Обява

Свий
Няма добавени обяви.

REXTON- Ремонт висящ лагер на кардана

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • REXTON- Ремонт висящ лагер на кардана

    Здравейте колеги. Отдавна имах идея да се регистрирам във този форум. Повода за сегашната ми регистрация е именно заглавието на темата- ремонт на лагера на кардана. Правя тази тема с идеята да помогна на хора които евентуално биха се изправили пред този проблем. Моя REXTON e 2.9, симптомите на самата машина при мен бяха биене в скоростната кутия при скорост 15-25 км/ч., бинето бе съпроводено със силни вибрации, при друга скорост автомобила се държеше нормално. След като бе диагностициран проблема, дойде следващия. Заявено ми бе от служител в RATOLA, че такава част висящ лагер за този автомобил не се предлага, сменял се целия кардан, който бил на цена около 800лв, образно казано отговора ми бе, че това е идиотщина. Реших да потърся въпросната част от другаде, по каталози в магазините не открих такава, последва търсене по авоморгите, на няколко места от там също ми заявиха, че тази част вървяла с кардана, че и още по- зле, защото замия кардан в самите автоморги го продаваха като 2 отделни кардана и на повечето места частта с тампона я нямаше, като ме уверяваха колко била дефицитна. Около седмица ходене по мъките в ядът си реших сам да се уверя наистина ли е неразглобяем този кардан и що за чудо ще е се окаже. Свалих кардана от автомобила (белязах това което разглобявам с цел при последващия монтаж да се постави в първоначален вид), самото разглобяване на лагера минава през разглобяване на карето пред него, проблема при мен бе, че кръстачката бе здраво заяла, но след закисване с газ (не разполагах с WD40) и усилие с чук, то кръстачката бе разглобена. След развиване на гайката която държи карето към кардана, то самото каре бе свалено от кардана и остана да се извади само лагера. При изваждането на лагера за момент найстина щях да повярвам, че това нещо не е предвидено да се разглобява, но след като се снабдих със подходяща скоба за лагери (много голяма), то въпросния лагер излезна от леглото си във вала и вече бе в ръцете ми, първоначално самия лагер ми изглеждаше като капсулован, но след внимателно разглеждане установих, че дори той се разглобява и в крайна сметка решението на проблема се оказа обикновен лагер 62060Y, та с тази тема се надявам да направя по- малко дефицитна частта кардан с лагер на REXTON и дано помогна на някой на който не му се дават 800лв. за ненужна част , като проблема може да бъде решен с част за около 20лв. Ако има заинтересовани бих могъл да кача и снимков материал.

  • #2
    От: REXTON- rемонт висящ лагер на кардана.

    Смело качвай снимки.

    Коментар


    • #3
      От: REXTON- rемонт висящ лагер на кардана.

      Ето „неразглобяемия" кардан- разглобен.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151117_080828.jpg
Прегледи:1
Размер:72.8 КБ
ID:5691641

      Скобата с която успях да извадя лагера.

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151117_081421.jpg
Прегледи:1
Размер:100.1 КБ
ID:5691642

      С помощта на същата скоба разглобих и самия лагер от тампона в който е вграден.

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151117_081550.jpg
Прегледи:1
Размер:98.0 КБ
ID:5691643

      Висящия лагер- разглобен.

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151117_080946.jpg
Прегледи:1
Размер:78.3 КБ
ID:5691644

      Самия лагер.

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151117_081312.jpg
Прегледи:1
Размер:63.5 КБ
ID:5691645

      И няколко съвета- не разчитайте на псевдо майстори за подобни ремонти, а още по- малко на RATOLA. Не се лъжете и да купувате въпросната част 2-ра ръка, не за друго, а именно защото това е лагер, лагер се сменя с нов. При демонтаж и монтаж на кардан винаги имайте на ум, че това е въртяща се част и е балансирана в точно определено положение. Периодично гресирайте кардана и каретата (кардана и каретата имат дюзи за гресиране с такаламид).
      Прикачени файлове

      Коментар


      • #4
        От: REXTON- rемонт висящ лагер на кардана.

        Да корегирам информацията с лагера- самия лагер е 6206 с завършващи букви спрямо капсуловката. Аз избрах 6206-2RSI на SKF който би следвало определено да е далеч по- добър от оригинала.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X