Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за съживяване на Газ 69

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за съживяване на Газ 69

Здравейте колеги.

Най после ми остана време да обърна внимание на джипа . По машината всичко е оригинално до колкото знам. Спрян е от движение 99г. ,но е съхраняван в гараж. Припалван е 3-4 пъти от тогава с 4 врати е май се води командирски не съм сигурен. Няма много за кърпене по него но трябва да се изчуква на места.Като за начало ще сменя двигатела и скоростите ,които са от волга. Моторат е змз 402 .Искренно се надявам да ми помогнето с моного съвети , за да възтановя тази машина.

Можете ли да ми кажете какво трябва да направя за слагането на новия мотор. Трябват ли да се правят нови опори на двигателя и има ли тънкости за който трябва да се внимава.Ще ви помоля и за някоя снимка ако може .

Поздрави!

От: Помощ за съживяване на Газ 69

Какъв мотор ще слагаш.?Ще го узаконяваш ли;ще трябват документи изадължително технотест--ако не са оригинални.

Коментар

Мисля че първо ти трябва да напускаш малко снимки да погледнеме за какво иде реч
      0885 297985,мтел-Радо
      0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Как всичко е оригинално пък двигателя и скоростите от Волга и ЗМЗ 402? Ако можеш пусни малко снимки да видим в какво състояние е, защо искаш да сменяш двигателя искаш да го направиш на 100% оригинал ли?

Поздрави
        Газ 69 2.4i
        Густо майна, пътят свърши !!!
        GSM: О895 7О6О59

Коментар

В момента по джипа всичко е оригинално поне така мисля. Сегашния мотор е м20 с 3-степенна скоростна кутия ще слагам друг мотор змз 402 който е от волга със 4 степенна скоростна кутия при първа възможност ще кача снимки но няма да може да се види много от тях тъй като искарването му от гаража в момента е трудност.Относно документите в талона ми пише тип двигател нестандартен няма да има проблем в кат.

Коментар

Не, все едно дали ЗМЗ, или УМЗ.
            Ако нямаш тоя 402 и така безплатно, по-добре се оглеждай за друго. Муцуната ти е остра, но това не те ограничава много. Главно по ширината на радиатора. Раздатката ти е отделен агрегат, така че на практика притеснения може да имаш само от парите, и от мощността на мотора, заради радиатора.

Коментар

Ако имаш мотор 402,слагай го смело,много добър мотор.Онзи ден на сузуки збирката в с.Рельово ,спечели едно момче с Уаз-469 с мотор 402,а имаше и Паджера по 3500см.и Г-класи по 5000см.

Коментар

За тия коли има и 421 ... Ако ще купува тепърва. Това е трилитровият, много силен мотор. Инжекторния 409 - не си струва. Макар че е малко по-мощен. Ако няма притеснения с парите - тогава 405-10, той си е направо състезателен.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12072011021.jpg
Прегледи:1
Размер:213.4 КБ
ID:5290824Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12072011024.jpg
Размер:81.0 КБ
ID:5290825Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12072011023.jpg
Размер:123.7 КБ
ID:5290826Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12072011025.jpg
Размер:100.0 КБ
ID:5290827Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12072011027.jpg
Размер:74.7 КБ
ID:5290828Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12072011028.jpg
Размер:70.1 КБ
ID:5290829
                  Ето и снимките.
                  Има дребна доработка сложено е душеме отзат нз защо и мисля че капака не е от него защото стърчи пред решетката.

Коментар

Какво ще правиш с М20така ? От къде се ?
                    Газ 69 2.4i
                    Густо майна, пътят свърши !!!
                    GSM: О895 7О6О59

Коментар

От кюстендил съм .Стария двигател ще го пазя заедно със скороститете .

Коментар

Колега,сложи си новия мотор ,и остави тройката -скоростна от стария,тая кутия е много добра,с нея получаваш една уникална 2-ра бавна,Вярвай ми аз ,съм карал,волгови скорости,жукови,уазкови от уазка без предно и накрая пак сложих тройката.Мотора 421,освен че е много скъп и рядък няма други предимства.на текезесарката и трябва бързооборотен мотор и си кункурентен на западните джипове,с моторите на УМЗ,това не става,имаш сила влак да теглиш нямаш високи,тук битува едно мнение че двигателя трябва да има голям въртящ момент,може и така да е но ми омръзна да карам кютуци,затова опеловите мотори са перфектни за Газ-69 ,щото имат скорост и много по-малак разход.

Коментар

Моторът 402 ще се монтира на джипа за скоростите още го обмислям .Може ли някой ,който е със волгов мотор, да сподели опита си при монтажа му и ако може някоя снимка да покаже ,за да имам някаква представа до сега с присадки не съм се занимавал но ръцете ме сърбят.

Поздрави!

Коментар

Работата ти е много по-лоша, отколкото си мислиш.
                            Вдигни кабината, изчисти рамата, върни раздатката. Това е най-доброто което можеш да имаш по нашите земи. Не само по парите. После мисли за мотора и кутията.
                            Щом си от Кюстендил - после ще те ругая отделно.

Коментар

Първо,местиш малко опорите на мотора,после не става точно генерацията щото 402 е с двойните траби,след това щангите за газта се преправят(аз,съм го направил с жило)Камбаната на съединитела идва малко високо,и карданчето прави грозна чупка.Има два начина,или режеш гредичката и я заваряваш по-надолу с около2-3см или изрязваш камбаната където ляга с толкова.Сменяш феродовия диск на волгата с този от мотора на газ -69 и остава само да смениш двойната шайба ако закача(някой като сложи малко по-назат мотора няма проблем ,но аз имах.и след това даваш смело газ.Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X