Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за маслен филтър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за маслен филтър

Здравейте на всички!

Току що се регистрирах във форума. След като изчетох доста теми в него разбах, че дискусията тук е доста полезна.
    Искам да попитам какво ви е мнението за масленни филтри MANN и FIAM?
    Предстои ми покупка и за сега съм се спрял на MANN - има два клапана. Байпасен и този, който не позволява да се стича всичкото масло в картера.
    Кога работи първия? - при задръстен филтър ли само или/и при стартиране? Освен това за този клапан най-често се дава нал. 1bar. А налягането на маслото особенно при високи обороти е 3bar и нагоре. Това означава ли че част от маслото ще минава не филтрирано или се разчита на това, че като е чист филтъра самия той байпасва този клапан и не може да сработи.

Благодаря!
    Panda Climbing 4x4 1,2MPI FIRE

До: Питане за маслен филтър

Първоначално публикуван от Danchojn Преглед на мнение
    Освен това за този клапан най-често се дава нал. 1bar. А налягането на маслото особенно при високи обороти е 3bar и нагоре. Това означава ли че част от маслото ще минава не филтрирано или се разчита на това, че като е чист филтъра самия той байпасва този клапан и не може да сработи.
    Става дума за диференциално налягане от 1 бар. Значи налягането в маслената магистрала наистина е над 3 бара, но ако разликата в налягането между вход/изход на филтъра надвиши 1 бар се отваря този клапан. Това става, когато филтърът се запуши или (което е по-често чвление) когато е некачествена изработка.

Коментар

Благодаря!

Май се изасняват нещата а и сходните теми също са полезни!

Коментар

Някъде из темите бях чел за сходен проблем на моя, затова реших да допиша. Проблема беше, че лампата за налягането на маслото гасне ~2сек. след като е стартирал мотора. Колата ми е още гаранционна но за съжаление в Б-я такива неща се случват. В сервиза на вносителя казват нормално - да ама не. На масления филтър, който ми сложиха те нищо не пишеше освен oil filter и някакъв номер. След като го свалих не видях в него да има някакви клапани(а струва 22лв). Както и да е - смених го с филтър на MANN(11лв.). Нещата заспаха - лампата гасне моментално. Дано съм бил полезен на някого!

Забравих да кажа - става въпрос за Ауто Италия. А колата ми е PANDA Climbing 4x4.

Коментар

От: Питане за маслен филтър

Здравейте на всички! Има ли значение размера и обема на масления филтър има ли някакъв проблем за двигателя ако се сложи такъв от малките

Коментар

Обема на филтъра според мен има значение. По-малкия обем има по - малка филтърна площ следователно и по-бързо ще се задръства. От тук следва пък по-честата смяна. Дали реално това ще се усети пък е съвсем друг въпрос. Лично аз смятам че колкото е по-голям филтъра толкова по-добре особенно ако има и топлообменник при масления филтър.

Коментар

Благодаря ти, ще го сменя този който ми дадоха по каталог. Става и поголям на мястото

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X