Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шпилка за глава

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шпилка за глава

Здравеите имах теч на антифриз от гарнитурата на главата и реших да я сваля до тук всичко е наред обаче едната шпилка и беше развалена резбата хванах я с тръбния ключ неще да се развива заварих гайка скъса се заварих втора и почнах да развивам обаче шпилката се осуква и не тръгва даите идея за вадене шпилката си е цяла не е скъсана .А също искам да попитам на какво се е дължало теча ?
    ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

От: Шпилка за глава

Горелката и внимателно нагряване наоколо.
    Успех!

Коментар

Re: Шпилка за глава

Това с нагряването да може да отлепи ръждата нали а засега съм го оставил да кисне със спирачна течност .

Коментар

От: Re: Шпилка за глава

Колега, и аз имах същият проблем като теб. И аз напъвах с водопроводният ключ и с какви ли не проникващи масла я пръсках, и я бих с един чук почти до изкривяване, и не искаше да се развие и това си е. Много упорита излезе .
        Затова аз и направих нова, по-ситна резба. И така реших проблема.
        Последно редактирано от Donko74; 20-12-10, 16:35.
        Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

Първоначално публикуван от Donko74 Преглед на мнение
          Колега, и аз имах същият проблем като теб. И аз напъвах с водопроводният ключ и с какви ли не проникващи масла я пръсках, и я бих с един чук почти до изкривяване, и не искаше да се развие и това си е. Много упорита излезе .
          Затова аз и направих нова, по-ситна резба. И така реших проблема.
          Е как направи резба без да я извадиш?Върху старата резба правиш нова така ли?

Коментар

Точно така, върху старата резба правиш нова. Пример: ако е 12 мм - правиш 10 мм. Аз така направих в моя случай.
            Колегата Коко не споделя докъде е стигнал с неговата шпилка .

Коментар

Засега не съм стигнал до никъде защото уазката не е при мен а и малко трудно маи ще направя нова резба защото пробвах на една друга шпилка от глава и въобще не тръгва кърти се флашката .

Коментар

Точно така, върху старата резба правиш нова. Пример: ако е 12 мм - правиш 10 мм. Аз така направих в моя случай.
                Колегата Коко не споделя докъде е стигнал с неговата шпилка .
                неможа да ме разбереш колега.нова резба неможеш да направиш без да искараш шпилката.старата резба трябва да се изчисти на струг за целта шпилката трябва да е изкарана от блока.как ще нарежеш резба 10мм на 12мм шпилка.попитай някой стругар.зада нарежеш резба 10мм то е шпилката трябва да е 10мм.

Коментар

Ами и аз това исках да кажа на колегата че няма как на 12мм шпилка 10мм резба да стане

Коментар

Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнение
                    Здравеите имах теч на антифриз от гарнитурата на главата и реших да я сваля до тук всичко е наред обаче едната шпилка и беше развалена резбата хванах я с тръбния ключ неще да се развива заварих гайка скъса се заварих втора и почнах да развивам обаче шпилката се осуква и не тръгва даите идея за вадене шпилката си е цяла не е скъсана .А също искам да попитам на какво се е дължало теча ?
                    Колега, ако правилно съм разбрал, резбата на шпилката от към гайката се е развалила и съответно не можеш да направиш същата резба, поради простата причина, че вече се е намалил диаметъра на шпилката.Това означава, че трябва да се направи следващият по-малък размер резба. За да се направи това, вземаш малък ъглошлайф и правиш фаска на шпилката, за да може да поведе флашката. И ти давам гаранция, че на тази шпилка няма да се кърти резбата(ако намериш свястна флашка).
                    Ако не можеш да го направиш, намери някой, който разбира от правене на резби, да ти я направи, вместо да се мъчиш да отвиваш шпилката и да я скъсаш.

Коментар

A тази шпилка не е ли закалена?
                      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Жалко подобие не закаляване.
                        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                          A тази шпилка не е ли закалена?
                          За закаляване не знам, не съм толкова компетентен, но все пак е добра стомана.

Коментар

Колега, ако правилно съм разбрал, резбата на шпилката от към гайката се е развалила и съответно не можеш да направиш същата резба, поради простата причина, че вече се е намалил диаметъра на шпилката.Това означава, че трябва да се направи следващият по-малък размер резба. За да се направи това, вземаш малък ъглошлайф и правиш фаска на шпилката, за да може да поведе флашката. И ти давам гаранция, че на тази шпилка няма да се кърти резбата(ако намериш свястна флашка).
                            Ако не можеш да го направиш, намери някой, който разбира от правене на резби, да ти я направи, вместо да се мъчиш да отвиваш шпилката и да я скъсаш.
                            абе колега как ще нарежеш 10мм резба върху 12мм шпилка?вземи прочети малко как се правят резби.зада стане по малък диаметър резба старата трябва да се ичисти на струг.не случайно разликата е 2мм.дълбочината на резбата е 0.5мм

Коментар

Аз,когато свалях моите шпилки за да престъргвам блока,едната също не искаше да се отвие.Заварих и в основатапо-голяма гаика близо до блока и с лула и голямо рами и 3-ма човека да д ържат блока ,леко напред,назад я развих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X