Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на заден лагер на главина Citroen ZX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на заден лагер на главина Citroen ZX

Днес се опитах да си сменя задния лагер на главината на Ситроен ZX 96,но неуспешно.
    Свалих стария ,избих черупката,набих новия лагер в барабана ,но тук дойде проблема с нанизването на барабана с набития лагер на оста на задния мост.След много опити по различни начини накрая лагера се разпадна ,сепараторите му се скъсаха и го хвърлих.Сега за да не хвърля и новия ви моля ако може да ми кажете как се слага този барабан.Аз ли не правя нещо както трябва /има ли някаква тънкост ?Благодаря ако някой помогне

От: Смяна на заден лагер на главина Citroen ZX

Колега а как извади стария.Със скоба за лагери или на ръка.Предполагам със скоба.Сега като монтираш новия със барабана взимаш един дорник с размер на вътрешната черупка на лагера,и започваш леко да почукваш докато не се покаже резбата на оста тогава слагаш гайката и затягаш барабана до край.Поздрави.

Коментар

Освен ако не си сбъркал размера на лагера...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от rsimeonov Преглед на мнение
        Колега а как извади стария.Със скоба за лагери или на ръка.Предполагам със скоба.Сега като монтираш новия със барабана взимаш един дорник с размер на вътрешната черупка на лагера,и започваш леко да почукваш докато не се покаже резбата на оста тогава слагаш гайката и затягаш барабана до край.Поздрави.
        Барабана извадих от оста със скоба за лагери.После от сваления барабан извадих двата радиално-аксиални лагера с чук вложка от гедорето.След което с доста зор извадих и черупката на стария лагер от барабана.Набиването на новия лагер стана относително лесно с помощта на черупката на стария и чук.После точно с вложка от гедоре ( мисля,че беше 24) сложена на късо удължение се опитвах доста време на нанижа вътрешния диаметър на лагера на оста,но така и не подхвана.Резбата почти се изравнява с вътрешния диаметър и спира.Няма как да хване гайката .След доста опити като гледам,че не подхваща лагера на оста реших да дръпна барабана назад и да го извадя от оста ( малкото,което беше хванал) и тогава се разпадна на парчета и му се скъса сепаратора и ми прилоша....... Точно както го описваш се мъчех днес.Явно не съм достатъчно сръчен за операцията.Утре ще го мъча пак с новия лагер да видим......А за модела направих справка от нета - същия е - 52мм външен ,25 вътрешен и 37мм височина.Няма грешка с него.

Коментар

Удари една шкурка на оста преди да го монтираш и влиза само на ръка без чук и тн.

Коментар

Toгава няма ли да превърта лагера в/у оста?Не е ли идеята да влезе плътно за да не превърта.
            Последно редактирано от stypkata; 10-02-16, 19:29.

Коментар

Да ви кажа развързката от днес.Колата я купих преди седмица и още не знам състоянието и.Вчера забелязах,че жилото на ръчната спирачка е скъсано до задната дясна гума ,чийто лагер сменях,и явно е задържала спирачката ( жилото беше заседнало в бронята му).След като го прерязох с флекса барабана влезе сам (много лесно).Явно накладките са пречели на барабана да влезе свободно и заради това скапано жило съсипах чисто нов лагер за 40лв но така е като не се оправи един проблем той води до други за това поддържайте колите си в изправност и много безаварийни километри !

Коментар

Смяната на този лагер в сервиз е преко сили 20 лв,това показва как вечния стремеж на българина да не се мине не води до нищо хубаво.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

20-тте лв труд са нищо в сравнение с поразиите и щетите ,които ще нанесат на колата ми.Два пъти съм ходил в сервиз и двата пъти ме одират с 1 торба пари,нищо не вършат и съсипват други части.Благодаря няма нужда.И тройно по-скъпо да ми излезе винаги ще предпочета сам да си ремонтирам колата и да знам какво карам а не да се моля да не ми съсипят колата в БГ сервизите.Да бяхме в Германия да я оставя спокоен,че ще си свършат работата.Но тук с тея самозвани майстори и мошенници - никога вече! Скоро ми се обади приятел ,закъсал на пътя 1км след като си взел колата от сервиз за смяна на термостат.Ремъка на хидравликата му паднал в движение и колата станала неуправляема.Закарах си стойките,крика и инструментите и се наложи в полеви условия(на пътя до минавайки на 50см от мен автомобили на оживен бургаски булевард) да залягам под колата му и да му слагам ремъка за да се прибере.От тогава проблеми не еимал с този ремък.Взели са му 35лв за труда,15лв за антифриз и 25лв за термостата.Моя го взех за 17лв и си го смених сам за 20мин .Да не продължавам с монтирането на газовия ми инжекцион,че се ядосвам само.ДОри реглажа на предницата си го правя сам вече.СКоро трябва да се науча да си сменям и гумите сам след като последния път за сваляне /слагане на 2 гуми от джантите и баланс ми взеха 40лв в Диана Бургас и въпреки това пак след 120км/ч предницата подскача ( с чисто нови гуми).
                  Последно редактирано от stypkata; 11-02-16, 16:25.

Коментар

Щом като си теглил чертата на сервизите,значи си подготвен за всичко,но...елементарна смяна на лагер ти се опира. Дали не трябва да преразгледаш позицията си и да намериш някои сервиз дет ръцете не са им отзад...
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

А, каква е тая кола, дето без хидравлик не се управлява?
                      МНОГО ми е интерсно.
                      Не се сещам за масов автомобил с фул хидро.
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

И аз това щях да питам.

Коментар

Тук стана като оная приказка за българските форуми - задаваш въпрос и започват да ти обясняват колко си прост.Айде със здраве.

Коментар

Първоначално публикуван от stypkata Преглед на мнение
                            Тук стана като оная приказка за българските форуми - задаваш въпрос и започват да ти обясняват колко си прост.Айде със здраве.
                            Ами май така става...OMG,кой да предположи че накладките са подпирали?!
                            При положение че не пишеш да си извадил барабана трудно?
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X