Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рамката с предните стъкла...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рамката с предните стъкла...

Здравейте колеги, днес започнах нещо, което се каня да направя от много време- да си сменя предните стъкла. Старите са доста издраскани и "наплюти" с електрожен и флекс. Който е карал нощем и на залез с подобни стъкла ще ме разбере.
    Изчаквах да ми изтече прегледа и винетката та да остане само един стикер за преместване. И днес свалих малката рамка с предните стъкла. Винтчетата естествено не могат да се отвият и някои се скъсаха, някои с флекса..... и дотук Всичко е ръждясало и не мърда. Подозирам, че рамката е на две части, които трябва да се "извадят" една от друга, като сечащата равнина е пепендикулярна на равнината на стъклата и успоредна на дългата им страна, но не съм сигурен.
    Някой знае ли как се разглобява тази рамка? И ако не успея да я разглобя може ли да се намери такава рамка отнякъде?
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

До: Рамката с предните стъкла...

На "Джип4о" съм възстановявал рамката, не вярвам твоята да е по-сложна
    Сваляш, носиш, режем, изхвърляме .........исках да кажа оправяме Няма начин, да няма начин
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да си намериш нова рамка е голям късмет. В София има стъклари, които изрязват по мостра от триплекс. Ако имаш нужда ще ти дам телефон за връзка. Аз правих такъв ремонт вече. Като извадиш старите стъкла, запази няколко парчета от уплътнението им. След ремонта на рамката, аз поставих стъклата само с по 4-5 мм дълги парченца от старото уплътнение на всяка страна - колкото да е добре разположено и фиксирано спрямо рамката. После запълних със силикон без да се опитвам да го оформям. След като засъхна, изрязах излишното и се получи перфектен резултат. Рамката бях боядисал предварително. Най-много тази рамка гние в долната си част, където се стича водата от стъклото и калпавотоо гумено уплътнение я пропуска до небоядисания метал отвътре. Затова аз грундирах, боядисах и тогава залепих стъклата със силикон. Дано не ми се налага да ги сменям. Успех!
      0886 854 174

Коментар

Ванка какъв триплекс? Аз си имам стъкла. Просто искам да разглобя рамката( без да я режа засега). В момента съм напръскал със спрей за ръждиви болтове там около болтчетата( дето си мисля, че се дели) и утре ще пробвам с чука. Ако не стане ще мисля за предложението на Дядо Владо.
        Да наистина и моята доста е изгнила в долната си част. Направо има дупки отвътре.

Коментар

Ти си реши кои стъкла са по-добри. Тези ги правят за по тридесетина лева.
          0886 854 174

Коментар

Аз вложих 5 дни труд докато направя от две изгнили в долната част рамки една. Голяма играчка ви казвам.Ползвах двете здрави горни части, събрах ги челно (по оригиналния начин)получи се, но за всеки случай изработих от ламарина по една допълнителна "рамка" от двете страни и ги притегнах в сандвич с ботлчета 5мм.Много е важно да успееш да запазиш здраво гуменото уплътнение при демонтажа му. Разглобяването става чрез измъкване на горната "Ш-образна част" от долната.Двете са свързани чрез три правоъгълни плътни профила застопорени с 4мм болчета, които обикновенно са толкова ръждясали ,че се късат при всички случаи.
            Последно редактирано от t72; 23-02-10, 22:51.

Коментар

Ето и малко снимки на това което се получи.

Коментар

Здравейте,
                Миналото лято сменях стъкла на моята газка.Рамката се разглабя на две части.Не може да не личи сглобката.Държат я по 2 винта от двете страни и 1 долу по средата.Имах голям проблем.Направиха ми в Габрово нови триплексни стъкла.Махнах старите вътрешни уплътнители.Сложих новите стъкла и сглобих рамката,като сложих в долната и част и от едната страна дебело около 2 мм залепващо фолио.После отпред набих не много силно най-тънкото уплътнение за ПВЦ дограма.Стана перфектно.На сутринта ужас.И двете стъкла спукани.И тогава минах на варианта със силикона.Разглобих я,нови стъкла и силикон.До сега нянам проблеми.Стъклата не са скъпи.По 30 лв. бр.

Коментар

Ето
                  Прикачени файлове

Коментар

Това със спукването на стъклата може да го сподели и Мишо Петков. Причината според мен е именно в поставянето обратно на старото уплътнение отвън на рамката. Първо е много трудно, защото се е втвърдило и второ, то не ляга точно както е било преди свалянето му. Рамката много трудно ляга в тръбната рамка и напреженията спукват стъклата. Както виждам, Георги не го е свалял , а само го е срязал в местата на разделяне на двете половини, т.е. не е правил някаква защита от корозия по външния канал. Аз не успях изобщо да вкарам моето старо уплътнение обратно и реших проблема така -
                    Сечението на тази част от уплътнението, която влиза в рамката е триъгълно/лястовича опашка. Изрязах до средата на сечението тази част, която е откъм външната страна на рамката и вкарах силикон в канала на рамката. Монтирах го и избилия навън силикон изрязах след като изсъхна. Така защитих канала от корозия - първо е грундиран и боядисан и второ, силикона гарантира херметичност именно от страната на постъпване на водата.
                    0886 854 174

Коментар

Това е зглобката:
                      Прикачени файлове

Коментар

Благодаря точно тези снимки ми трябваха. Довечера ще се опитам да я разглобя.

Коментар

Аз старото външно уплътнение го бях изхвърлил отдавна и карах дълго без него. Проблема се появи като го сложих, защото нямах гайката по средата и на сутринта се спукаха и двете стъкла. Върнах оргиналните, като ги залепих със силикон, но са много наранени. Трябва да ги сменям.
                          Когато нямаме това, което ни трябва,
                          ни трябва това, което имаме!

Коментар

http://www.russianspares.com/catalog...roducts_id=177 А ми май скъпа

Коментар

Внимавай като напъваш да измъкнеш горната от долна метални части да не ги деформираш,че после не лягат добре в външната рамка. Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X