Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фиат Панда Загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фиат Панда Загрява

Здравейте,колеги!
    Проблема е следния : от около месец Пандичката ( 1.0 ,45 кс, 4х4) започна да загрява много.
    Под много , визирам - показание на стрелката - около 120градуса . И това става САМО, когато се кара на по-висока предавка при по-ниска скорост.
    Например, когато я карам в гората при 2ра скорост колата загравя, при преминаване на първа и високи обороти стрелката на температурата веднага спада до нормални стойности ( около 95гр) .
    Сменени са : водна помпа преди 2 седмици , термостат, промивка на радиатор + нов качествен антифриз, смесен с дест.вода на -25 гр.
    Не надува маркучите и не харчи нито антифриз, нито масло.
    Много е странно,дори притеснително , затова сега почти не карам колата.
    Най-накрая ще я "загрея" пак така до 120 градуса ПО ПОКАЗАНИЕ , ще замеря със сонда колко е температурата на антифриза и дали въобще датчика на темп. показва коректно.
    Все си мисля,че ако тези 120 градуса са реални, то отдавна гарнитурата щеше да е избила и колата нямаше да може да се кара.
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

От: Фиат Панда Загрява

Предполагам, че двигателят е FIRE. При моделите с датчик, който индикира само прегряване (без стрелкови уред за температурата), въпросният датчик включва на около 118 гр. Т.е. при такава температура двигателчето трябва да се води "прегряло". Друг е въпроса колко точни са уредите. Сигурен ли си, че не смуче въздух отнякъде (в охл. с-ма) и все пак не надува макар и малко маркучите? На "гърба" на водната помпа има едно гумено уплътнение - към металната тръба. Може да бъде източник на подобни неприятности и е хубаво да се смени - четири лева струва и работа за минути.

Коментар

Имало е случаи , поради корозия да се увеличи разстоянието между турбинката и корпуса.Следва намаляне на дебита и неефективност на охладителната система. Но си прав-повери дали не "лъже" за температурата , пък после всичко останало. Успех! п.с. Двигателят би трябвало да е 156А 246
      Последно редактирано от jeko47; 18-05-13, 11:00. Причина: заради п.с.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не оставаше време да погледна Пандата и я бях "зарязал" в гаража. Сега обаче тя вече е отново готова за гората! Оказа се дефектирал датчик за температурата. Със смяната на нов, веднага температурата си застана на място. Благодаря на всички, отзовали се.Темата може да се заключи.
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X