Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тампони за ресьорите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тампони за ресьорите

вчера реших да сменя тампоните на ресьорите но тези които бях купил (уазкови) не станаха,идват по големи.от каква марка да търся които ще паснат.

До: Тампони за ресьорите

Mисля от Москвич но не съм 100% сигурен За Жук/Ниса, Волга 21 и Победа са идентични
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

И аз сега ще ги сменям! Има ресьори с по големи уши на тях стават тампони от уаз като се скъсява дължината , а има и ресьори с по малки уши на тях стават тампони от москвич! На големите уши диаметъра е 36мм!
      Аз мисля да сложа селенови втулки томпоните ги сменям всяка година!
      Георги Василев е сложил маслени втулки от мерцедес 124 но ми идва доста скъпичко с тях!
      Иван Сапунджиев
      УАЗ 31512
      0888677388

Коментар

Първоначално публикуван от nonkos Преглед на мнение
        И аз сега ще ги сменям! Има ресьори с по големи уши на тях стават тампони от уаз като се скъсява дължината , а има и ресьори с по малки уши на тях стават тампони от москвич! На големите уши диаметъра е 36мм!
        Аз мисля да сложа селенови втулки томпоните ги сменям всяка година!
        Георги Василев е сложил маслени втулки от мерцедес 124 но ми идва доста скъпичко с тях!

а селеновите втулки от каква марка са и пасват ли

Коментар

Селенови втулки има подобни от Хънтър само че трябва да се направи външна втулка или да се смени втулката на ухото на ресьора като се направи нова с подходящия размер!!!

Поздрави!!!!!
          Иван Сапунджиев
          УАЗ 31512
          0888677388

Коментар

Те май много не се усукват, а ако става дума за тези от предницата (стабилизиращата щанга) ми се струва че пак ще са консуматив и вътрешно са за 16мм болт ако не се лъжа.
            Дай да разчепкаме това, кои са тия селенови втулки( тези или големите дето са 4броя)?
            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Четейки постовете в темата ми идва на акъл дали не е възможно гумените втулки на ресьорите да се заменят с тефлонови или полиамидни?Щом тези материали издържат на триене, защо да не могат да заместят гумените/каучукови/ втулки.
              088пет16пет3пет7

Коментар

Първоначално публикуван от w.krumoff Преглед на мнение
                втулки на ресьорите да се заменят с тефлонови или полиамидни?
                Гумените втулки обират вибрации, незнам тефлона как ще се справи с това и дали няма да се отрази по някакъв начин.
                Иначе определено ще е по-здраво.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                  Гумените втулки обират вибрации, незнам тефлона как ще се справи с това и дали няма да се отрази по някакъв начин.
                  Здравейте!Ето аз с какво карам,за сега пробно, но други преди мен са го изпробвали и СТАВА!Това е снимка на тампони поставени по едно и също време ,като черния е руски гумен тампон,а зеления е тампон който се използва при пресите и е доста издръжлив ,материала е FIBROFLEX(или така се казва фирмата производител)разликата между двата тампона е голяма!.Моите впечатления са ,че тези тампони стават ,само ,че цената е малко висока и мисля към 110-120 лв.се възваше материала за целия джип,а отделно трябва и стругар.Едно време са се замеряли с тях по заводите ,но сега трябва да се копуват
                  Прикачени файлове
                  ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Аз мисля да опитам с полиамид,но на обиците ще оставя гумените,тъй като там по-бавно се износват по пътя на логиката има възможност за обиране на вибрациите в случая на 50%.
                    088пет16пет3пет7

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                      И още нещо - когато едното колело на моста виси, а другото е максимално свито, гумените тампони позволяват на осите да ги смачкат повече и по-малко да усукват листовете на ресьорите и съответно по-малка е вероятността да се счупи главният лист. А те се чупят сравнително лесно. Дали този материал е така еластичен като гумата? Ако е с твърдостта на тефлона според мен е неподходящ.
                      0886 854 174

Коментар

Първоначално публикуван от steev69.bg Преглед на мнение
                        Здравейте!Ето аз с какво карам,за сега пробно, но други преди мен са го изпробвали и СТАВА!Това е снимка на тампони поставени по едно и също време ,като черния е руски гумен тампон,а зеления е тампон който се използва при пресите и е доста издръжлив ,материала е FIBROFLEX(или така се казва фирмата производител)разликата между двата тампона е голяма!.Моите впечатления са ,че тези тампони стават ,само ,че цената е малко висока и мисля към 110-120 лв.се възваше материала за целия джип,а отделно трябва и стругар.Едно време са се замеряли с тях по заводите ,но сега трябва да се копуват
                        Вчера смених удължените обици отпред и поставих нормални ,като едновремменно с това е време да установя износването на тампоните!Сложени са по едно и също време,преценете за състоянието сами!
                        Прикачени файлове
                        ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

А ето и разликата между руските гумени и ментетата които се продават масово по магазините!От ляво е ставащият според мен тампон ,а от дясно е ментето -много трудно се реже руския,много еластичен и мек ,а ментето се реже ЛЕСНО и е мното твърдо,но според мен зелените имат голямо предимство!На ментето се виждат бели петънца -просто някакъв пълнеж!?!
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от Светозар Стеев; 01-11-09, 21:15. Причина: Добавяне

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X