Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Unimog 404 300td

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Unimog 404 300td

В изблик на момчешки авантюризъм току що капарирах това:
    Expedition Unimog 404 300td

Мисля да го използвам за една дълго отлагана пътна екскурзия до Индия, Непал, Тибет, Бутан и околията.
    Говорих надълго и нашироко със собственика - има един куп резервни части към кемпера. По отношение на разход - при 50% черно, 50% асфалт - 17/100 дизел. Максимална скорост - 100-105км/ч, крузерска - 85 км/ч.

Кажете си мнението по отношение на поддръжка, издържливост на различни атмосферни условия и снабдяване с резервни части. Тук попрочетох някои неща, главно свързани с мостовете, но въпроса ми е главно насочен към части за реуларна поддръжка - съединители, притискателни дискове, лагери, накрайници. Двигателя е om617, така че ремъци и филтри са ясни...

От: Unimog 404 300td

В Сандански срещу бърза помощ има един такъв. Незнам дали се продава. Кабината е с бризентов покрив а назад е дървена карусерия.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Супер е!!! Мечта просто!!! Чул съм че са много здрави,но то си зависи от конкретния екземпляр.
      Като свърши екзкурзията, ще го пускаш ли на продажба???
      Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
      ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Завиждам ти, братче....
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Сладур!

Аз имам два по-големи и доста работа отнасят! 105 км/ч е възможна с overdrive и то в много редки случаи. Нормално си се друска с 85-90 км/ч. 17 л/100 км е доста оптимистично, но все пак моите са по-големи. Ако Ви трябва помощ за резервни части и поддръжка, обадете се.

Всичко добро

Т
          Good guys drive Land Rovers!

Коментар

За тия допотопни двигатели се смята че по ремонтопригодност са на второ място, след лопатата. Смята се, че могат да бъдат убити само от много начинаещ и злобен юзер.
            Камиона е проектиран и произведен за тежка работа. Веднъж като му смениш консумативите и разните гумени маркучи, после сигурно трябва да му возиш само масла и другите води. Щом ще ти е за мирна разходка.

Коментар

Честито колега и много безаварийни километри . Двигателят наистина е много здрав имах същият само че без турбината зиме лете е чакмак от четвърт пали , единственият ми въпрос защото така и не разбрах е има ли хидравлика на волана ?

Коментар

Благодаря на всички за поздравите, но ги приемам чак когато го паркирам в двора си

Екскурзията е предвидена за края на лятото, с връщане 3-4 месеца по-късно (евентуално) След това нямам никаква идея на какъв акъл ще съм...
                Пътуването към Белгия за кемпера ще е края на този месец, поради иначе високите цени на самолетните билети. Връщането ще е на костенурката В този ред на мисли и на мен 17/100 ми се струва оптимистично, но имам 2200 км до България, през които ще му разбера всичките кусури

Има хидравлика и волан от 406-ца, доколкото разбрах от разваления английски на собственика.
                Дава го и с пълен ремонтен спирачен комплект

Коментар

М ... Значи добави 2 - 3 000 лева за семеринги и гайки. Какво още ще изскочи - божа работа.

Коментар

Извинявай, Стефане - не разбрах какво имаш предвид? 2-3000 лв за ремонт или за поставяне?

Коментар

Извинете ме , не искам да спамя темата за Унимога, на мен също ми е любимец, но този индивид няма равен - http://www.youtube.com/watch?v=42P93B_GzGA
                      FIAT Doblo SX

Коментар

Братче, карай с кеф! УНИМОГ ми е мечта от дете. Автомобил без аналог в Света.
                        И аз съм замислил една експедиция до Монголия някой ден с Унимог, надявам се тая година да си го купя вече, щото откачам!
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

За ТО. Техническо Обслужване. Като започнеш да сменяш маслата, лагерите, ремъците, маркучите, ще заизскачат и други дреболии.

Коментар

Това е джакпота.
                            Аз мисля,че консумативите ще са около 1500макс.
                            ПАВКО
                            0888802068

Коментар

Браво, уникален автомобил. Тук (в Разград) има един - направо като го гледам ми радва окото.
                              Мисля, че по-добре да го докараш с платформа отколкото да приключенстваш през зимата през Европа
                              Samurai Gemax

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X