Обява

Свий
Няма добавени обяви.

REXTON 2.7 XDI ремонт кардан ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• REXTON 2.7 XDI ремонт кардан ???

Здравейте. Проблема е следния- Когато включа да върти и предното(4High) колата тресе, това се усеща по силно над 60 km/h.
    Отидох на сервиз и след прехледа казаха, че са износени шлиците на предния кардан. Имам 2 вариянта за ремонт: или нов кардан - към 600 лева, само кардана + още 30-40 за смяната, или да се отремонтира този като се сменят и балансират шлиците, което се извършва в "Технокардан ЕООД" в Кубрат. Втория вариант излиза около 300 лв. всичко. Някои правил ли е такъв ремонт и какъв съвет може да даде?

От: REXTON 2.7 XDI ремонт кардан ???

Не мога да дам мнение относно ремонта, но от чисто любопитство се интересувам какъв зор толкова е видял тоя кардан, че да износи шлиците до такава степен? Колата е парт-тайм ако не се лъжа. Къде я пробва с над 60 км/ч при включен преден мост?
    П.П. Предполагам, че четирите гуми гуми на колата са еднакви и с еднакво налягане ....
    Последно редактирано от kuzdov; 18-01-12, 16:21.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Не мога да дам мнение относно ремонта, но от чисто любопитство се интересувам какъв зор толкова е видял тоя кардан, че да износи шлиците до такава степен? Колата е парт-тайм ако не се лъжа. Къде я пробва с над 60 км/ч при включен преден мост?
      П.П. Предполагам, че четирите гуми гуми на колата са еднакви и с еднакво налягане ....
      Aми именно не е видял зор, и аз се учудих, купена е от Ратола колата, чисто нова преди около 6 години. От тогава я карам само аз, рядко съм включвал да задвижват всички гуми, само при поледица и сняг когато не мога да разчитам само на задното. Пазя я, използва се за шосе, за дова и аз се учудих, очаквах да е нещо лагер, каре или де да знам... С чисто нови зимни гуми съм , балансирани, с еднакво налягане, ама то се усеща че не е от гумите. Пробвах я и с 60, 80, 90 но си вибрира предницата.

Коментар

Въпроса на kuzdov както и моя е, къде успя да вдигнеш 90 км/ч с зацепен преден мост ?
        Това е една доста добра причина за проблема.... може би...

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
          Въпроса на kuzdov както и моя е, къде успя да вдигнеш 90 км/ч с зацепен преден мост ?
          Това е една доста добра причина за проблема.... може би...
          Е че това проблем ли е!!!На Теракан много кратно съм го включвал при скорост 80км в час,като след това карам с 100км.
          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

На сух път е проблем . Въпреки всичко, силно се съмнявам причината за вибрацията да е в шлиците. По-вероятно е някое каре да е ръждясало и да затяга. Тия юнаци не можаха ли да вдигнат колата на подемник и с включен преден мост да се види кое вибрира?
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Със сигурност е от шлиците.Сменил съм поне 7-8 кардана на Rexton,Musso и Korando.Шлиците са кашкавалени.
              Кардан закупен от Ратола и редовно гресиран предаде богу дух след 2,5г.Ремонта изглежда разумно решение.

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                Е че това проблем ли е!!!На Теракан много кратно съм го включвал при скорост 80км в час,като след това карам с 100км.
                На асвалт - да, на сняг - не.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                  Със сигурност е от шлиците.Сменил съм поне 7-8 кардана на Rexton,Musso и Korando.Шлиците са кашкавалени.
                  Кардан закупен от Ратола и редовно гресиран предаде богу дух след 2,5г.Ремонта изглежда разумно решение.
                  Ами ако има вариант за изработка на фланците с шлиците в завода, сигурно наистина е по-добрия вариант вместо да се сменя един боклук с друг.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
                    На асвалт - да, на сняг - не.
                    Това ми е известно и въпреки това ако се движиш в права линия на сухо не мисля че е проблем.Колегата е споменал преден кардан,къде има шлици там?
                    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Ами ако има вариант за изработка на фланците с шлиците в завода, сигурно наистина е по-добрия вариант вместо да се сменя един боклук с друг.
                      Да, и доста по евтин. Ако някой е правил такъв ремонт да каже мнение за Кубрат или някоя друга фирма.
                      Иначе на дълго го включвам само при сняг, както писах по горе или за кратък момент ако е необходимо... То сега си работи- и бавни и бързи, но тресе и когато го включа при тръгване дори се чува някакво пристъргване за около 2 сек.

Коментар

Тресенето как да е - приемам, че може да е от шлиците. Ама скрибуцане от там нещо не ми се връзва. Иди в някой от форумните сервизи да хвърлят един поглед. Може да ти спестят сериозни разправии и разходи.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Не само скрибуца ами даже изцяло превърта.Несъм много силен с видео техниката но ще се пробвам да направя един видеоклип.
                          Ако успея ще чуеш какви звуци издава превъртял кардан на Rexton!

Коментар

Любопитен съм да го видя не, че не ти вярвам. Вероятно прозвището "Ректум" на това чудо на техниката е напълно заслужено, да ме прощава собственика...
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

http://vbox7.com/play:b222f42f56 За съжаление това са възможностите на телефона.Но звука е хубав.
                              Утре нов опит с фотоапарат.Приятно слушане!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X