Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ето го и моя УАЗ 31512

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ето го и моя УАЗ 31512

417... много хубав мотор. Дано не се налага основен ремонт.
    Но най-малкото ще трябва да свалиш главата с едни 4мм.

Коментар

Дано колега не се налага. Но като го гледам такъв мръсен....направо бяс ме хваща, а като погледанх през капачката за доливане на масло се вижда нещо ужасно, нали знаеш когато кърпят улиците вагрянката в която греят асфалта.....е на , на такова блъска вътре, страшна гряз. Та аз съм сигурен, че след някое време ще му пръсна чарколаците и ще го направя както трябва. Този мотор колко к.с е? По каталога трябва да е 98, така ли е или греша??
      Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

В този вид го дават 92кс. Ако му смъкнеш главата ще отиде на 98-100кс макс.

По-новите версии на този мотор са с 39мм изп.клапани, карб К151 и някои други подобрения, и по каталог ги дават около 103кс.

Коментар

Машината е станала супер, да я пазиш , че и сина ти ще иска да я кара по някое време. Поздравления.
          Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
          Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Да, точно за този мотор си мислех.
            Само че главата ти е от междинния.
            Блока е стария 417.100х, валовете са от новия 417.800
            Трябва да е оребрен от към масления филтер.

С тази глава Жоре калапаните незнам колко са, според маркировката, горивната камера не е като на другите елипсовидна, а тука е по клапаните крушовидна, мощността е незнайна, както знаеш в такъв случей но е около тази 90кс .

Рядко има някой да не е за ремонт, който е купен от там, дано този е от малкото такива!

Ето тука виж тоя номер дали не е който казвам.
            Поздрави и Успех!
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от Nik; 05-10-10, 09:42. Причина: допълнение
            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от reichfurrer Преглед на мнение
              а като погледанх през капачката за доливане на масло се вижда нещо ужасно, нали знаеш когато кърпят улиците вагрянката в която греят асфалта.....е на , на такова блъска вътре, страшна гряз.
              Моят съвет е да му сипеш масло марка Q8( може и произволно синтетично, но е доста по-скъпо). След 200-300км му смени масления филтър, защото целия ще стане в кал. След още хилядя километра изхвърли маслото и погледни отново през капачката за доливане на маслото

п.п. Съвета ти го давам от личен опит. Драго може да потвърди как изглежда отвътре моя двигател.
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Колеги да раздвижа малко старата тема:
                Та, както Ви казах, отворих мотора да видя какво става там. Бях подтикнат от това , че въобще неискаше да въвви както трябва, пушеше и тракаше. Отворих и какво да видя! От вътре, че ужасно мръсен ...мръсен, повдигачите в блока клиясали, направо немога да ги извадя. На 1-2-3 цилиндър по един счупен компресионен сигмент, а на 4 -ти, ключовете събрани. От там и по надолу отивам...основните лагери повлякли, (явно и от там нямаше налягане на маслото, т.е на 4-та скорост с 50км/ч налягане клони към 0 и лампата свети.) биелните лагери добре, няма белези за износване. Вала излезе на втори ремонт. Ръб на цилиндъра няма, с нов сигмент ключа е 0,25. Сега съм дал блока за да премерят и при необходимост да се сменят втулките на разпред.вал. Купух всички необходими части за ремонта, слагам и нова глава 417, която е фрезована с 3,5мм. Старата беше 414, така и така разликата не разбрах, освен това , че 417 има два допълнителни болта за закрепване на
                "кавала" към главата. друго не видях. Карбуратора е К 126Г. Някой ако е правил скоро такъв ремонт да казва, това ми е сефте! Някъкви особеностти, нещо където да внимавам!! Снимки ще пусна ,като направя

Коментар

Няма кой знае какви особености, хубаво чистене и добро масло после, зацепването на привода за маслената помпа и делкото в маслената помпа е малко странно, но в книгите го пише, единственото което не е описано е че става на белега на ремъчната шайба срещу капака или иначе казано ГМТ.
                  Съвета ми е преди да го запалиш развърти малко маслената помпа с бормашина (с такава дето има обратно въртене и и вържи счупена отверка за най лесно да зацепи в помпата като имитира привода) да качи масло и да напълни магистралите и вала, прикарай на белези и зацепвай. Успех!

П.С. тази глава е 417.8(по новите) дето е с допълнителното захващане на кавала, разлика трябва да има и във формата на горивните камери.
                  Последно редактирано от Nik; 09-07-11, 00:15. Причина: пс
                  Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG288.jpg
Прегледи:1
Размер:214.2 КБ
ID:5291144
                    Ето малко снимки на двигателя

Име:IMG291.jpg
Размер:245.9 КБ
ID:5291143

Име:IMG287.jpg
Размер:201.0 КБ
ID:5291145
                    Двигателя не е готов, само сложих частите за да видите горе-долу как ще изглежа
                    Главата е чисто нова 417, фрезована е 3,5мм...

Коментар

Име:2012-05-04 15.48.20.jpg
Размер:261.9 КБ
ID:5371537Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-05-04 15.48.40.jpg
Размер:226.1 КБ
ID:5371531Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-04-28 18.01.29.jpg
Размер:221.8 КБ
ID:5371532Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-04-28 18.01.57-1.jpg
Размер:184.0 КБ
ID:5371533Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-05-04 15.46.59.jpg
Размер:214.5 КБ
ID:5371534Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-05-04 15.47.16.jpg
Размер:189.7 КБ
ID:5371535Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2012-05-04 15.47.31.jpg
Размер:193.2 КБ
ID:5371536
                      Малко пресни снимки....махнах твърдия таван..и си сложих тент! Много по ми харесва така!

Коментар

Първоначално публикуван от reichfurrer Преглед на мнение
                        [ATTACH=CONFIG]448232[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]448226[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]448227[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]448228[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]448229[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]448230[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]448231[/ATTACH]
                        Малко пресни снимки....махнах твърдия таван..и си сложих тент! Много по ми харесва така!
                        Браво ,Поздравления!Жестока Джипара!Такива съм рециклирал из основи,защитиш ли ги срещу корозия са бетон)!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Опитал съм максимално да направя антикорозионна защита, сложил съм кори под калниците, а всичко преди това е почистено и обработено с битум.

Коментар

Колега,поздравления,за свършения труд само не можах да разбера цената на УАЗ-ката в който вид си я взел(от ЧЕЗ) и друг въпрос,от къде купи твърдия и мекия таван?
                            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                              Колега,поздравления,за свършения труд само не можах да разбера цената на УАЗ-ката в който вид си я взел(от ЧЕЗ) и друг въпрос,от къде купи твърдия и мекия таван?
                              Купих го преди 3 години за 1300лв. в много лош вид. Сега не смея да ударя чертата.... Твърдия таван го купих от един колега, а тента купих от Горски извор за 150лв. + отоплител за 60лв. Нещо твърдия таван не ми е на сърце!!

Коментар

Колко пари върви твърд таван за уаз?
                                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X