Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем(и)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем(и)

Имам проблем със съединителя на шевито..(S10) тои е с помпа както знаете,претърпях птп с удър в левия калник където е помпата на съединителя... веднага след птп педалът беше по доло от нормалното и естествено трудно включваше... ясно бе че притискалетният диск не се отлепя от феродовия защото помпата по някакв начин не изтласква колкото е необходимо течност,след ремонта на тенекиите,боята,изправянето на носач и т.н си карам колата,а съединителят се оправи от самосебеси педалат се върна горе като нов така около 2 месеца. преди няколко дни започна пак същият проблем като преди...педалът имаше ход около 2-3 см (нищожен)... долях спирачна течност дот3 както пише на капачката... и забелязах че старата течност е черна(преди това не съм отварял капачката) сега съединителя работи понякога перфектно а след известно време пак се влошава, но не спира да работи в определени интервали напр. 10 напомпания и краи... а напълно хаутично сутрин всичко е ок на някое кръстовище по обяд педала пада както и обратното ...колеги мн съм объркан...както се казва или е счупено или не е а в моя случаи всеки ден е различно един ден е добре а др не...съжелявам но нямам голям опит с шевролет затова моля някои ако има идея нека помогне ако може.
    S10 & Frontera

До: Странен проблем(и)

Гумички!
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да ама гумичките 1 път работят др път не... и то имам случаи с дни си работи без проблем после неще...
      S10 & Frontera

Коментар

а доло буталото като на руските ли е? иам предвид същия принцип...бутало ...всъщност неговите гумички ако изтърват все от някаде ще капе или греша?
        S10 & Frontera

Коментар

Гумичките на помпата
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

ясно ще се свяля...
            S10 & Frontera

Коментар

Абе къде е Севдо бре. Той ги чатка. Я му напиши.

Коментар

Щом течноста е черна гумичките са почнали да се разлагат и трябва да се сменят но трябва много внимателно да се огледа работния цилиндър за драскотини защото ако ги има ще трябва нова помпа .А долният цилиндър е лагер помпа който не се вижда той е вътре в кужуха на ск. кутия
                Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                тел. 0898327627
                Радослав

Коментар

Ако е така е като на Вранглера. Ама не съм сигурен че при Шевито е същия

Коментар

Щателно ще го снимам и огледам и после пак ще умуваме...
                    S10 & Frontera

Коментар

Ако проблема беше в гумичките на изпълнителния цилиндър щеше да имаш загуба на спирачна течност и цилиндъра щеше да е омаслен. Възможно ли е при удъра ако колата се е наклонила да е влезнал въздух в системата? Пробвай да я обезвъздушиш, ако не помогне поне няма да навреди. Мисля,че пробката е отсрани на цилиндъра. Утре ще огледам внимателно моя въпреки, че вероятно е по стар модел.
                      LZ3AG

Коментар

И аз съм на мнение,че са гумички.Имах същия проблем на ладата и днес смених гумичките в помпата и всичко се оправи.Не е задължително да тече както бяха написали някой от колегите или ако пък тече е много нищожно и не се усеща за ден два.

Незнам как е при твоя камион ама като ги смениш и ако покара извесно време и пак стане тоя проблем направо сменяй помпата(поне при руските така се получава,а аз о направих това с гумичките само зад а локалирирам проблема-горе или долу.)
                        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Не е задължително да тече течност за да няма съединител.
                          Има един момен при който помпата изпуска налягане вътре в самия корпус/вместо да направи налягане към другата помпа/
                          Те т'ва е Баце...

Коментар

Благодаря колеги за съветите мерси на всички за полезната информация !
                            S10 & Frontera

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X