Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТИГР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТИГР

Някой ако знае да даде технически данни .Има в форумите ,ама живо се интересувам,просто любопитство.Стефане ,ти не знаеш ли нещо ?

B+

ГАЗ-2975.
    То е половин БТР. С това и свършва интересното. Двигателят е дизел на Къминс, СК е чешка Прага. Значи няма работа в армията, а уж е за там. Доколкото знам е модерен между московските задници с тлъсти пачки.

Коментар

Ти ме разочарова.Тя произведена в СИВ значи.А аз си викам ,някоя сила руска ще да е ?Дори и да е повлияна от Хамъра .
      B+

Коментар

М ... Повлияна не е точната дума. Това е поръчка на Саудитска Арабия. Част от пазарлъка с американците за цената на Хъмвито. В крайна сметка от нищо не стана нищо, на ония някви французи, сигурно Матра, сигурно Симка, им направиха уж тяхно си такова. И уж го произвеждат там.
        Не мисля че някой в руската армия е искал такова. Освен за гъзовозка. Някви бройки са заминали за ВДВ и някой от спецназовете на МВР. Явно да возят генерали от ковчезите на войниците до пресконференциите с тъпи журнализги.
        За работа направиха Водник, още разни камиончета...

Коментар

онова френското се казва овърленд, ползва мостове раздатка и скорости от Г класа, окачването е като на Гто но не съвсем, двигателя е на пежо, купето е доста грозно но функционално. правят го в франция, не си споням в кой малък град е но е някаде около лион. ходих там един път и колата наистина е добра, доста олекотена, без излишни глупости по нея ... хареса ми

струва 18000евро на дребно и вероятно 5000 за арабите, очевидно е защо са спечелили
          drive alive

Коментар

доказателство че го ползват и воените

Коментар

Защо тъпите французи не пускат на цивилно военния си джип не знам. За него съм чувал само суперлативи. За пустинята сигурно не става направо, там има много още нужди по климатизирането и въздушните филтри. А 18 000 евра си е повече от нормална цена ... Ако е читаво де.
              )) В Бронница можеш да видиш какво ли не Там е изпитателният полигон на НИИ-21 (Научно-Изследователски Институт - 21 - научното звено по автомобили на армията). А по закон на въоръжение не може да бъде прието изделие, в което има и една вносна гайка. Ония хора решават реална задача по отбраната на страната, а не съпътстваща коалиционна като нас. Две години в началото на Първата световна война дивизиите са заминавали на фронта даже без пушки ... После разстреляли немците - руски граждани - собственици на уралските заводи, и войната чевръсто се обърнала.
              Мда.

Коментар

Това ,че е в защитни цветове ,не е доказателство ,че го ползват само военни .Както Стефан каза много газари /московски/ имат амбиции да го карат .А и на втората снимка водача съвсем не ми се вижда да е военен.По скоро е с анцунг.
                B+

Коментар

значи френското такова се продава в няколко варианта. едното къса база, което съответства на средната база на Гкаса има го с твърд и мек таван. после е дългата база, открита, с мек таван и с твърд тавван, това с твърдия таван е подготвено за пустиня, има си всичко, климатик, филтри, помпане на гумите от купето .... хубавое. има и брониран вариант, който според мен е много интересен, бронята е Б7+ прилича на някакава извънземна машина и въпреки това има много добра проходимост, 60" ъгъл на подход.

изобщо автомобилите овърленд са изцяло военна разработка, зада купиш такова трябва да си армия, не се продават даже на полицейски части. ако се продаваха на цивилни аз щях отдавна да съм щастлив собственик

за съжаление нямам снимки, които да публикувам, а фирмата, която ги прави няма сайт.
                  drive alive

Коментар

Re: ТИГР

Първоначално публикуван от vokel
                    Някой ако знае да даде технически данни .Има в форумите ,ама живо се интересувам,просто любопитство.Стефане ,ти не знаеш ли нещо ?
                    Ну я кое-что знаю

В ближайшее время к этой гамме должен добавиться новый турбодизель ЯМЗ-536 объемом 6.0 литров (240 л.с. и 882 нм крутящего момента)

Вот что я писал о "Тигре" три года назад:

http://voenavto.almanacwhf.ru/cavaleria/cav1.htm
                    Андрей Судьбин ("Кирасир"), журнал Off Road DRIVE

Коментар

Дизель Cummins такой же как и на дизельном варианте Додж Рэм?
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                        Защо тъпите французи не пускат на цивилно военния си джип не знам. За него съм чувал само суперлативи. За пустинята сигурно не става направо, там има много още нужди по климатизирането и въздушните филтри. А 18 000 евра си е повече от нормална цена ... Ако е читаво де.
                        )) В Бронница можеш да видиш какво ли не Там е изпитателният полигон на НИИ-21 (Научно-Изследователски Институт - 21 - научното звено по автомобили на армията). А по закон на въоръжение не може да бъде прието изделие, в което има и една вносна гайка. Ония хора решават реална задача по отбраната на страната, а не съпътстваща коалиционна като нас. Две години в началото на Първата световна война дивизиите са заминавали на фронта даже без пушки ... После разстреляли немците - руски граждани - собственици на уралските заводи, и войната чевръсто се обърнала.
                        Мда.
                        Все верно. Последние две фотографии сделаны в Бронницах, на полигоне НИИ-21, во время выставки военной автомобильной техники. Но и первые четыре - тоже!!! На самом деле на сегодняшний день вердикт российских военных такой: хорошая машина, возьмем на вооружение - но с отечественным двигателем. А пока "Тигров" закупает МВД - для групп быстрого реагирования милиции и Внутренних Войск.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                          Дизель Cummins такой же как и на дизельном варианте Додж Рэм?
                          Да, тот самый

Коментар

Достойный агрегат. На носитиле ЯМЗ не ездил правда, но от дизельного Рэм-а самые приятные впечатления.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                              Достойный агрегат. На носитиле ЯМЗ не ездил правда, но от дизельного Рэм-а самые приятные впечатления.
                              А его еще нет в серии. Двигатель готов к производству уже несколько лет назад, но заводу все не хватало денег на переоснастку. В этом году обещают все-таки запустить.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X