Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не качва масло на клапаните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не качва масло на клапаните

Колеги здравейте!!!Днес след реглаж на клапаните на двигателя забелязах,челипсват следи от масло по тях..след това го запалих и след известно време работа изобщо не качи масло...А вече на 1500 км след ремонта няма никакви проблеми,..просто клапаните започнаха да чукат от няколко дни и аз реших че са за реглаж,но уви проблема е друг....Каква е вазможната причина за този проблем и някои сблъсквал ли се е с това,....А между другоро мерих и наляганете на маслото с механичен уред и всичко си е ОК!!!!

Re: Не качва масло на клапаните

Наи вероятно гарнитурата няма дупка за маслена магистрала случвало се е на един газ-53
    ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

От: Re: Не качва масло на клапаните

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
      Наи вероятно гарнитурата няма дупка за маслена магистрала случвало се е на един газ-53
      1500.км без масло на клапаните си мисля,че не става.
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

От: Не качва масло на клапаните

Aко си сигурен че гарнитурата на главата си я сложил както трябва (май беше с 24ков мотор?) или се бъркам?
        Отвий опорите на вала на кобилиците (трябва да винимаваш повдигачите да не излезнат) и връти на стартер да видиш дали изобщо качва през главата покрай шпилката.
        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

От: Re: Не качва масло на клапаните

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
          1500.км без масло на клапаните си мисля,че не става.
          Колегата е прав.Точно от гарнитурата е.

Коментар

Момчета да се уточня пак- карам си джипа вече 1500км и преди 3-4дена започнаха да ми чукат клапаните,...преди това си хвърляше масло на клапаните чак да те удави!!!!!!!!А и най-важното преди ремонат бе това-маслените магистрали да са ОК и те бяха така,...гледал съм и гарнитурата преди това!!!!!Просто или има нещо запушено по магистралата към кобилицата,...или е превъртяла последната фтулка на р-ния вал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А днес провах всички вазможни варианти с качването на масло към клапаните през отвора покрай шпилката---И НОЩО!!!!!!!!!!!!!!
            Последно редактирано от L_Dormishev; 20-12-10, 22:06.

Коментар

Еми щом неще да качи до горе (до дупката на главата, не опората на вала на кобилиците ) нещо е станало по пътя на маслото както сам мислиш, но да се запуши така че да неможе да избие е странна работа.
              А ако пробваш да отвиеш един датчик от магистралата и да го надуеш на обратно с въздух / то не е сигурно че няма пак да прикара ако е паче от нещо ама поне да издуха всичко от там/.

[ATTACH=CONFIG]281187[/ATTACH]
              Незнам какво да те посъветвам повече
              Прикачени файлове

Коментар

Здравей колега . Какво стана оправили проблема ? И аз от скоро съм собственик на един Уаз-469 и имах проблем с налягането на маслото . Тъй като двигателът не беше пален отдавна и като го запалихме и се радваме, гледам датчика за маслото показва на 3 атм и след като направих 2 3 обиколки го изгасих , на следващия ден пак така като го запалих показваше пак на 3 атм и направих 2 обиколки и почна да ми мирише на загряло и гледам от отдушника на картера пуши сив пушек , поглеждам налягането на маслото е паднало на 2 атм (по принцип като дам контакт стрелката сочи на 2 атм) и изгасих , проверявам после маслото даже е над максимума, отварям капака на клапаните и от там не хвърля масло , развих датчика за налягането на маслото и от там не хвърляше . После си помислих че е от маслената помпа и я смъкнах но преди това като източих маслото от картера то миришеше на бензин ,беше станал много рядък. Пробвах помпата в една кофа пълна с масло и хвърляше добре ,пробвах и в кофата с маслото от картера там помпата едвам хвърляше маслото ! Смених му маслото но уви след като затворих всичко и запалих пак не хвърляше при клапаните , развих датчика за масло и след като запалих от там течеше като чешма маслото ! Ако може да ми кажете къде може да е проблема ?

Коментар

Ъъъъ... пичове, не сте ли малко безсмъртни да оставяте мотора да работи, като знаете, че не качва масло някъде?
                  Ако е само за пробата и завъртане на стартер е достатъчно.

Виждал съм задънена маслена магистрала на главата от боклуци (майсторска смяна на гарнитура), на друга кола де. Не знам при конкретния мотор дали може да стане, но последствията обикновено са трагични.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от djonkeyt Преглед на мнение
                    Здравей колега . Какво стана оправили проблема ? И аз от скоро съм собственик на един Уаз-469 и имах проблем с налягането на маслото . Тъй като двигателът не беше пален отдавна и като го запалихме и се радваме, гледам датчика за маслото показва на 3 атм и след като направих 2 3 обиколки го изгасих , на следващия ден пак така като го запалих показваше пак на 3 атм и направих 2 обиколки и почна да ми мирише на загряло и гледам от отдушника на картера пуши сив пушек , поглеждам налягането на маслото е паднало на 2 атм (по принцип като дам контакт стрелката сочи на 2 атм) и изгасих , проверявам после маслото даже е над максимума, отварям капака на клапаните и от там не хвърля масло , развих датчика за налягането на маслото и от там не хвърляше . После си помислих че е от маслената помпа и я смъкнах но преди това като източих маслото от картера то миришеше на бензин ,беше станал много рядък. Пробвах помпата в една кофа пълна с масло и хвърляше добре ,пробвах и в кофата с маслото от картера там помпата едвам хвърляше маслото ! Смених му маслото но уви след като затворих всичко и запалих пак не хвърляше при клапаните , развих датчика за масло и след като запалих от там течеше като чешма маслото ! Ако може да ми кажете къде може да е проблема ?
                    Смени си платното на бензиновата помпа . Там ти е проблема.
                    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Смених цялата бензинова помпа с здрава , защото му сипах ново масло! Но не е от там проблема ,дали е запушен някои канал че не качва масло до клапаните?

Коментар

Проблемът вече е решен ! След като смъкнах страничните капаци ,който са на блока единият канал (третият от пред назад ) беше пълен с боклуци изчистих го ,отворих и капака на клапаните и запалих двигателя . Като работеше на ниски обороти масло не вдигаше на клапаните , но фурцирах двигателя почна да капи масло от кобиличките на първия цилиндър,след това изгасих двигателя и се усъмних че са запушени дупките на кобиличките през който хвърля масло . Развих целия прът които държи всички кобилички и издухах с компресо през всички дупки на кобиличките и ги сложих пак на място запалих вдигателя с отворен капак на клапаните на ниски обороти пак не качваше но като го изфурцирах почна да пръска през дупките ! Сглобих всичко пак на място но сега нямам уред за налягането на маслото намерих един от Лада петица май таблото беше с оборотомер, всичко се държи на една платка , дали ще стане дози уред ?

Коментар

Kой трети канал си изчистил пез страничния капак, и почнало да качва масло, че нещо не се разбра?

Ако е от лада 03-06 и Нива са с отделен оборотомер, стават (кръглите) ще показват (мисля че са с еднакви датчици), но на таблото неможе да се сложат, с по малък диаметър са.

Коментар

След като отворих страничния капак видях че има някакви дупки надолу , и почнах да бъркам там с тел и като стигнах на 3-тата, започнах да издърпвам някакви боклуци ! След като изчистих него пак не качваше масло ,НО после видях че не пръска масло от кобиличките и ги смъкнах изчистих , после ги сложих пак на място и почна да хвърля масло от кобиличките !

Коментар

Датчикът е от такова табло :

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X