Купих си Киа Спортидж 99 и по книжка пишеше, че в диференциалите се сипва масло 80W 90, а майсторът ми сипал 75 на 90, ниамало проблем. Та карам я аз и си мисля дали не съм направил голяма глупост. Моля, драснете някой ред по въпроса. Четох теми за маслата и не ми звучи страшно, ама знае ли човек?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Относно масло в дифиринциал на КИА
Свий
X
-
Re: Относно масло в дифиринциал на КИА
Просто го смени със правилното а такива разбирачи просто ги изключи от списъка с майстори при които ходиш. Няма да се счупи веднага разбира се, но не е нужно да отлагаш смяната.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
-
А,честито!!!Значи най-после сме двама тука.И аз съм със Спортидж.Задния диф е ЛСД.По книжка му дават 80W90.Сложи такова.Лично аз съм с 75W140,според мен по-доброто масло.ЛСД-то работи добре(справки:"хард-разходки").
Дай повече инфо за КИА-та.С кой мотор е,каква база(те са три:къса,дълга и ...по-дългаили комби),за какво ще я ползваш и т.н.
0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Аха,рибар най-вероятно.И аз ходих преди,докато открих че съм ходил заради"ходенето",сиреч Офроуда.Сега вече само се разсОждам.Поради което съм попроменил малко КИА-та,така,за клиренс и т.н.
А от къде си?И обичаш ли да караш по лош терен?РазсОтка нещо...?0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Към Ninja1: откъде пазаруваш частите за твойто джипче. Тейя пичове в сервиза на кия нещо никак не са сговорчиви, камо ли любезни. Имам усещането, като да има тампон на скоростна кутия или двигател дето да е за смяна. Може би щот ми е нова се ослушвам повече отколокото триябва.
Иначе мога да споделя собствен опит от слагането на музика - м........ ми се такова.... няма бъркане в това табло отзад - издрах си ръцете и нищо повече. Та така дадох 30 лв. за "оригинален" кит за радио (пластмасова кутийка със себестойност 1,5 ст.) и го хакнах с него кит.Няма! Свършиха.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар