Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инфинити QX56 проблем с темпомата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Инфинити QX56 проблем с темпомата

Здравейте,уважаеми съфорумници.Скоро смених марката с посочената в заглавието на темата,а именно INFINITI QX56.Това се оказва един доста екзотичен автомобил ,въпреки че е 2005-та година.Останах ми някои неща за дооправяне и едно от тях е точно темпомата.Копчето за активиране на тази глезотия се намира на волана,натискам го,на таблото съветват две лампи една жълта и една зелена с надпис CRUISE. След като светнат обаче,не се случва нищо,пускам газта,колата намаля скорост.Над въпросното копче има друго,където уж трябва с него да се увеличава и намаля скоростта,без да питаш педала на газта,но и то не работи....Въпроса ми е,има ли някой представа,къде в Пловдив мога да я закарам тази малка колица ,че да оправят този проблем.

Здрасти, Здравко,

не мога да те насоча към конкретен сервиз в Пловдив, но за да не ти работи темпомата е вероятно заради повреден лентов кабел на волана (спирална касета) или датчика на педала на спирачката. Ако на място с работещ двигател на автомобила, навиеш волана в крайна лява или крайна дясна позиция и опиташ да пуснеш темпомата и зададеш скорост, и съответно успееш или изобщо нищо не светне на таблото, то лентата е заминала. Също можеш да свалиш датчика в основата на педала на спирачката и също да го провериш с мултицет дали сработва.
    Поздрави!
    TLC LJ70 2LT
    Mitsubishi Pajero II 3.0 V6

Коментар

• Здравко1982
      Здравко1982 коментира
      Редактиране на коментар
      На място не мисля,че може да се пусне темпомат...Или бъркам?
      Относно другата възможност,хич не ми се пипа там дето не ми е работа .Аз съм каруцар. Развали ли се нещо отивам на доктор,не пипам ).

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      Не бъркаш.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X