Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата(и старата) Шкода Октавия Скаут. Мнения?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новата(и старата) Шкода Октавия Скаут. Мнения?

Здравейте,

Напоследък страшно съм се зарибил по новата Октавия Скаут. По този повод може ли да попитам има ли тука хора, които да са имали стария Скаут, или поне да са виждали новия (представиха го на панаира в Пловдив на 29ти септември)? Може ли да споделите впечатления и мисли за скаута (и за новия и за стария)?

Аз лично не съм офроудър и искам кола тип градска, но малко по-висока, с 4х4, с която да се придвижвам спокойно по пътища черни, разбити, планински, но все пак пътища (представете си каменист горски път, на места допълнително поломен от дъждовни поточета, за който луд в служебен опел вектра би казал "абе ще мина").

Поздрави,
    Георги

От: Новата(и старата) Шкода Октавия Скаут. Мнения?

Ще се опитам да ти синтезирам най-основното от подръжката на Скаут-2007г.Колата я взехме на 60К км.2010г,след 3000 км.(около 4 месеца по-късно) трябваше да сменяме маховик (толкова тресеше,че карането беше ужасно).Маховик,притискател,феродов диск,лагер помпа,труд с 20% отстъпка =2500лв.в ЕУРАТЕК.Малко след това конзоли с тампони на предни носачи,втулки на носачи.До 120К км.-масла,всички накладки.На 124К км.-обслужване по предписание(ангренаж,ролки,водна помпа,масла навсякъде + в халдекса,спирачна течност,филтри.Отделно отново беше за тампони на носачите,маншони на вътр.карета-1660лв.ЕУРАТЕК.На 134К км. заден десен носач, датчик ДПФ-450лв.На 145К км. шарнири, биалетки,задни тампони,задни накладки,предни амортисъори,упори на макферсоните,рециклиране на рейката(нова по спомен-2400лв.),лагер предна главина,спукана тръба на турбината-1300лв.Оригинален размер гуми 225/50/17-толкова ниски,че за 1месец от качване бордюри скъсахме 2 бр.(мишелин-700лв).След това преминахме на 215/55/17 и спряха проблемите.Разход на гориво-8/100(градско),6.5/100(извън гр.)-мотора беше 2.0 ТДИ-140к.с. На 155 К км.-продадена. АНАЛИЗ: изключително слабо окачване за нашите условия. За разхода си не задоволителен вървеш, като на 110 к.с Голф 4.Интериор от евтини пласмаси (чупят се въздуховоди,изтъркват се копчета ,протриват се волан,скоростен лост).Возия-твърда,стегната.Спиране-нормално.Озвучаване-приятно,достатъчно мощно(обективен съм-в нас слушам стерео за няколко хиляди).Дизайн,цветове-за мен е добра,изчистена и класически ръбата :-) Имахме и предишната Октавия 4x4 1.9 ТДИ 105 к.с.Повече не знам какво те интересува, ако искаш питай на 0885 711 859 Емил . Дано съм те ориентирал поне малко.

Коментар

Благодаря ТRAX! Като гледам колко много отговори има тука стигам до извода, чее колата не е много разпространена в България. А, за окачването, не е много нормално да е толкова зле за автомобил имащ офроуд претенции, нали?

Коментар

За скаут не знам но чисто новата оставия дето имах 2007ма на 20 000 счупи скорости, на 80 000 пак счупи скорости , на 100 000 окачването беше тотално заминало, постоянно имаше някакви ядове с нещо дребно, вътре до последно миришеше на евтина пластмаса, седалката беше като пейка в стар трамвай волана беше от някаква пластмаса дето ми се потяха ръцете, борд компа лъжеше с над 30 % по-малък разход и т.н. Общо взето в топ 5 на най-скапаните коли които съм карал и имал. Представям си 4х4 какво са измайсторили

P.S и с маховика и съединителя поне 3пъти го правих за 150 000 и цифрите, които споменава колегата са точно такива умопомрачителни.

Коментар

Бре..направо ме убихте.... Аз имам от старите...и нямам грижи за сега...ама знае ли човек..То си е до късмет
          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

А от Супърб има ли някой впечатления, че се оглеждам за такъв след 2009 ( с извинение за отклонението, ама нали е все Шкода ) ?

Коментар

Супърб=пасат, като всичко е на по-ниско качество където са могли да спестят. Не съм карал и не мога да ти кажа повече, но по-добре си вземи пасат поне не е с толкова ужасна визия

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                Супърб=пасат,
                За първото поколение съм съгласен, те даже си изглеждат еднакво, но втория сякаш е по-голям ( повече място отзад ) от пасат 6 .

Коментар

И оСтавията е по-голяма от гофъл но като механика е гофъл, оттам и лошото пътно поведение и постоянните проблеми. Това е похват присъщ за най-евтините марки. На базата на малка кола слагаш голяма, лошото е че при шкода това не е отразено в цената. Иначе оСтавията е голяма кола и с голям багажник, но ергономията е ужасна и големината се обезсмисля. Още ми се драйфа като се сетя как миришеше на китайски кецове вътре Като я разкарах ми предлагаха "новия" модел за 39 000лв с всички екстри което включваше: Климатик, радио, ел стъкла за тия пари се избра C4 ексклузив, с изходи 220в, старт стоп, масажи, кожа и неща дето и в топ моедла на Супърб не се предлагат. Сутиена е на 150 000 в момента и няма нито 1 дефект нищо не е сменявано по-колата и реалния му разход е с около 30% по-нисък. Да не говорим вобще за ергономия. Спрямо шкодилака сутерена е по-малък но ергономията компенсира на 100% това. Не знам за какви пари искаш да купуваш, но ако си решил да се бориш с алуминиевото окачване с безброй щангички както и с помпа дюза си вземи пасат cc, визията е много добра и вътре е доста прилично. Не знам лично на мен супърба ми е ужасно грозен и с някакъв смешен дизайн.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X