направих го .двигателй е от bus 207 води се 616 2.4 д. всичко стана много добре но проблема е че картера идва на около 12 см над диференц. на предний most. може ли с предпазни каквито има оргинално и сега но са много малки тампони да го защита, а и да усила ресорите,които и без това са стари
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ГАЗ69 с Mercedes 2.4 d help?
Свий
X
-
то това е основния зор при насаждането на двигател от каквото и да е на 4х4, картера не си е никога на мястото, двигателите дето се слагат оригинално са специално конструирани за тази цел и е предвидено място за предния мост.
то иначе щеше да е пълно с Г класи с присадени 5л и 6л двигателиdrive alive
-
Първоначално публикуван от e100энам за фабри4ните,но ако може съвет дали ще може да защитя по някакъв на4ин картера от удар с диференциала при тази присадк?
https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM
Коментар
-
Tova e problema na DVG ot MB
Така става при Газ и Уаз. Решения колкото искаш, но ако се прави като за тебе (здраво и сгурно) е по-сложно. Проблема (на приятел се е случвало) картера се ударил в моста и ..... капка по капка гьол. Та той 6пренгва ресьори и пдлага шина между ресьора и моста. Теябва да се внимава колко ще се изправят, маркучите на спирачките да не се окажат куси .... И след това се кара с повишено внимание, ако всичко е ОК тогава ОБОРОТИ... :винк:[/б]Случайни хора УАЗ не карат
Коментар
-
принципно, на Г класите има този проблем и се ограничава хода на моста нагоре с бъмп стопове и по - твърдо окачване, но как да стане на практика никой неможе да ти каже.
хванал си се на хорото и ще си го играеш.
варианта с рифел на картера нестава, просто удара там е много силен и дори и картера да е здрав просто ще откърти двигателя от тампоните. трябва така да го направиш че моста да не достига картера и между тях да има към 5 см, когато моста е в крайно горно положение
успехdrive alive
Коментар
-
Здравей. За пръв път се включвам във форума щот скоро се ргистрирах.Но на твоита тема - що не пробваш да го преразкроиш?
Аз в момента имам същия проблем със Самурая. Насадих му 1.3 щото моя беше 986.Даже мойто разтояние в нормално положение е към 3-4 см.Проблема е че сложих мотор от Суифт, които е същия но с друг картер.След кратко мислене реших да го срежа и да си оформя вана с прегради. Не съм го сторил още но не мисля,чеще е проблем.Ако се наложи /а то сигурно ще стане/ ще се преправи и тръбата на картерния смукател на маслото.Помисли по това.VITARA, SAMURAI
FIAT PANDA 4x4 CABRIO
RENAULT ESPACE QUADRA
...и едно сивикче за града...
Коментар
-
Абе да се таковам у дневалния ... Славчо и Светльо караха такива.
Венци, сигурно имаш телефона на Светльо, що не го намериш.
Това е газката соято се класира на ІІІ място последно в Бухово. Сега е с волгов мотор, ама преди е била с мерцедесовия.
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанАбе да се таковам у дневалния ... Славчо и Светльо караха такива.
Венци, сигурно имаш телефона на Светльо, що не го намериш.
Това е газката соято се класира на ІІІ място последно в Бухово. Сега е с волгов мотор, ама преди е била с мерцедесовия.Густо майна , пътят свърши !!!
Коментар
-
При мен се получи в спокойно положение 22см. , като наистина доста твърдо вози ,но това не ме притеснява ,а това ,че предната кормилна щанга малко се пови нагоре ,но за сега няма проблем при управлението,няма проблем и с кардана.Моля те ако знаеш дали всичко това може да крие някакви опасности кажи,защото съм доста начинаещ,а си позволявам доста да експериментирам.Густо майна , пътят свърши !!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар