Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запецна ми волана - Аро10

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Запецна ми волана - Аро10

Здравейте,

преди 20 мин ми блокира волана. Карах на двойно бързи в кал. Излязох от калта на асвалт, навих пълен десен за да обърна и волана засече. Разтоварих пътниците, опитах се да изправя - нищо. Не можех да изключа и двойното нито от лоста нито от главините(не са автоматични, зацепва се ръчно, има или напълно изключено или напълно включено). Изритах лявата гума на дясно и се оправи. След това се прибрах без проблем до в къщи. До сега не се е случвало подобно нещо, нямаще звуци от чупене или каквото и да е подобно. Единственият по-странен звук беше от приплъзване на предните гуми. Нямам междинен диференциял, зацепва директно. Няма блокажи на диференциалите, но са с повишено триене.

Някакви предложения къде да търся проблема?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Re: Запецна ми волана - Аро10

Според мен проблема е в кормилната кутия

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
      Според мен проблема е в кормилната кутия
      Щом не е можал да изключи и предното значи има някаква връзка... си мисля?! Обаче пък каквото и да блокира - раздатка или преден диф, защо няма да ще да се върти волана?!?

Коментар

Аро-то не е ли с полуоски отпред(не с твърд диф)?-може проблема да е в полуоските-каретатаА и щом е изритал лявата гума и се е оправило-значи проблема трябва първо в каретата да се търси

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
          Аро-то не е ли с полуоски отпред(не с твърд диф)?-може проблема да е в полуоските-каретатаА и щом е изритал лявата гума и се е оправило-значи проблема трябва първо в каретата да се търси
          С полуоски е отпред. Две еднакви. Диференциалът е в средата. Раздатката няма какво да и блокира - там са само зъбни колела - твърдо зацепени. Мръднах колата половин метър на пред докато не можеше да завива, движеше се, нямаше нищо блокирало по предавките, но това не помогна да освободи двойното или волана. Според мен ако някое каре беше скапано преместването напред щеше да го дочупи. Около колата имаше оше 4 човека, никой от тях не каза да е чул чупене или нещо подобно.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Моят съвет е първо да прегледаш хубаво каретата отпред.Пробвай навий пълен ляв или пълен десен и завърти джипката в кръг с нормална газ/не много бързо/и виж дали ще направи пак тоя номер.Не мисля че може този проблем да е от раздатката или дифа.Те нямат общо с волана-дори и да има проблем в тях-волана ще се въртиУспехи и дано съм ти помогнал-въпреки че Аро съм карал 2-3 пъти и то не Аро 10.

Коментар

и аз мисля че проблема може да е от каретата.или от дифа.

Коментар

В същата ситуация скъсахме две леви предни карета и една дясна задна полуоска и то в рамките на 1 година .Добре че го продадох , че и новия стопанин два пъти къса задна полуоска.То и другите джипове "затягат"на пълен завои с включено 4х4 но не се трошат като АРО 10 .Ти си спрял на време иначе става сложно полуоски няма даже и в Румъния АРО 10 било спряно от производство голямо търсене падна накрая намерихме в Букурещ предни по 143 евро а задна втора употреба за 30 евро.По принцип АРО 10 има тежак волан пък като "затегне" джипа съвсем не може да се върти.
                Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
                "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

Воланът по принцип е много лек. Според май колега причината е в секротната кутия. Жигулуте имали подобен проблем когато се износи червяка или се счупи някой от ограничителите. Когато имам време ще преслушам кутията.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X