До колкото четох в статията е с хидравличен съединиетел (или куплунг-може да бъркам термина).Идеята е като загуби сцепление предния мост,да се прехвърля въртящ момент и към задния.Нещо като виско съединителя на RX4 но решено по дръг начин.Не знам кой е по-удачния честно казано
Точно така с хидравличен съединител е. Лошото е че ако дълго време прехвърля към задния мост нещо прегрява тази джаджа, изключва задния мост, започват скоростите да влизат много трудно и трябва да чакаш да поизстине малко че да продължиш.
Точно така с хидравличен съединител е. Лошото е че ако дълго време прехвърля към задния мост нещо прегрява тази джаджа, изключва задния мост, започват скоростите да влизат много трудно и трябва да чакаш да поизстине малко че да продължиш.
Споко, половината нови паркетници са така, включително и Санта Фе и Каптива
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Колега и аз се присъединявам към негативното мнение на останалите ,виждам че си от София ще ти разкажа за да имаш представа с такова Рено се опитахме да изкачим една малка ливада на която се прави даунхил състезание (там е финала) ,а тя се намира от лявата страна по уличката по която се стига до Романс-Симеоново предполагам доста от вас познават въпросната ливада от нея започва и горската пътека ,та колата си стоеше на място с двама човека и три колела на трева бях шокиран ,но явно Рено не са успяли да направят сполучлив товарен 4x4 автомобил ,за разхода действително си харчи и собственикът му се оплакваше от него .Може би повишеният клиренс е единственото качество.
Значи преди време бях писал за Партнер 4х4. За 35000км. останах с много положителни вЧепетления за автомобила- неравномерно изяждане не задните гуми - такъв проблем нямам, среден разход- ЗИМАТА с А/С и WEBASTO - 5.9 в ГРАДА и 6.2 (по пътя към Чепеларе с изпреварвания), много комфортна вози, без никакви проблеми напълвам багажника до страничните прозорци и 5 пътници до ВАРНА (аз съм от Пловдив) на магистралата с CRUISE CONTROL при 150км/ч ми дава разход (борд компютър) 9/100, още не е почнала да скърца колицата и материалите са що-годе качествени. Имам 4 Въздушни възглавници и АБС и изобщо за ~ 40000лв е прекрасна.
Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
Volkswagen Bora AKL
Здравейте.Преди време бях писал,че в списание OFF-Road BG бр.40 в статията за Канго 4x4 е споменато,че задвижването на задния мост е посредством хидравличен куплунг.Тъй като стана въпрос и малък спор с един колега искам да ви питам това понятие хидравличен куплунг (в кангото) същото ли е като виско съединителя (в РХ4)?Какви са разликите ако има такива?Ще съм ви благодарен да внесете малко пояснение
Такам, да кажа за 40000км. с какви впечетления съм. Ами повече от доволен- не скърца изобщо,гори малко, много проходим-катери доста големи баири с четирима души и багаж, много комфортна возия, усиленото окачване и подкартерната си струват и досега (да чукна на дърво) не съм имал никакви проблеми- изяждане на гуми,виене на дифовете,тропания и тн. Абе като цяло префектно.
Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
Volkswagen Bora AKL
Коментар