Добър вечер,знам,че на някой ще му се стори глупава темата,но искам да знам дали Рекстъна с мотор 2.9 може да поддържа скорости от около 140-160 км/h без да се тормози.Понеже ми се вижда доста тромав и се чудя дали ще може да вдигне такива скорости и дали ще съкратят живота на мотора ако се кара така понякога ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ssangyong Rexton 2.9 средна скорост
Свий
X
-
От: Ssangyong Rexton 2.9 средна скорост
Принципно и аз това го разбрах,аз си падам по по-бързите автомобили,но ми се караше джип малко.Та интересуваме поне със 130-140 проблем ли ще му е ? Нека да не са чак 160 км/h,понеже си е тежък.SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /
Коментар
-
И аз бих искал да го чипосам,но доколкото разбрах неможе.На новият мотор 2.7 можело да му се вдигне мощността.Нека ако някой колега знае дали реално е така да пише,ще съм му благодарен.Но наистина скорост от около 120 ми се вижда доста малко дори за този джип.SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /
Коментар
-
Колега 120 са малко но на хубав аутобан, за БГ не са никак малко. Конкретно за REXTON 2.9 на магистрала са си добре от там нагоре съкращаваш живота на ДВГ и... , а и разхода скача доста. Относно вдигане на мощността, то в случая говорим за редова помпа, от което => за вдигане на мощността следва да се обърнеш към човек който познава механичните центровки и настройки на дизеловите редови помпи на Мерцедес, доколкото знам има начин за доволно вдигане на мощността, но в определени моменти ще пуши повече от трактор (в следствие на неправилно изгаряне на сместа, което пък е в следствие от променените настройки и тнт.). Друг вариант доколкото знам за вдигане на мощността при този тип дизели е монтаж на LPG газова уретба, като пак вдигането на мощността можеше да е осезаемо, друг плюс е и намаляването на разхода, но доколкото знам това трябва да се направи с акъла си, щото рисковете са големи (за двг., скоростна, кардани, диф. и тнт.).
Коментар
-
Ами пробвах джипа върви си доволно със 140-150 км/ч и е на около 3400-3500 оборота.Мисля,че това ми е достатъчно като за джип.И тези обороти си мисля,че са добре и не съкращават живота на двигателя,разбирасе,че не се кара така винаги,а само понякога на магистрала иначе редовно със 110-120 км/ч.SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар