вчера реших да сменя тампоните на ресьорите но тези които бях купил (уазкови) не станаха,идват по големи.от каква марка да търся които ще паснат.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тампони за ресьорите
Свий
X
-
До: Тампони за ресьорите
И аз сега ще ги сменям! Има ресьори с по големи уши на тях стават тампони от уаз като се скъсява дължината , а има и ресьори с по малки уши на тях стават тампони от москвич! На големите уши диаметъра е 36мм!
Аз мисля да сложа селенови втулки томпоните ги сменям всяка година!
Георги Василев е сложил маслени втулки от мерцедес 124 но ми идва доста скъпичко с тях!Иван Сапунджиев
УАЗ 31512
0888677388
Коментар
-
Първоначално публикуван от nonkos Преглед на мнениеИ аз сега ще ги сменям! Има ресьори с по големи уши на тях стават тампони от уаз като се скъсява дължината , а има и ресьори с по малки уши на тях стават тампони от москвич! На големите уши диаметъра е 36мм!
Аз мисля да сложа селенови втулки томпоните ги сменям всяка година!
Георги Василев е сложил маслени втулки от мерцедес 124 но ми идва доста скъпичко с тях!
а селеновите втулки от каква марка са и пасват ли
Коментар
-
Селенови втулки има подобни от Хънтър само че трябва да се направи външна втулка или да се смени втулката на ухото на ресьора като се направи нова с подходящия размер!!!
Поздрави!!!!!Иван Сапунджиев
УАЗ 31512
0888677388
Коментар
-
Те май много не се усукват, а ако става дума за тези от предницата (стабилизиращата щанга) ми се струва че пак ще са консуматив и вътрешно са за 16мм болт ако не се лъжа.
Дай да разчепкаме това, кои са тия селенови втулки( тези или големите дето са 4броя)?Случайни хора УАЗ не карат
Коментар
-
Четейки постовете в темата ми идва на акъл дали не е възможно гумените втулки на ресьорите да се заменят с тефлонови или полиамидни?Щом тези материали издържат на триене, защо да не могат да заместят гумените/каучукови/ втулки.088пет16пет3пет7
Коментар
-
Първоначално публикуван от w.krumoff Преглед на мнениевтулки на ресьорите да се заменят с тефлонови или полиамидни?
Иначе определено ще е по-здраво.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеГумените втулки обират вибрации, незнам тефлона как ще се справи с това и дали няма да се отрази по някакъв начин.
Иначе определено ще е по-здраво.)разликата между двата тампона е голяма!.Моите впечатления са ,че тези тампони стават ,само ,че цената е малко висока и мисля към 110-120 лв.се възваше материала за целия джип,а отделно трябва и стругар.Едно време са се замеряли с тях по заводите ,но сега трябва да се копуват
ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеГумените втулки обират вибрации, незнам тефлона как ще се справи с това и дали няма да се отрази по някакъв начин.
Иначе определено ще е по-здраво.0886 854 174
Коментар
-
Първоначално публикуван от steev69.bg Преглед на мнениеЗдравейте!Ето аз с какво карам,за сега пробно, но други преди мен са го изпробвали и СТАВА!Това е снимка на тампони поставени по едно и също време ,като черния е руски гумен тампон,а зеления е тампон който се използва при пресите и е доста издръжлив ,материала е FIBROFLEX(или така се казва фирмата производител)разликата между двата тампона е голяма!.Моите впечатления са ,че тези тампони стават ,само ,че цената е малко висока и мисля към 110-120 лв.се възваше материала за целия джип,а отделно трябва и стругар.Едно време са се замеряли с тях по заводите ,но сега трябва да се копуват
ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!
Коментар
-
А ето и разликата между руските гумени и ментетата които се продават масово по магазините!От ляво е ставащият според мен тампон ,а от дясно е ментето -много трудно се реже руския,много еластичен и мек ,а ментето се реже ЛЕСНО и е мното твърдо,но според мен зелените имат голямо предимство!На ментето се виждат бели петънца -просто някакъв пълнеж!?!ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар