Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ситроен Ксара Пикасо - вибрации

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ситроен Ксара Пикасо - вибрации

Извинявам се, че занимавам с лека кола форум за джипове, но във форума на ситроен адекватен отговор не получих.
    От известно време (два месеца) се появиха вибрации в купето при изключена скорост, обикновено на светофар. При тръгване изчезват. Заведох колата на гаражния си майстор, който каза, че двигателят глъхне, може да са свещи, кабели, инжектор и какво ли не и не смее да пипа. Заведох я в сервиза на ситроен, но за лош късмет точно тогава си работеше перфектно. Оставих им я за един ден, взема ми 50 лева и ми казаха, че нищо й няма. Били проверили всичко. На следващия ден пак вибрации. Тръгнах да я карам към сервиза, застанах пред него и се оправи.
    В последните дни забелязвам, че има проблем и с паленето. Ако не подам газ и то не малко, а направо да помпам 5-10 секунди, гасне.
    Незнам дали има нещо общо с темата, но от години колата е склонна да харчи масло - около 3 литра на 10 000 км. Проверих нивото близо, но над долната черта е, сменяно скоро.
    Можете ли да ми препоръчате майстор или поне какво да искам да проверят в сервиза на ситроен? Колата е 1,8 бензин 2000 г.
    www.offnews.bg

До: Ситроен Ксара Пикасо - вибрации

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
    Незнам дали има нещо общо с темата, но от години колата е склонна да харчи масло - около 3 литра на 10 000 км.

Тая да не върви само на масло .....?? ...

Мани майтапа, ама първо измери компресия. На колко хиляди е този мотор?
    След като в сервиза на Ситроен са ти казали, че няма ядове .... това вероятно е така.
    Но ..... това се отнася в повечето случаи само за електрониката.
    А, ако има проблем с механиката .....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Моторът е на 172 000 км. За маслото казаха, че по принцип харчело 1,5 л на 10 000 фабрично и било честа практика след стотина хиляди км да вдигне повече. Изглежда ми странно, но още по-странно ми се стори да им отивам с пари на ръка и да не ги искат, а да обясняват, че е нормално.
      www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
        Моторът е на 172 000 км. За маслото казаха, че по принцип харчело 1,5 л на 10 000 фабрично и било честа практика след стотина хиляди км да вдигне повече. Изглежда ми странно, но още по-странно ми се стори да им отивам с пари на ръка и да не ги искат, а да обясняват, че е нормално.
        Провери компресия. Ако има нещо - най-вероятно ще лъсне.

Ама, нормален харч на масло - 1.5 литра на 10000км, ми се струва силно неестествен. А ако е "нормален" наистина, то тоя двигател е нещо сбъркан. Имам си принцип - ако се налага да доливам повече от веднъж между смените на 10000 километра, започвам да се замислям в какво състояние ми е возилото.

Да, чисто новата ми фабия навремето в първата половин година каране (около 7000км) изхарчи литър, ама от тогава не го и помирисва. Никоя от колите ми досега не е имала такъв харч на масло, а някои от тях съвсем не бяха в цветущо състояние.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

майстор Ясен -0888932654
          емил златков
          паджеро 2.5тд
          ве стром 650

Коментар

Малко късно виждам темата-но...
            Ако в сервиза на Ситроен смятат че всичко е наред, бих се замислил над следните неща:
            Некачествено гориво-пробвай да смениш бензиностанцията.
            Някакви утайки в резервоара.
            Запушен горивен филтър (не знам този модел има ли нещо такова и какво представлява ако го има).
            Запушени (деформирани, пробити) бензинопроводи.
            Цедка на сондата в резервоара най-вероятно има може да е запушена.
            Ако е запушен отдушника на резервоара, може да има някакви подобни проблеми (опитай да караш без капачка на резервоара).
            Консултирай се с хора които ремонтират Пежо-Ситроен-може да са срещали подобен проблем.
            Това тресене на ниски обороти на празен ход ли се дължи?
            Успех.

Коментар

Съгласна с горния пост
              за симптома с тресенето първо провери лесните неща свързани с лошо гориво и филтри ......
              в семейството има пикасо не с такъв пробег, но му се е случвало да прави така при лошо гориво ..... говоря за 1,8и (бензин) и 4 годишен екземпляр

А това с маслото

Ако телефона на Ясен е един Ясен със сервиз близо до Сливница - момчето е цар на хидравликите ситроен

вариант за сервиз е Автолъч или Алекс - но той се мести и ще приема към края на месеца

Коментар

това, с което аз мога да помопгна
                ситроен и пежо за бензиновите двигатели са известни с проблемните гумички на клапаните
                на моята кола смених гумичките с оригинални и забравих за проблема

Коментар

Още не смея да се зарадвам, но май наистина причината може да се окаже бензинът. Поне година съм сипвал само лукойл. Оставих го почти да свърши и налях догоре ОМВ. Трети ден няма никакъв проблем. Вярно, че и преди нямаше закономерност кога вибрира, но на три дни поне няколко пъти се появяваше. Ще изчакам още малко преди да се зарадвам
                  www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение

Ако телефона на Ясен е един Ясен със сервиз близо до Сливница - момчето е цар на хидравликите ситроен
                    същия
                    емил златков
                    паджеро 2.5тд
                    ве стром 650

Коментар

Не е безнзинът за съжаелние. Днес пак се обади същият проблем...
                      www.offnews.bg

Коментар

1.8 бензин 127 коня ли е двигателя?
                        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

не по-малко са, мисля, че бяха 110

Коментар

Да де,те го направиха по-мощен (127к.с.) за С4 Гранд Пикасо и другите модели,след 2005 година. Имаше някакъв проблем с оригинала (по-слбия мотор),ама трябва да питам в Ситроен форума, за по-точно.
                            Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                            Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Незнам колко коня е двигателя, но 127 ми се виждат много. Колата е най-най-първият екземпляр, внесен в България, така че със сигурност е старата модификация на 1,8 бензин. А във форума на ситроен има поне 3 подобни теми (едната пусната от мен), в които не открих никаква информация.
                              www.offnews.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X