Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно масло в дифиринциал на КИА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно масло в дифиринциал на КИА

Купих си Киа Спортидж 99 и по книжка пишеше, че в диференциалите се сипва масло 80W 90, а майсторът ми сипал 75 на 90, ниамало проблем. Та карам я аз и си мисля дали не съм направил голяма глупост. Моля, драснете някой ред по въпроса. Четох теми за маслата и не ми звучи страшно, ама знае ли човек?
    Няма! Свършиха.

Re: Относно масло в дифиринциал на КИА

Просто го смени със правилното а такива разбирачи просто ги изключи от списъка с майстори при които ходиш. Няма да се счупи веднага разбира се, но не е нужно да отлагаш смяната.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Внимавай, че задния ти диф, мисля че е с ЛСД. И задължително не му сипвай добавки против триене ( резултата не е много добър ) Има си специални масла за ЛСД, сипвай си такова и си карай безгрижно
      RB Patrol Team

Коментар

А,честито!!!Значи най-после сме двама тука.И аз съм със Спортидж.Задния диф е ЛСД.По книжка му дават 80W90.Сложи такова.Лично аз съм с 75W140,според мен по-доброто масло.ЛСД-то работи добре(справки:"хард-разходки").
        Дай повече инфо за КИА-та.С кой мотор е,каква база(те са три:къса,дълга и ...по-дълга или комби),за какво ще я ползваш и т.н.
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Kia - та е 99 г дизел 2000 кубика, 5 врати ама не е дългата а с малък багажник. Купих я да си тегля лодчицата с нея. Италианка.
          Няма! Свършиха.

Коментар

Аха,рибар най-вероятно.И аз ходих преди,докато открих че съм ходил заради"ходенето",сиреч Офроуда.Сега вече само се разсОждам .Поради което съм попроменил малко КИА-та,така,за клиренс и т.н.
            А от къде си?И обичаш ли да караш по лош терен?РазсОтка нещо...?

Коментар

Към Ninja1: откъде пазаруваш частите за твойто джипче. Тейя пичове в сервиза на кия нещо никак не са сговорчиви, камо ли любезни. Имам усещането, като да има тампон на скоростна кутия или двигател дето да е за смяна. Може би щот ми е нова се ослушвам повече отколокото триябва.
              Иначе мога да споделя собствен опит от слагането на музика - м........ ми се такова.... няма бъркане в това табло отзад - издрах си ръцете и нищо повече. Та така дадох 30 лв. за "оригинален" кит за радио (пластмасова кутийка със себестойност 1,5 ст.) и го хакнах с него кит.
              Няма! Свършиха.

Коментар

аре брато, кажи нещо де!
                Няма! Свършиха.

Коментар

Ся видех,че си писал Иначе в София магазини-4-5 има.Какво ти трябва?И не казваш откъде си...

Коментар

//////
                    drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X