Здравеите имах теч на антифриз от гарнитурата на главата и реших да я сваля до тук всичко е наред обаче едната шпилка и беше развалена резбата хванах я с тръбния ключ неще да се развива заварих гайка скъса се заварих втора и почнах да развивам обаче шпилката се осуква и не тръгва даите идея за вадене шпилката си е цяла не е скъсана .А също искам да попитам на какво се е дължало теча ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Шпилка за глава
Свий
X
-
От: Re: Шпилка за глава
Колега, и аз имах същият проблем като теб. И аз напъвах с водопроводният ключ и с какви ли не проникващи масла я пръсках, и я бих с един чук почти до изкривяване, и не искаше да се развие и това си е. Много упорита излезе.
Затова аз и направих нова, по-ситна резба. И така реших проблема.Последно редактирано от Donko74; 20-12-10, 16:35.Търпението калява силния и прогонва слабия.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Donko74 Преглед на мнениеКолега, и аз имах същият проблем като теб. И аз напъвах с водопроводният ключ и с какви ли не проникващи масла я пръсках, и я бих с един чук почти до изкривяване, и не искаше да се развие и това си е. Много упорита излезе.
Затова аз и направих нова, по-ситна резба. И така реших проблема.
Коментар
-
Точно така, върху старата резба правиш нова. Пример: ако е 12 мм - правиш 10 мм. Аз така направих в моя случай.
Колегата Коко не споделя докъде е стигнал с неговата шпилка.
Търпението калява силния и прогонва слабия.
Коментар
-
Re: Шпилка за глава
Засега не съм стигнал до никъде защото уазката не е при мен а и малко трудно маи ще направя нова резба защото пробвах на една друга шпилка от глава и въобще не тръгва кърти се флашката .ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ
Коментар
-
Първоначално публикуван от Donko74 Преглед на мнениеТочно така, върху старата резба правиш нова. Пример: ако е 12 мм - правиш 10 мм. Аз така направих в моя случай.
Колегата Коко не споделя докъде е стигнал с неговата шпилка.
Коментар
-
От: Шпилка за глава
Първоначално публикуван от koko_s Преглед на мнениеЗдравеите имах теч на антифриз от гарнитурата на главата и реших да я сваля до тук всичко е наред обаче едната шпилка и беше развалена резбата хванах я с тръбния ключ неще да се развива заварих гайка скъса се заварих втора и почнах да развивам обаче шпилката се осуква и не тръгва даите идея за вадене шпилката си е цяла не е скъсана .А също искам да попитам на какво се е дължало теча ?
Ако не можеш да го направиш, намери някой, който разбира от правене на резби, да ти я направи, вместо да се мъчиш да отвиваш шпилката и да я скъсаш.Търпението калява силния и прогонва слабия.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнениеA тази шпилка не е ли закалена?Търпението калява силния и прогонва слабия.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Donko74 Преглед на мнениеКолега, ако правилно съм разбрал, резбата на шпилката от към гайката се е развалила и съответно не можеш да направиш същата резба, поради простата причина, че вече се е намалил диаметъра на шпилката.Това означава, че трябва да се направи следващият по-малък размер резба. За да се направи това, вземаш малък ъглошлайф и правиш фаска на шпилката, за да може да поведе флашката. И ти давам гаранция, че на тази шпилка няма да се кърти резбата(ако намериш свястна флашка).
Ако не можеш да го направиш, намери някой, който разбира от правене на резби, да ти я направи, вместо да се мъчиш да отвиваш шпилката и да я скъсаш.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар