Обява

Свий
Няма добавени обяви.

к 151 в и празен ход на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• к 151 в и празен ход на газ

Здравейте колеги!!!
    Да ме прощават модераторите, но писах вече във съответният раздел, но от 18.06 никой не даде мнение по въпроса ми.
    Става дума за въпросният труден карбуратор , именно К 151 В и работата му на празен ход когато двигателят е на газ.
    Регулирам оборотите на газ на 950 и като тръгна в момента в който изключа от скорост и гасне.
    Карбуратора е разпробит със щуцери, изпарителят е ловато-антоматик, вакуумен.
    Ще бъда благодарен някой да сподели опит.
    Само да допълня че на бензин си държи празен ход без проблеми.
    основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

От: к 151 в и празен ход на газ

намали му сечението на въздуха ,и няма да гасне.

Коментар

Входящия въздух не трябва да идва директно от пред,защото по време на движение,като изключиш от скорост въздушната струя идва много силна и обеднява рязко горивната смес и гасне.
      Завърти маркуча на някъде-само да не сочи на пред.

Коментар

след въздушният филтър му сложих една гофра и я обърнах назад обратно по посока на движението която стига до тампона на двигателя, това за намаляване на сечението не съм го правил но ще взема да я посмачкам малко гофрата та да видя какво ще стане...

Коментар

намали сечението на въздуха повече за да имаш резултат.

Коментар

Колега регулирай си сместа от изпарителя... няма нужда нищо да мачкаш и да преправяш... просто ти е бедна сместа А тва със 950-те обората как го изчисли Като си настроеш сместа можеш от крановете на маркучите да си регулираш и количестово на горивото... Успех
            Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
              Колега регулирай си сместа от изпарителя... няма нужда нищо да мачкаш и да преправяш... просто ти е бедна сместа А тва със 950-те обората как го изчисли Като си настроеш сместа можеш от крановете на маркучите да си регулираш и количестово на горивото... Успех
              . Подкрепям колегата. При мен причината беше в тройника.
              0877 877 297

Коментар

С намаляване на притока на въздух се регулира сместа ,тя наистина е по-бедна,но несе налага да въртиш изпарителя.Говориме за един и същ резултат ,постигнат по два различни начина.

Коментар

Оборотите не съм ги изчислявал,просто закачих оборотомер който отчете 950,след като регулирах така празният ход, вдигнах 3000 оборота с ръчната газ и завъртях винта от тройника който е за първа камера докато оборотите започнаха да намаляват,да падат, от така установеното положение увеличих със половин оборот на винта посока отваряне,тъй като оборотите на празен ход не се увуличиха или намалиха,след връщането на ръчната газ,не се наложи да ги коригирам.Винта за втората камера не съм го пипал, отворен е на половин оборот.
                  после направих изпитание на ход, в движение на загрял двигател като изключа от скорост,почти веднага изгасва..това го правеше и преди със другият изпарител-волтран електрически.
                  Имах съмнение че изпарителят е твърде горещ, по тази причина на входа му сложих бленда с отвор 6мм,сега вече е топъл но не горещ.
                  Иначе претенции към вървенето и разхода на газ нямам и това дето ме ядосва най много е че на место като е празният ход го има,но като тръгна да карам няма празен ходи и това си е

Коментар

К151 е много труден за настройка,но на бензин,ако на бензин работи перфектно регулацията на газта е въпрос на нерви и на въздух.Но първа трябва да работи добре на бензин и след това се прави газта.

Коментар

взе ми се здравето с този карбуратор,но съм развил спортна злоба той да е и нищо друго, на бензин е добре държи си обороти,но пак ще си поиграя като ми остане време,като казвам добре е, имам предвид че си държи обороти на празен и не гасне,ама нали на газ е по ефтино основно карам на газ...

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                        С намаляване на притока на въздух се регулира сместа ,тя наистина е по-бедна,но несе налага да въртиш изпарителя.Говориме за един и същ резултат ,постигнат по два различни начина.
                        Точно така Самоче като намалиш въздушния поток се променя и работата на бензин... Най-лесния вариант е да го настроеш от испарителя... няма как да се объркаш...

Коментар

Първоначално публикуван от перко Преглед на мнение
                          Оборотите не съм ги изчислявал,просто закачих оборотомер който отчете 950,след като регулирах така празният ход, вдигнах 3000 оборота с ръчната газ и завъртях винта от тройника който е за първа камера докато оборотите започнаха да намаляват,да падат, от така установеното положение увеличих със половин оборот на винта посока отваряне,тъй като оборотите на празен ход не се увуличиха или намалиха,след връщането на ръчната газ,не се наложи да ги коригирам.Винта за втората камера не съм го пипал, отворен е на половин оборот.
                          после направих изпитание на ход, в движение на загрял двигател като изключа от скорост,почти веднага изгасва..това го правеше и преди със другият изпарител-волтран електрически.
                          Имах съмнение че изпарителят е твърде горещ, по тази причина на входа му сложих бленда с отвор 6мм,сега вече е топъл но не горещ.
                          Иначе претенции към вървенето и разхода на газ нямам и това дето ме ядосва най много е че на место като е празният ход го има,но като тръгна да карам няма празен ходи и това си е
                          Открих каде буркаш... тези кранове на тройника регулират количеството на горивото влизащо в двигателя... върни го как си е било и след това при загрят мотор си нагласи оборотите от изпарителя Има един издаден винт със шлици и разрез за права отверка... от него се настройва сместа Дай постоянна газ ако не работи на ниски и вдигай оборотите от винта на изпарителя... провери дали работи на празен ход... като започне да работи на ниски си ги донастрой на ухо Успех

Коментар

браво.

Коментар

Първоначално публикуван от перко Преглед на мнение
                              ....Винта за втората камера не съм го пипал, отворен е на половин оборот....
                              Не знам дали оказва влияние върху празния ход, но винтът на втората камера мисля трябва да бъде отворен доста повече. Приблизително колкото е отворен и винтът за първата камера.
                              БИО пчелен мед и пчелни продукти
                              0888 66 59 73

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X