Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как смятате ? проект

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как смятате ? проект

Значи,имам двигател с направен основен ремонт от опел 1.4 но с бутала на лада,тоест към 1.5 е в момента.Правил го е човек който постоянно прави основни ремонти.Към двигателя е направил преходен фланец за ладова скоростна кутия. В момента двигателят на газката е волгов,харчи 17 на сто газ.Смятам някой ден да сложа опеловият със ладовата скоростна кутия.
    Какви биха били плюсовете,а и може би и минуси да изскочат ?

До: Как смятате ? проект

Няма смисъл, слабичък е!

Коментар

и аз мисля, че ще дойде слабичък се пак 17 на 100 газ не е много при мен е доста повече
      Газ 69 2.4i
      Густо майна, пътят свърши !!!
      GSM: О895 7О6О59

Коментар

+1. Не си струва разправията. Някой японски дизел от джип - да, това - не.

Коментар

Наистина е слаб.Слагат от Мерцедес дизел

Коментар

Е това не го бях чувал...1,4опел....не си заслужава според мен хич, ама ако те чопли отвътре
            По-добре да харчи ама да върви, така и така няма да му правиш повече от 2-3хиляди км на година можеби
            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Ако искаш да не ти се смеят с газката,а и да не срамиш останалите гаскаджии,не го слагай този мотор.Това е типичен бързооборотен мотор и скорости,икономия няма да има.Ако искаш икономия в гората сложи по-силен мотор ,който ще го караш на по малки обороти и икономията е налице./хората не карат текезесарки заради икономията а заради тръпката,според мен./

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                Ако искаш икономия в гората сложи по-силен мотор ,който ще го караш на по малки обороти и икономията е налице

Idei,predlojeniq?
                Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Недей!!!Този мотор е як,ще счупи нещо по трансмисията.Виж,там,имаше една Корса 1,2 или 1,0,трицилиндрова,зЕми мотора,ама и с него е опасно...с Трабантов няма ли да стане?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    Недей!!!Този мотор е як,ще счупи нещо по трансмисията.Виж,там,имаше една Корса 1,2 или 1,0,трицилиндрова,зЕми мотора,ама и с него е опасно...с Трабантов няма ли да стане?
                    Опитваш се да демонстрираш чувство за хумор,но наблегни и на качеството де

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Ако искаш да не ти се смеят с газката,а и да не срамиш останалите гаскаджии,не го слагай този мотор.Това е типичен бързооборотен мотор и скорости,икономия няма да има.Ако искаш икономия в гората сложи по-силен мотор ,който ще го караш на по малки обороти и икономията е налице./хората не карат текезесарки заради икономията а заради тръпката,според мен./
                      Значи,смятам че теглото ще падне със сто килограма,което ще се отрази на поведението .Волговият мотор е морално остарял мисля ?
                      А и пет скорости са си опция.Че ще се смеят газкаджиите,- да , но това не може да е довод. Сега за сега разработката е теоретична.
                      Колко е въртящият момент на волговият мотор,този с Д , динамичен тоест?

Коментар

Не, работата е друга. Работата и разправията по смяната на мотора и регистрацията му са ОГРОМНИ. Това е просто малък бързоходен бензинов мотор, който няма да ти даде нищо ПРИНЦИПНО повече от сегашния. Не си струва.
                        Старите петцилиндрови мерцедесови дизели също са слаби и тежки. Единственото им достойнство е че не се чупят и се ремонтират лесно. ГАЗ-53 е нещо, но трябва да го набуташ силно назад, заради теглото. Това е огромна работа с преправяне и на кабината освен на моторния отсек.
                        Това, от което има смисъл, е да сложиш дизел с неговата си кутия, но тойота или исузу. И то от джип, не от шосейна бегачка. Иначе или ще трябва да го държиш постоянно на максималните му обороти, или няма да можеш да го управляваш на ниските и ще затъваш повече отколкото със сегашния, защото ще буксуваш често.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Не, работата е друга. Работата и разправията по смяната на мотора и регистрацията му са ОГРОМНИ. Това е просто малък бързоходен бензинов мотор, който няма да ти даде нищо ПРИНЦИПНО повече от сегашния. Не си струва.
                          Старите петцилиндрови мерцедесови дизели също са слаби и тежки. Единственото им достойнство е че не се чупят и се ремонтират лесно. ГАЗ-53 е нещо, но трябва да го набуташ силно назад, заради теглото. Това е огромна работа с преправяне и на кабината освен на моторния отсек.
                          Това, от което има смисъл, е да сложиш дизел с неговата си кутия, но тойота или исузу. И то от джип, не от шосейна бегачка. Иначе или ще трябва да го държиш постоянно на максималните му обороти, или няма да можеш да го управляваш на ниските и ще затъваш повече отколкото със сегашния, защото ще буксуваш често.
                          Благодаря,това са разумни доводи,биваше да ги чуя.В талона пише - "без номер на двигателя" тоест въпроса с регистрацията отпада.Въпроса за труда също,защото няма да се мъча аз.Въпроса ми е чисто теоретически,но забравих да вметна, че мисловният напън иска да осветли само поведението по сравнително равни пътища,тоест да кажем авторът няма нито за тръпка,нито за цел да се завира зорлем в гората. Все пак с този двигател тон и сто Аскона се движи със 140 ,газката мисля е тон и половина,с този двигател и скорости би станала тон и четиристотин, и от нея ще се желае не повече от 90 км.ч.,смятам че мощност има и да остане. Как виждаш разхода в тази комбинация.Пак да повторя,че чисто теоретично подхождам към това аналитично мисловно упражнение,просто ми е интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от To6o Преглед на мнение
                            Опитваш се да демонстрираш чувство за хумор,но наблегни и на качеството де
                            Ок.С какво предавателно число са диф-овете.И с какви гуми мислиш да караш после.Щото верно ще дойде слаб.
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Аниматора Преглед на мнение
                              и аз мисля, че ще дойде слабичък се пак 17 на 100 газ не е много при мен е доста повече
                              Това 17 на дълъг път,асфалт републиканска мрежа,но мисля че е бил постоянно 4х4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X