Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с радио на Шевролет Каптива Chevrolet Captiva

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с радио на Шевролет Каптива Chevrolet Captiva

Здравейте,
    Нов съм във форума и се свързвам за идея или съвет относно един проблем. Днес ми се случи следното и не може да се оправи - поне аз не зная какво да направя. Порблема е следния - ползвам Шевролет Каптива 2.4 бензин 2010 година опитвам да включа радиото и то светва и стои на една станция. Може само да се включи и изключи, но нито един от бутоните не функционират освен посочения. Няма шум в говорителите нито звук. Диск ако се зареди също не го разпознава и бутоните не работят. Реших, че може да е бушон и смених 15 амперовия за аудио-то, но не е там проблема. Моля за идеи или съвет какво да направя за да тръгне това радио. Благодаря предварително на всички които ще помотнат.
    П.С.
    Вероятно такъв проблем има и на други марки автомобили търсих из форумите но все е нещо по-различно. Този проблем го няма.

Това е модела Натиснете снимката за да я уголемите

Име:model.jpg
Прегледи:1111
Размер:44.0 КБ
ID:6602638Натиснете снимката за да я уголемите

Име:model2.jpg
Прегледи:1187
Размер:190.8 КБ
ID:6602639

Коментар

Aз бих пробвал да откача акумулатора за малко време.

Коментар

Утре ще го пробвам задължително, Много благодаря за съвета, ще напиша какъв е резултата.

Коментар

Чакай, не бързай!!!!

Следващата тема ще е - Как да си намеря кода на радиото?

Първо си го намери, вероятно е някъде из документите на колата, виж как се въвежда, че това също е обект на вариации, възможно е да е написан и на самото устройство..
          В тоя случай просто му свали захранването, да не се налага да си обучаваш половината кола, ако е достатъчно умна.
          И като първа стъпка бих ти препоръчал да разбереш каква марка и модел е радиото, и как му се прави ресет, без да се стига до сваляне на захранването.

Успех!

Коментар

Здравейте отново,
            Благодаря за съветите.
            Днес разкачих акумулатора, но за съжаление нищо не се промени.
            Разбрах кода къде мога да го прочета, явно това ще е следващия опит.
            Благодаря Ви за включването, ще напиша какво съм направил щом тествам.

Коментар

Здравейте отново,
              Както обещах, продължавам темата и пиша до тук как са нещата:
              В оригиналната книжка намерих серийния номер на радиото, но то или стои светнато като се включи или изгасва напълно - нито един бутон не работи, както бях написал по-горе. В книжката пише, че е декодирано и не е необходим код.
              Дали е развалено самото радио защото нищо не може да се промени с нито един бутон. Стои си на последната станция, която е избрана 87 и нещо и няма нито шум нито звук в колоните.
              Дали да го свалям и заменям, дали нещо друго може да се направи?
              Принципно слушам радио не съм мислил за навигация или друго с подмяна - радиото ми е достатъчно, ако мога да го подгарам ще съм Ви благодарен за всяка идея или съвет.
              Благодаря

Коментар

Виж крайното стъпало дали е здраво?

По продавалниците може да намериш някаво от Каптива за под 100лв., но дали ще тръгне...

Захвата е особен - трябва ти ново радио двоен ДИН и рамка. Рамката е около 15 евро.

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
                  Виж крайното стъпало дали е здраво?

По продавалниците може да намериш някаво от Каптива за под 100лв., но дали ще тръгне...

Захвата е особен - трябва ти ново радио двоен ДИН и рамка. Рамката е около 15 евро.
                  Благодаря, за включването, Май натам отиват нещата.
                  Да Ви попитам - двоен дин, ако закупя чисто ново радио необходими ли са някакви преходници и щекерите ще отговорят?
                  Към чисто новото няма ли рамка и всичко необходимо за закрепяне?
                  Виждам, че имате опит бихте ли препоръчали някакъв нов модел който да пасне бих отделил до 200 лв. /надявам се да се вместя/, втора употреба няма да търся, защото няма да съм сигурен, че работи.
                  Днес ще ходя да търся пластмасови скоби за разглобяване на тапицерията.
                  Благодаря предварително.

Коментар

• stefsab
                    stefsab коментира
                    Редактиране на коментар
                    Обикновените "радиа" са с ISO букса. При теб имаш 2 варианта:
                    - режеш оригиналните букси и връзваш ISO куплунг;
                    - Включваш преходен кабел за 10-12 евро, или за колкото го намериш...

Окомплектованите "радиа" са 2-3-4 пъти по-скъпи от бюджета ти.

• sengesi
                    sengesi коментира
                    Редактиране на коментар
                    Благодаря за отговора, ето и аз какво свърших.
                    Поръчах комплект за разглобяване на кори и тапицерии не слагам линк за да не е реклама. Спрях се на модел радио JVC KW-X830BT на цена 195 лв. в края на месеца ще го поръчам. В един сайт прочетох, че "Плеърът е с готовност* да бъде, свързан с мултифункционалния волан на Вашият автомобил, без нуждата на допълнителни адаптери. * Съвместим е с повечето Корейски и Японски автомобили." На един от магазините попитах за буксите и щекерите, но ми казаха, че били стандартни, не зная при мен какви са ще трябва да разглобявам и на място да го правя, както ме посъветвахте вероятно така ще стане.
                    Ще се включа като понаправя нещо, ако имате идеи или съвети съм готов да ги приема.
                    Още веднъж благодаря

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X