Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми със стартери на Уаз 469

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми със стартери на Уаз 469

Помагайте колеги,

вече трети стартер сменям и все му изтърва бендикса. Първия - този с който купих джипката (Уаз 469) - започна да изтърва и си рекох - дошло му е времето - свалих го, занесох го при доверен майстор да му направи пълна профилактика - сменил му е бендикса с нов - Москвичов, втулки , четки и т.н. Нося, монтирам стартера, пали, но след като покарам малко и позагрее започва пак да изтърва - изобщо не зацепва. След 10-15 минути пали - сякаш той не е!?! Проверих венеца на маховика - добре си е, не липсват зъби и няма голямо износване. Понеже ми изпадна един нов стартер - реших да пробвам с него - получи се същото, но за сигурност пробвах и с още един нов - пак така и се видях в чудо!?!

Моля помагайте!
    Благодаря предварително!!

От: Проблеми със стартери на Уаз 469

Колко НОВ е новия стартер? На стария със сигурност ли е сменен бендикса с нов, че аз друга причина не виждам.

Коментар

Чисто нов - в кутия - произведен в Беларус, а на стария е сменен бендикса със сигурност. А причина и аз не виждам - затова моля за помощ.

Коментар

Колега, не може да изтърват бендиксите и на трите стартера. Виж по внимателно венеца на маховика.

Коментар

Озадачаващото е че изпускането става като загрее. Студена пали 10 от 10. Ако имаше износени зъби на венеца щеше да изпуска и в началото

Коментар

Виж да не превърта венеца в маховика .
            ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

А когато не иска да пали , върти ли стартера въобще или само цъка? Ако не върти си провери релето на стартера , че съм имал проблеми от него.
              http://ftp.domainbg.com/bizkit_boy/

Коментар

Когато изпуска - леко мръдва перката на вентилатора на радиатора - значи в началото леко зацепва и после изпуска и върти напразно.
                Започнах да се съмнявам дали не съм наместил правилно стартера защото има леко хлабавина преди да му затегна гайките.
                Сега е отпуснат на тежестта си и затегнат, а има възможност да се поповдигне малко (0.5-1 мм) и тогава да се натегне - но това ще го пробвам чак в неделя.
                До тогава събирам мнения и материал за мислене. На отзовалите се - благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X