Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател от Опел Омега 2.0i на Газ 69

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двигател от Опел Омега 2.0i на Газ 69

Тарга,днес спирам на пътя един руски джип с двигател Андория,едни момчета които се занимават с дърводобив.Обясниха ми че върви много като са един конкретен участък който мога да го катеря само на 3-та бавна,казват че излизат на 2-ра бърза с 5 човека.Но изцяло чугунения двигател пукал сверите непрекъснато.Та се убедих че е по-добре двигателя да е лек алуминиев(а такива са само бензинките)че се бях меракладисал на 3.0 дизел с турбо(не че точно тоя можах да го спазаря,но все ще се намери някой друг)Тия дни по гората всяко дере е река и един дизел ще има голямо предимство,но задължително с турбина,че в тая кал без засилка няма излизане.

Коментар

Забравих да питам .Най-важното какви са предавателните числа на скоростите на Дефендъра или Диското.Тарга,това включване на раздатката с едни детски щанги хич не ме кефи,но пък ,колелата са ужасно здрави и освен това не са с прави зъби.Нали миналата година смених всички лагери на раздатката на Дефендъра.

Коментар

Числата не ги помня, имам ги някъде, ама не знам в кой от 3те компа са. Ако ги нямеря ще ги пусна. Щангата за бързи-бавни като не те кефи си я направи по-яка. Не съм срещал счупена още.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Какво ще кажете за алуминиевия V6 от Тойота FJ Cruiser? 4 литра, над 250к.с. фабрично!
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Според мен за тази техника нетрябва да превишава 500лв мотора,като той да е най скъпия агрегат и да го има по морги и вторични, с пари става, но не е рентабилно да се влагат страшни суми, всеки според джоба си се ориентира разбирасе!

И за по старите V6 съм чул и ми е направило впечетление че харчи като за осмак, а върви като за петак.

Тези 2,0 опели и бмв-та са по евтини вече и от Уазкови и Волгови мотори, всеки малко по-грамотен жичкаджия може да вътрже инсталацията и да запалят /докато за японския FJ незнам/.
            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Това някакви мотори от по 250кс на Газ-69 си е екзотика.Ако имаш средства и мерак да си купиш такъв мотор няма да караш 69-ка.Искам дизел не много тежък,не много скъп и с нормална мощност до 120кс,например,и да няма много жици по него,но такъв просто няма .

Коментар

Здравейте, след като разглобих една Омега 2.4i, съм пред дилемата за смяната на двигателя на УАЗ-а.
                Теглото на двигателя, според мен е горе-долу като на руския. Кантара показа 220кг. със скоростите и едно гърне при 170кг. за УМЗ 417. Габаритите също са аналогични.
                От информацията, която намерих в нета за Омегата и Фронтера с такъв двигател предполагам, че най-добре ще се получи, като се смени картера с Фронтеров и скорости с раздатка също от Фронтера. Направи ми впечатление, че І-ва скорост на Фронтерата е по-бърза от Омегата-3.77 и 4.04, другите предавки са почти еднакви.
                Джипа се ползва предимно за лов през зимата и за разходки през лятото.
                Тук е мястото да споделите какви проблеми могат да възникнат и какво ще получа от това.

Коментар

Още един въпрос - как въртят карданите на Фронтерата? Зачетох в една друга тема за мостове, че може да се получи различна посока на въртене на карданите.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                    Здравейте, след като разглобих една Омега 2.4i, съм пред дилемата за смяната на двигателя на УАЗ-а.
                    Теглото на двигателя, според мен е горе-долу като на руския. Кантара показа 220кг. със скоростите и едно гърне при 170кг. за УМЗ 417. Габаритите също са аналогични.
                    От информацията, която намерих в нета за Омегата и Фронтера с такъв двигател предполагам, че най-добре ще се получи, като се смени картера с Фронтеров и скорости с раздатка също от Фронтера. Направи ми впечатление, че І-ва скорост на Фронтерата е по-бърза от Омегата-3.77 и 4.04, другите предавки са почти еднакви.
                    Джипа се ползва предимно за лов през зимата и за разходки през лятото.
                    Тук е мястото да споделите какви проблеми могат да възникнат и какво ще получа от това.
                    Не разваляй хубавия УАЗ.
                    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                      Не разваляй хубавия УАЗ.
                      Опцията с оргиналния мотор, с рендосана глава може би е най-вероятен. Но да видим мнението за опеловия мотор.

Коментар

Аз съм с 2.4 но не съм го подкарал още и не мога да споделя впечатления. Ако се откажеш да слагаш мотора и го продаваш драсни едно лично имам интерес към съединителя с маховика и скоростите евентуално
                        Газ 69 2.4i
                        Густо майна, пътят свърши !!!
                        GSM: О895 7О6О59

Коментар

Този мотор C24NE, ако е кода, е много непретенциозен, но пак си страда от проблемите за тази серия двитагели, духа гарнитури. Нищо че главата е чугунена.
                          Раздатката на фронтерата върти като уазовата, но е с верига / виждал съм отворена мисля от А/ едно време съм гледал.
                          Карданите май бяха като при витарата, шлиците са на вала на раздатката и там само се нахлузват.

Може да се получи добра концепция но по скоро за като хоби, да се знамаваш.
                          Като видях как може да върви 417 на едни момчета от Самоков не бих се занимавал с насаждане на друг ако джипа ще трябва да е редовен.

По колко пари вече са тези двигатели и скорости с раздатка?
                          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

На мен двигателя излиза 220кг. Х 0.40лв.=88лв. Омегата ще замине за скраб без двигател.

Коментар

Само да вметна, че Опеловите 2.0и и 2.4и (C20NE и C24NE) са много подобни мотори I4-цилиндрови с разлика в теглото от 25кг, а 2.6 и 3.0 са I6-цилиндрови и доста по-тежки...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Здравейте колеги, някои слагал ли е на газ 69 двигател от мерцедес 3.0 Дизел-петак?Ако някой кара със такъв двигател ще съм благодарен да даде своите отзиви и мнения.Благодаря предварително

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X