Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фиат Панда - Тотална загуба на мощност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фиат Панда - Тотална загуба на мощност

Всичко започна преди няколко дни, когато с колеги карахме в едни кални дерета. Мазна кал,постоянно 4х4 , буксуване, абе както си трябва.
    Още на път към автомивката ми направи силно впечатление,че колата някак си е загубила мощност.
    Както и да е, оставих Пандата за няколко дни,карах си другата кола и днес, когато се качих отново в Пандишпана отново забелязах очевадната липса на мощност. Разбира се, махам чисто обективното и субективно сравнение между 200 кс Ауди, което карам всеки ден и 40 кс Пандичка. Нещо не е в ред.
    Както и да е, тръгнах днес на риба на обичайното ми място на яз.Кърджали. Спускаш се по около 15 метра не особено голям наклон. Всичко беше наред,рибата кълвеше, решавам да си тръгвам и изненада! - Пандата не можа да изкачи наклона. Тук трябва да отбележа,че почти през ден съм на това място,винаги с Пандата.Никога,по никакъв начин не съм забелязвал немощ.Винаги спокойно на 2ра си го изкачвах. Но днес - Не. И на газ и на бензин - не и не. Стига до средата и умира.На място се форсира добре, но тръгне ли няма въобще мощност.Е,закачих се на едно дърво и с лебедката се самоизтеглих нагоре. На връщане - мнооого зле. Едвам върви ( отново с проби на газ и на бензин ). Майстора ми,който прави колата е в отпуска. Ясно е,че така не може да се кара, затова ако имате идеи от какво може да е тази абсолютно тотална загуба на мощност ще съм Ви наистина благодарен.
    Да уточня : Не загравя повече от 90-95 градуса. Почти не гори масло. Преди 2000 км е направен основен ремонт на двигателя ( сегменти,лагери,клапани,шлайф на глава, гарнитура на глава ). Тогава пак сменен ангренаж. Свещи,сменени преди 2 месеца.
    Моите съмнения : На първо място центровката на аванса. Възможно ли е от там да ми е проблема? На второ място - комутатор.
    Отново : това го прави и на бензин и на газ.
    Колата е Фиат Панда 1.0 4х4 1987 година.
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

От: Фиат Панда - Тотална загуба на мощност

Да не ти се е затиснало гърнето с кал?
    Защо се съмняваш в центровката, пипал ли си нещо там.
    Врътни делкото малко /като бележиш как е било/.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

От: Фиат Панда - Тотална загуба на мощност

Прехвърлен зъб на ангренажен ремък...,блокирани спирачни барабани.....,съединител/буксува/.....
      Не е зле да се премери и компресия.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X