Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi A4 Quattro

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Audi A4 Quattro

Здравейте, купих едно аЛди, но и с него влизам в категорията 4х4, защото е quattro
    Моторът е 2,5 ТДИ 180 hps. Много оплюван, вероятно има защо, но аз за сега само му се радвам.
    При обслужването майсторът твърди, че намерил паднали 2 гърбици. Според него са паднали преди много време. Не трябваше ли да ги види на компа, който включва, преди да платя колата, или са изпадали, докато той е бърникал?
    И основният въпрос е - каза, че може да карам и без тях. Имал съм още 22. Не било необходимо да бързам с ремонта. Така ли е и имам ли риск да счупя нещо повече, ако не го ремонтирам веднага?
    ОФА КБ 2.0 '95

От: Audi A4 Quattro

Така де, то ясно, че с тях по-добре, но ремонтът е около 1000лв. Спешен ли ми е този ремонт и рискувам ли да счупя нещо друго по мотора, ако не го направя веднага?
    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Кобилици ли са изпаднали?
      Обикновено свършват валовете,твоите как са?
      Имах случай на разбита хидравлика на клапаните-резултата беше пак изпаднали кобилици.
      Ако обясниш какво и е на колата може и да получиш по-компетентни мнения.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Според майстора, валовете са очудващо добре - вероятно сменяни. Отново според него кобилиците са паднали, защото са износени. За сега не мога да кажа, че й има нещо на колата. Въпросът ми беше дали е проблем да я карам така?
        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Мдаа, сега видях, че в първия пост съм писал "гърбици". кобилиците са изпадали.
          ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Често срещан проблем при този мотор,кобилиците са изпаднали от износване на самите тях,от износен раз.вал(който казваш е добре),и от проблем в хидравличните повдигачи(което спомена колегата по горе).Сега имаш два неработещи на 100% цилиндри,или един напълно неработещ.Проверете състоянието и на другите да не избягат още кончета.
            XR600R-96

Коментар

Хич не е добре да я караш така.
              Щом валовете са добре мисля че няма как да стигнеш 1000 лв.
              По спомени-хидравликата за едната глава около 200 лева,кобилиците мисля са по-малко. Като едва ли ще се наложи да смениш всичко.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

48 елемнта - повдигачи и кобилици * 12лв. + 350лв. труд. Грубо са 1000.
                ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

На мен преди време на А6 със същия проблем но с 4 счупени кобилици турбото влизаше за по 5 сек. в авариен режим. На мен ми излезе 1400 лв. но със смяна на два разпределителни валове.

Коментар

В София толкова ли няма някой друг да го погледне това ауди, преди време се бях навил да си взема едно 2,8 куатро-ръчка, но нямаше запазени екземпляри, отделно един приятел ми донесе и съединител от Германия на сгодна цена за двигатели от 2,3 до 2,8 и сега хартиса, ако има някой желаещ да ми пише на лично да не пълним тематауспех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X