Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Притискателен диск за УАЗ - усилване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Притискателен диск за УАЗ - усилване

Здравейте колеги,

Някъде бях чел из форума за допълнително прибавяне на още пружини в притискателния диск на УАЗ-а. Като се разглоби притискателя има място за още 3 пружини, та въпроса ми е: Някой правил ли го е и дали има ефект?.
    Според мен ще се увеличи значително натиска върху феродовия диск и ще намали приплъзването.

Поздрави!!!

От: Притискателен диск за УАЗ - усилване

колега,кога,ти е приплъзвал саединитела? Ако правилно е регулиран,не се случва даже и с много товар,все пак това не е витара.

Коментар

Първоначално публикуван от ivovalia Преглед на мнение
      Здравейте колеги,

Някъде бях чел из форума за допълнително прибавяне на още пружини в притискателния диск на УАЗ-а. Като се разглоби притискателя има място за още 3 пружини, та въпроса ми е: Някой правил ли го е и дали има ефект?.
      Според мен ще се увеличи значително натиска върху феродовия диск и ще намали приплъзването.

Поздрави!!!
      аз съм го направил отдавна и карам така.но малко ми тресе двигателя. можеби защото наруших баланса.но съм доволен защото не приплъзва и не мирише на феродо при естремни действия.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        колега,кога,ти е приплъзвал саединитела? Ако правилно е регулиран,не се случва даже и с много товар,все пак това не е витара.
        Здрасти колега, Той затова в момента е в разглобено състояние.
        Оказа се , че маховика се е износил неравномерно и феродовия диск е работил на 50%, но така и така е свален и мисля да го усиля.

Коментар

Здрав и добре регулиран съединител няма шанс да приплъзне. Никога!
          С това "усилване", единственото което се постига е по-тегав педал, нищо повече.

Коментар

Тоест, вашето мнение е да не го пипам.

Коментар

Сваляй, усилвай и регулирай - до сега на колкото съм направил няма оплаквания, нито за по тежък педал нито за прдърпване. По мои впечетления тези неща се повишават незначително, и на осмак държи такъв направен съединител, обикновен уазков -не.
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Много благодаря на всички.

Коментар

Колега,преди време си спомням че звънях в Карбон Плевен и оттам ми казаха че имали два такива диска,руснаците ги знаят като Тюменски защото там ги произвеждат,обади се и питай дали ги имат все още.Освен това гледам в руският сайт слагат притискатели от ГАЗ ама 52 ли беше или 53 нямам спомен,само се пили малко кожуха на съединителя за да влезе...
                  основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

Коментар

Тюменските не са хубави. Една зима смених 3 бр. Може да е била и лоша партида не знам.
                    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Тези дискове ни ги поръча Трапера

Ние внасяме само оригиналните на УМЗ и с други не се разправяме.
                      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от ivovalia Преглед на мнение
                        Здравейте колеги,

Поздрави!!!
                        Единственото,което ще постигнеш с тази доработка е това,че ще започнеш да чупиш вилката на съединителя често.Освен това и педала ще стане по-твърд.Според мен не си прави експерименти-ако притискателния ти диск не е прегряван зверски и всичко е нормално регулирано няма да имаш ядове.Нормално регулирания съединител отделя още долу на 3/4 от целия ход на педала.Ако си го направил така,че да отделя много високо нищо чудно и да ти приплъзва.
                        Последно редактирано от Янко Желязков; 17-01-11, 18:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
                          Здрав и добре регулиран съединител няма шанс да приплъзне. Никога!
                          С това "усилване", единственото което се постига е по-тегав педал, нищо повече.
                          Подкрепям Жоро и колегите които смятат че няма по-добро от оригиналното изпълнение. Все пак макар и правен в Русия и по УАЗ-а са мислили конструктори !!! Ако трябваше да бъде с повече пружини ,повярвайте щеше да бъде !Определено няма да работи както оригинално си е бил .

Коментар

Ми оригинално притискатела на ГАЗ-69 си е с 9 пружини!И аз съм се чудил защо после инжинерите са махнали три от пружините при положение,че двигателите ставали по мощни?!Явно няма смисъл от поставянето на още пружини според мен,може-би на осмак мотор ще има някакъв плюс!?
                            ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Още веднъж, Благодаря на всички, май ще го оставиме в оригиналния си вид.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X