Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голяма загуба на мощност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Голяма загуба на мощност

Ето, че мойто 4х4 продължава да си дава ядове(ауди 2.3 куатро)Двигатела е механична инжекция.Та проблема идва от това, че колата загуби доста от "кончетата" си и то говорим за 40-50 кончета от общо около 140.От към двигател е доста добре, смисъл компресия 10бара и на 5те цилиндара еднаква, няма да чукат клапани или нещо друго, не гори масло. Колата е зле както на бензин така и на газ. Има изгорял един вакуум, но ми казаха, че той е за регулиране на оборотите, но не играе роля за мощността. Като я откарах на диагностика, това което ме посъветва "човека" там беше:"Слагай газ, само така можеш да закърпиш положението". Оправда се, че е невъзможно да регулира, сместа, там некви други глуости надранка и това е.Сложих газ, но....
    И в крайна сметка и на бензин и на газ колата не върви, какви са възможните вариянти за повредата според вас и какво ще ме посъветвате, като се има на предвит, че колата е доста под нивото си(2.3)

До: Голяма загуба на мощност

Ми,ти си го написал-механична инжекция.Това е проблема.А поставянето на газова уредба най-вероятно допълнително е влошила състоянието.МИ-и така и така са доста пипкави на газ.Пробва ли да отвориш вакуум клапата и да си караш само на газ?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Само на газ го карам.И човека като ми каза, че доста прецакано нещо има по бензиновата част, ми се стори логично, че като се сложи газ и се кара само на газ, като се изолира бензиновата част, поне за известно време може да се закърпи положението, защото тръгнели да се реставрира бая пари ще отидат за тази "нескъпа кола".

Коментар

Никакви идей?

Коментар

Първоначално публикуван от TrOfi Преглед на мнение
          Никакви идей?
          Ти направи ли каквото нинджата ти каза -
          преведено, това означава да премахнеш всички детайли по пътя на въздуха, освен дроселовата клапа и така да я подкараш на газ.

Коментар

Демек от изпарителя, маркуча , който отива към пълначката, да не минава през тая клапата с винта, а директно маркуча към пълначката?

Коментар

Демек от изпарителя, маркуча , който отива към пълначката, да не минава през тая клапата с винта, а директно маркуча към пълначката?
              Ако под "пълначка" разбираш "плочка" и ако аз те рабирам правилно-ДА!
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Със стрелката съм посочил плочката, а с кръгче клапата с винта, за която мисля, че ми говорите.Правилно ли съм разбрал, аз сега ще го махна "клапана" и ще я припаля, пък дано не гръмне ?
                Прикачени файлове

Коментар

Идеи има и други - и то вече изпитани !
                  На моята кола като се загуби мощноста и от съвети - чак до основен ремонт на двг. ме изпратиха .
                  Но за късмет - ударих гърнето и то се спука .....
                  Мощноста се върна ( много шумно ) и се оказа , че запушване на гърне или катализатор вади много мощност от употреба !
                  Та това е идеята - откачи гърнето и катализатора и провери дали ще си дойде мощноста ?
                  Успех !

Коментар

Аспуха е мое призводство, "отпушен" и се състои главно от траба и крайно гърне, тъй че той не може да е.

Коментар

Аспуха е мое призводство, "отпушен" и се състои главно от траба и крайно гърне, тъй че той не може да е.
                      Имаш ли ламбда сонда ?
                      В какво положение е тя , ако имаш ? Стана ми интересно .....

Май твоят проблем е нормален .......?

Като пишете - казвайте от къде сте ? Улеснявате общуването .
                      Последно редактирано от cveti; 20-06-09, 17:35. Причина: непозволен линк

Коментар

Има, но честно казано и аз се съмнявам в състоянието й или по скоро в марката, някаква супер безизвестна и най-вероятно турска марка производителка.Но нали сондата регулира в малки граници сместа и ако говорим за загуба на мощност, то тя не трябва да превишава 10%, а тук говорим за от 140 коня, на по-малко от 100 в момента, а това е доста повече от 10%.

Коментар

Има, но честно казано и аз се съмнявам в състоянието й или по скоро в марката, някаква супер безизвестна и най-вероятно турска марка производителка.Но нали сондата регулира в малки граници сместа и ако говорим за загуба на мощност, то тя не трябва да превишава 10%, а тук говорим за от 140 коня, на по-малко от 100 в момента, а това е доста повече от 10%.
                          Прочете ли темата която ти пратих ?
                          Там обсъждат същия проблем , същия двигател и различните повреди .
                          Няма какво да ги изреждам - прочети цялата дискусия .
                          Дори и сервизи за този проблем ти пишат и цени на различните възможности ......
                          А ламбда сондата е важна - от нея зависи добрата работа на двигателя . Ако тя не работи коректно - изпраща грешни сигнали на компа и съответно имаш грешно разпределение на горивна смес и др.
                          Това може да е много повече от 10 %.
                          Казваш , че си ходил в сервиз на диагностика - как не са ти видяли ламбдата .... ? Какъв е тоя сервиз ?
                          И кой сервиз за проблем с бензин препоръчва да сложиш ГАЗова ....
                          Трябва да работи добре на бензин , за да работи правилно и на газ .
                          Няма друг начин !

Коментар

Прочетох темата от линка, но вече бях написал поста. В д&н сервиза бях, казаха, че за да се оправи бензиновата част щяло да ми излезло над 2000лева, незнам кво правиха и струваха, но колата излезна по спъната от тоя сервиз, земаха ми 40лв и не ми казаха нищо конкретно, даже може и да не са правили диагностиката.Казаха, че съм можел да закърпа положението временно с газова уредба, ма уви....

Коментар

При ниско и средно натоварване на цилиндрите на двигателя постъпва малко количество горивна смес.Останалите изгорели газове са сравнително много.Получената смес гори бавно и затова се налага по - ранно запалване.Оптималното изпреварване на запалването се осигурява от вакуумния регулатор. Според мен това е причината да не ти върви на бензин, за газ не мога да кажа. Може да не е синхронизирано буталото, ъгъла на завъртане на коляновия вал и подаването на искра в цилиндъра, това също може да доведе до загуба на мощност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X