Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Rexton II - проблем с динамиката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Rexton II - проблем с динамиката

A kатaлизатора в какво състояние е?Да не би от там да има бъг към О2 сензорите?Филтър за твърди частици?Някаква грешка по таблото или да свети лампа check engine?
    Пътят е целта.

Коментар

Виж тука колега...
      Прикачени файлове
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Благодаря на всички за споделените мнения. Явно е добре да проверя "захраневането"(дизел и въздух) на двигателя как е първо!

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
        Виж тука колега...
        Благодаря много за тази информация колега!

Ето малко нагледен материал :

При малък обратен наклон
        Това се води на "пълна мощ":

При по-голям обратен наклон
        На това видео обяснявам (на френски) за гаражистите, че на 5та и 4та не вдига повече от 100, после натискам педала плътно до долу, слиза на 3та и пак никакво ускорение. В средата на видеото наклона преминава и вече ускорявам до 140-150. След това, на равно, отпускам педала, слизам до 130 на 5та, и решавам да ускоря рязко - kick down - 4та - колата грам ускорение няма, на 5та поне плавно ускорява.
        Последно редактирано от koliii; 04-05-10, 23:13.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
          A kатaлизатора в какво състояние е?Да не би от там да има бъг към О2 сензорите?Филтър за твърди частици?Някаква грешка по таблото или да свети лампа check engine?
          Нямам идея, имам един Ремус филтър за твърди частици, който е добавен специално при вкарването на колата в Швейцария, за да отговаря на тукашните закони. Може нещо и по изгорелите газове да е, да ги блокира. Не съм сигурен, има ли логика това да се проевява само на тези скорост/предавки/обороти?

Коментар

Свали буксата на дебитомера и пробвай.
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Типични симптоми на защита от овербуст - като турбото вдигне налягане над определени нива, се ограничава горивото - имах абсолютно същите симтоми (3000 об/макс на 4-та или 5-та) на моето диско - но при него турбото е по-старовремско - с уейстгейт) и имаше една джаджа с която комютъра решаваше кога да пусне високо налягане към актуатора дето се беше прецакала. Та виж при теб как е обратната връзка - от тръбата между кулера и турбото към актуатора с който се управлява геометрията на турбото - може да се е спукал/откачил/ и турбото да е все на макс ......
              LR Disco II, Td5

Коментар

Благодаря на всички. Мисля, че вече мога да откроя конкретни идеи за проблема. Да не се радвам предварително, но май никоя от тях не е "ужасяваща". Към края на месеца ще я закарам на преглед и ще видя какво ще ми кажат тукашните "майстори" Ще ви държа в течение!
                Междувременно, ако някой има още идеи, моля споделете ги.
                Искам да подчертая, че първото ми впечатление от форума е отлично. Поздрави и хиляди благодарности.

Коментар

От: Rexton II - проблем с динамиката

Здравейте, както обещах, пиша за да ви информирам относно решението на моя проблем. Оказа се, че колата е била с "асма". Още преди въздушния филтър има една тръба отиваща до решетката, чиято функция е да вкарва свеж въздух. Оказа се, че тя е била деформирана(май счупена и после пак залепяна) и при високите обороти на двигателя въздуха не е бил достатъчен(май се е получавало завихряне и в следствие намален дебит)! Държаха ми колата 5 дена в гаража, докато открият проблема. Търсиха къде ли не(филтри, турбо, ел. връзки, ресет на комютъра и тн.). Определено тук поне са майстори на едно нещо: да ти олекотят портейла - изведнъж се оказа, че докато търсели проблема, се натъкнали на много други нередности и решили да ги оправят(като почнеш със смяна на рейките, спирачки и стигнеш до смяна на светоотразители, крушки и мн. други) и всичко разбира се на 3на цена. Както и да е, важното е че сега колата е пушка и грам не съжалявам за покупката. Благодаря отново на всички споделили мнението си по въпроса. Поздрави

Коментар

а как е по отношение на защитата на каросерията от корозия???
                    аз карам Шкода, и за всички марки от концерна VW зная че каросериите се поцинковат, как е при Рекстона в тази насока??

Коментар

[QUOTE=koliii;1147404]Здравейте колеги,

Регистрирах се във форума, след като видях, че тук има доста експерти и се надявам някой да успее да ми помогне с моя проблем, а той е следния:
                      Преди месец купих Rexton II, RX270 XVT, 2007г, 186 hp, 150000км, дизел, автоматик.
                      Постоянно ми светва CHEK, при което ми отнема от мощността на колата. При направената диагностика показа, че променливо високо/ниско налягане в горивната рейка. Казаха, че евентуалната причина би могла да бъде от дюзите или помпата, или датчика.Дюзите са нови, помпата е проверена и всичко е ок. Но проблемът си остана. При повторна диагностика ми казаха, че възможна причина евентуално е "лошо гориво".
                      Ако някой знае или просто се е сблъсквал с този проблем, моля да сподели и да ми даде съвет какво да правя .
                      Предварително благодаря за отделеното време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X