Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карданна лебедка за Газ-69

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карданна лебедка за Газ-69

Колеги ,от много време се каня да кача снимки на лебедката на моя джип.Тя се намира над задния мост и въжето излиза отпред.Силата зависи от редуктора на лебедката.В момента този спокойно къса въже 10мм при натоварване,и последния ,подвиг и беше че извади Тойота Рънер,странично по склона на горе.Управлява се с ъс скоростите,1-ва,2-ра,3-та набира и на задна размотава.http://www.album.bg/slavi.exstrem/

До: Карданна лебедка за Газ-69

Колега подхвърли повече информация де.Кардана се закача когато потрябва или е постоянно зацепена.

Коментар

Извода е от раздатката,и си има кардан от лебедката до раздатката.тъй като нямам Ком,имам капак между седалките и при нужда закачам кардана към фланеца на извода,За вбъдеще там ще монтирам скорости от москвич за да стои на изклю'чена по време,на движение ,и да се включва когато има нужда.

Коментар

Колега, можеш ли да качиш снимки на редукторчето, което си хванал за раздатката, което предава движението към лебедката? Дай повече инфо за самото редукторче - ти ли си го правил или ги има готови. Ако ги има готови, откъде можем да си ги закупим.
        Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

Да, щеше да казваш и за вала...
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Вала се намира в раздатачната,и трябва да я разглобя.Отзад се вижда само фланец,за кардан.Не се продава,преди много години ми го направиха в един завод.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Вала се намира в раздатачната,и трябва да я разглобя.Отзад се вижда само фланец,за кардан.Не се продава,преди много години ми го направиха в един завод.
              Като отворих раздатката най-лесният начин да изкараш въртящият момент е от първичната ос, която отзад завършва с лагер, който е затворен с едно капаче. На тази ос, ако и се направят шлици за фланец става за лебедка, но проблема е съединителят, защото всеки път да монтираш кардана е малко кофти.
              Моля, колегите, който имат опит с карданните лебедки на руските камиони да кажат там как става зацепването, на мен ми се върти в главата зацепването да е от макарата на лебедката.
              Румене, колко е предавателното число на твоя редуктор ??

Коментар

На Румен е точно от първичния вал на раздатката, оргиналния вал е къс, при него е направен друг по дълаг точно с шлици за фланец.
                Точно това е интересното какви са размерите на тази част от вала която е различна от стандартния.

За зацепване и аз съм си мислил но трябва да са два вала, да има муфа,лагери, вилка, всичкото да е в някакъв кожух и не е много порсто.
                Бях го намислил да се ползва валчето с муфата за предния мост от тази раздатка като първичния се преработи в края, като предния край на изходящия за задния мост.
                Идеи много но още не е стигнало до реализация...

При камононите си има КОМ с три положения и той се зацепва за първичния вал (или межднинния при някои) на скоростната кутия, също така и той обръща движението.
                Включен КОМ задейства лебедката при пускане на съединителя.
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Колеги някой може ли да пусне някой друга снимка на това чудо искам да го видя
                  Газ 69 2.4i
                  Густо майна, пътят свърши !!!
                  GSM: О895 7О6О59

Коментар

Ети и един руски вариант със собствен лост за вкл. и изключване. Някой наема ли се с изработката му? Монтира се на мястото на капака на нашата раздатка.
                    Прикачени файлове
                    0886 854 174

Коментар

При Пламен имаше един,не ми върши работа извода за кардана идва много високо,ще закача в гредата на купето .АКО ЛЕБЕДКАТА Е ОТГОРЕ НА ШАСИТО И КАРДАНА МИНАВА ,ПРЕЗ купето ще стане,но ако искаш всичко да е отдолу не става.

Коментар

При Пламен имаше един,не ми върши работа извода за кардана идва много високо,ще закача в гредата на купето .АКО ЛЕБЕДКАТА Е ОТГОРЕ НА ШАСИТО И КАРДАНА МИНАВА ,ПРЕЗ купето ще стане,но ако искаш всичко да е отдолу не става.

Аз имам такъв където си виждал. Ония ден набавих и редуктор. Ще набавя още малко железа и скоро ще имам и аз лебетка
                        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

За Уаза може и да идва малко по ниско но на Газ не върши работа.А за теб съм сигурен че ще го направиш по-добре от моята.

Коментар

Колега, има ли го все още този редуктор и на каква цена? На мен ми трябва за УАЗ 452 - бордова.
                            Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

Ще пробвам на моята газка да изведа вал над пода,не за лебедка,ще качвам мачта на сонда,привода ще се мъча да взема по този начин.Мислех да я качвам на Патрол,но там не съм проучил може ли да се изведе вал.
                              На волгов мотор,интересува ме,някой турбо слагал ли е,няма ли заводски,руски китове вече ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X