Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на диференциал на Хонда ХР-В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на диференциал на Хонда ХР-В

Здравейте колеги,

Задният диференциал на Хондата ми прескача. Усеща се тресене при пълен ляв и десен.След смяна на диференциалното маслото на Honda HR-V 1.6 4х4. Ефект НЯМА, продължава да тресе.

Явно е за смяна...

Та може ли да се насади диференциал от CR-V?
    Питам защото за HR-V има ама във Варна а искам да го огледам преди покупка.

И при покупка на втора употреба на диференциал как да разбера дали е здрав?

Поздрави

VW Touareg R5 2005
    Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
    Ford Everest 2,5 2006
    Крис

До: Смяна на диференциал на Хонда ХР-В

Сигурен ли си,че е диф-а,че там е и съединителя за задното.Как точно "прескача"?
    А относно дали са заменяеми диференциялите на двата модела-възможно е,но трябва да се броят зъби.Да не се разчекне после...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

HR-V то има ли шпер и ако има виж дали проблема не е там.
      Honda CR-V I 2000 г.
      0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
        Сигурен ли си,че е диф-а,че там е и съединителя за задното.Как точно "прескача"?
        А относно дали са заменяеми диференциялите на двата модела-възможно е,но трябва да се броят зъби.Да не се разчекне после...
        Здравей колега,

За сигурен, не не съм. Абе като я карам направо спи. Ама като завия на ляво или на дясно започва да тресе и като че ли да задържа, и след това освобождава изведнъж. Ходих в Хонда сервиза и приемчика след като я тества на паркинга и ми каза човека да я покарам малко, и след това отново да сменя маслото на диф-а с оригинално такова. Имало възможност старото масло да е било некачествено и това да е причината за тресенето и дори след като смених маслото с оригинално е било нормално да продължава да тресе, след 100 км се оправяло...... За смяна 4300 лв. нов диф. в сервиза го сменят. Втора ръка 500 лв. и сменям АЗ (поне до толкова мога ). Да ама стигам до положение да чакам па да видя какво ще стане....ще ли се оправи след 100 км. или не....... А за смяна на съединителя пак ще ми излезе 400 - 500 лв. Та май ще карам. От утре тест драйв.
        VW Touareg R5 2005
        Ford Everest 2,5 2006
        Крис

Коментар

Точно за тия машини съм чувал,че неподходящо трансмисионно масло води до вибрации,които изчезват след наливане на предписаното от завода.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
            Точно за тия машини съм чувал,че неподходящо трансмисионно масло води до вибрации,които изчезват след наливане на предписаното от завода.
            РЕШЕНО Е проблемчето.

Значи, смених в диф-а маслото с оригинално преди 200 км. И не се оправи проблема. Продължи да си тресе.....МЪКА.

Днес източих маслото и то беше ЧЕРНО. Само за 200 км.
            Сипах отново оригинално масалце и сега вибрации няма......КЕФ.

Благодаря Ви колеги.
            VW Touareg R5 2005
            Ford Everest 2,5 2006
            Крис

Коментар

От: Смяна на диференциал на Хонда ХР-В

Здравейте, от вчера и аз съм собственик на ХР-В 1.6 от 1999г, за жалост след покупката като се прибрах и маневрирах да я паркирам в гаража установих, и аз имам този проблем с тресенето като завия волана до край :/ от един сервиз ми препоръчаха да ида в ХОНДА и там да ми сменят маслото и да се надяваме че ще е от това
              казаха ми още че и 4-те гуми трябва да са еднакви по марка и модел, понеже можело и да е от това ? моите са с еднакъв размер но само 2х2 с еднакви марки и задните идват малко по- високи с 2мм

Коментар

Първоначално публикуван от to6eto Преглед на мнение
                Здравейте, от вчера и аз съм собственик на ХР-В 1.6 от 1999г, за жалост след покупката като се прибрах и маневрирах да я паркирам в гаража установих, и аз имам този проблем с тресенето като завия волана до край :/ от един сервиз ми препоръчаха да ида в ХОНДА и там да ми сменят маслото и да се надяваме че ще е от това
                казаха ми още че и 4-те гуми трябва да са еднакви по марка и модел, понеже можело и да е от това ? моите са с еднакъв размер но само 2х2 с еднакви марки и задните идват малко по- високи с 2мм
                маслото може и да не го сменяш в Хонда сервиз, но задължително го купи от Хонда!

Коментар

Днес отидох в Хонда (БУЛТРАКО ) и останах много очарован от обслужването, за смяна на всички масла ( в двигателя, скоростна кутия и диф ) + филтрите, а и ми направиха пълна диагностика на колата за скрити проблеми ми взеха 202лв според мен е пре доволно като се има в предвид, че уж е хондовски масла а тази диагностика кято ми направиха показа само че имам два машона на задния мост за смяна на зано около 7-8лв единия, казаха ми че колата ми била в перфектно състояние, все едно е излязла от завода и супер се изкефих, понеже преди това имах рено меган и ауди а3 и още първата седмица след покупката им на едната сменях болк, а на другата сигменти, радиатори, конпресор на климатика и на двете, и какво ли още не ... а на тази ... това е моята марка вече
                  сега остана след 10 дена да ми доставят оригинални ремаци, ролка, водна помпа, и маншончетата на хонда и да сменя и тях за смяната с труда ми казаха 280лв според мен цените са много добри като се има в предвид,че е и официален сервиз + гаранции и ще си свършат работата професионално

Коментар

щом те устройват цените, няма лошо........... аз само масло купувам от тях, особено след като ми поискаха 180лв. за двете филтърчета за купето и то без смяната

Коментар

Писахме го на няколко места отдавна, ама айде и тук да го има черно на бяло ( някой може да попадне на този резултат при търсене) - вдигате машината само от страната на пробката и наливате повече от необходимото масло. Не избиват никъде семринги споко. Лекува ги тия хондаджийски дифове като вълшебство. Чак па от хонда да се купува маслото не е задължиелно. Аналози много...
                      Няма да обяснявам принципа на клапана и "шурикените" и необходимото налягане иначе. Проблема винаги е комплексен. Не е лошо и да се промие добре преди основното масло,
                      висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        щом те устройват цените, няма лошо........... аз само масло купувам от тях, особено след като ми поискаха 180лв. за двете филтърчета за купето и то без смяната
                        на мен ми предложиха оригинални филтри за 160лв общо или заместители за по 12лв в случая избрех по- евтините

как става това промиване ?
                        на мен ми казаха да карам докато изчезне напълно шума, който вече го няма и да отида пак за да ми го сменят на ново

Коментар

Tony, за пръв път чувам някой да препоръчва заместители точно на тези масла.....не си заслужава точно за дифа и автоматичните скорости да се рискува, в двигателя слагайте каквото искате!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:honda atf-500x500.jpg
Прегледи:4
Размер:25.5 КБ
ID:5574879Натиснете снимката за да я уголемите

Име:honda dpf-500x500.jpg
Прегледи:1
Размер:25.1 КБ
ID:5574880

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                            Tony, за пръв път чувам някой да препоръчва заместители точно на тези масла.....не си заслужава точно за дифа и автоматичните скорости да се рискува, в двигателя слагайте каквото искате!

[ATTACH=CONFIG]696016[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]696017[/ATTACH]
                            Има.И ако ти кажа к'во е маслото некои хора ш'са гризнат отзад...
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                              Има.И ако ти кажа к'во е маслото некои хора ш'са гризнат отзад...
                              кажи де, да видим кой ще се гризе, аз и без това няма да си сложа от него

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X