Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно ли е да се рециклира кардан на Дачия Дъстър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможно ли е да се рециклира кардан на Дачия Дъстър?

Привет на всички!

Одавна чета в форума, коя от коя, по интересни теми и съм намерил много полезна информация и съвети благодарение на всички Вас тук, за което Ви благодаря!

От скоро (около година) съм много, ама много доволен собственик на Дъстър и вече 15к километра му се радвам! Скоро (вчера) установих, след като се появи лека вибрация във волана и цялото купе при различни скорости от няколко дни насам, че т.нар. кръстачка на кардана в задната си част е спекла в едната си посока, а в предната е тръгнала да се спича и е необходима смяна. От рено/нисан ми казаха че съм първия с този проблем от както съществува модела (което не е кой знае какво успокоение ) и че цената на нов кардан комплект с ремонта е под 600лв., което не е според мен много висока цена и имайки се впредвид че стария кардан е изкарал 130 хил.км.

Въпроса ми е да се заминавам ли с фирми или да търся човек, който може да го рециклира (ако е възможно) или за тази цена е по-добре да си взема новия и да не се занимавам с алтернативи.

П.С.- Само един пропуск направих, че не огледах дали има някакъв тип скоба или скоби на "кръстачката" и дали може да се демонтира по някакъв начин, но аз като цяло кола с кардан за задно задвижвване до сега не съм имал, така че опита ми е нулев дори и цял ден да бях гледал ...до колкото предполагам е един вид капсулована "кръстачката" и ако някой има подобен опит с Nissan X-trail генерация след 2007 или Qashqai, нека да сподели...до колкото знам са на еднаква или подобна колесна база, 4х4 система и т.н....

Благодаря предварително на всички за отделеното време!!!
    Dacia Duster 4x4 1.5 dCI '10

От: Възможно ли е да се рециклира кардан на Дачия Дъстър?

Това нещо "Кръстачка" да не е каре?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GUM-81-500x500.jpg
Прегледи:1
Размер:90.3 КБ
ID:5635055

Струва 20-50-100 лв. Но дали франко-японците не са направили някаква мизерия, че да не може да се сменя - не знам.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Задното каре на предния ми кардан пукаше при навит геврек+маневра назад. Отидох при дядо Владо с един нов маншон(който той не хареса, но въпреки това монтира успешно) и след сваляне, бая почистване на самото каре с бензин и гресиране наново, вече два месеца маже би, не съм го чул на пукне или тропне. Хвала тебе, Владо!
      WG 2.7 CRD

Коментар

За мен "спекла" означава че не се движи? Което няма как да стане. Тия неща получават луфтове, няма как да "спече".
        Бих погледнал на моята как е, но при тия ледове и кал нямам желание.
        Трябва да се види дали е разглобяемо (да има зегерки, като горе на снимката). Освен да са го капсуловали нещо? Чел съм някъде, че е почти като на X-trail, ама по-опростено, което може да означава всякаква простотия.
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Точно за карето става дума, и "спекло" ще рече, че на ръка мърда с много мъка, в едната посока има движение без проблем, но в другата много трудно...

Днес примерно дори не съм го чул или усетил да вибрира, звуци и т.н. ,но не ми се иска обаче да карам дълго така, за да не повлече някакъв друг проблем със себе си...
          Последно редактирано от baldzhiev; 16-01-15, 14:58.

Коментар

Карето не би трябвало да мърда нанкъде наръка, щом мърда значи има вече луфт.
            Сигурно има и несменяеми карета, ама щом на Еспас Куадра се сменят, а пак си е Рено, то и твоите най-вероятно се.
            Даже на Еспаса стават жигулски с малко магия. А е нормално ония от сервиза да искат да ти сменят и кардана, това им е работата.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Отиваш в магазина за части за рено/дачия, отваряте каталога с резервни части за модела.
              Ако карето го има като резервна част, значи се сменя. Ако го няма, може и да се сменя, но може и да не може.

Коментар

При положение, че Дъстъра е кола с предно предаване преди всичко, този кардан чисто и просто като едно парче желязо не вярвам да има почти никаква умора на материала в него (като изключим каретата).... Момчетата от сервиза си свършиха работата, като много бързо установиха проблема, но понеже са си лицензиран сервиз нямаше как да ми предложат друг вариант (рециклиране) освен да си закупя нов, за което ги разбирам. И в каталога им с резервни части нямат нищо друго освен целия кардан комплект...

Коментар

Спичат, спичат карданните карета и още как. Включително на коли с голям ъгъл на работа като на Нива примерно.

Във всяка работилница за рециклиране на кардани и полуоси ще измислят нещо. Или ще имат кръстачка по размер, или ще преструговат нещо подходящо.

Коментар

Някой би ли ми препоръчал, фирма/човек, при който да отида за оглед и конкретно мнение дали е възможно рециклиране или да чупя касичката
                    Последно редактирано от baldzhiev; 16-01-15, 16:24.

Коментар

Според руските форуми карето е капсуловано. Обаче преди Окръжна болница, вляво , могат да им побаят малко.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Моето каре също беше капсуловано по един или друг начин.
                        WG 2.7 CRD

Коментар

То и на Форд Транзит каретата са капсуловани. Капсуловката се премахва, намира се каре с подходящия размер, слагат се шайби и се прикапват. Всеки средностатистически технически грамотен механик може да го свърши. По фирмените сервизи обикновено има един, който е в час и множество малоумници, които без програма и компютър не могат да ти сменят крушката на мигача.
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Във фирмените сервизи е ясно че няма да разкапсуловат нещо капсуловано. Ама понеже сме свободна страна (поне в това отношение) то има и не-фирмени. Където също е изобилие от малоумници ама тук-там има полезни хора.

Коментар

За толкова години работа с автомобили и сервизи съм достигнал до следния извод:
                              Никога и по никакъв повод в оторизиран сервиз!
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X