата, а не на блока
                        Но за това "У" на снимката, на страни набито никой незнае какво означава
                        Въпроса ще се изясни като се отвори главата и се видят диаметрите на клапаните, така аз немога да я разбера пък камоли от снимка, някой ако е срещал нещо такова ми беше мисалта да каже, но без да има друга причина няма да отварям добре работещ и вървящ двигател

П.С. Ясно за колектора
                        Прикачени файлове

Коментар

Колега незнам ама според мен това не е 1,а 4 прелакено е голямо да е 1.

А иначе има глава 24 с водна помпа на главата.Това си е точно двигател ЗМЗ 24 докато другите който водната помпа им е на блока за водят ЗМЗ 402.
                          Последно редактирано от Tsvetan; 21-05-07, 20:55.

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                            А иначе има глава 24 с водна помпа на главата.Това си е точно двигател ЗМЗ 24 докато другите който водната помпа им е на блока за водят ЗМЗ 402.
                            На снимката отдолу е точно такава. На нея има номер 1003010
                            Диаметрите на клапаните са съотвитно 36 и 44 мм. Квадратни колектори.
                            Водната помпа, (за 24) се захваща за нея.
                            Чисто нова е , и е произведена преди 90 година. Това по нея е консервационната грес.
                            Излишна ми е .Ако на някой му трябва да пуска оферти на Л.С.
                            Прикачени файлове
                            Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

А кажете сега за колектора
                              only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X